Jump to content

MerelvdH

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Hoi Joost, helder, dank je voor je uitgebreide antwoord. Ik moet dan inderdaad even uitzoeken of ik dat nog kan wijzigen in de boekhouding en de leningovereenkomst kunnen we dus sowieso opstellen. De kwestie van de huwelijkse voorwaarden tackelen we dan wel als het zover is, daar is nu toch niet zoveel aan te veranderen. Dank voor alle input, super waardevol!
 2. Dank voor je antwoord. Ja, dat is wel verdedigbaar. Hij is degene die een royaal salaris heeft. Ik niet (ik heb momenteel überhaupt geen salaris) . Het is ook steeds uit zijn buffer gekomen (al gaat t geld bij ons op een grote hoop en leven we niet met gescheiden portemonnees). Een groot deel van het geld is een belastingteruggave van een boeterente na het oversluiten van onze hypotheek. Die staat wel op ons beider naam, maar loopt via zijn rekening. Als het wel privéstortingen zijn, is er een andere mogelijkheid die investering vast te leggen? Of hoe kun je dan een dergelijke investering
 3. Er zijn huwelijkse voorwaarden, maar die voorzien niet hierin geloof ik. Investeringen staan totnutoe als prive storting in de boeken.
 4. Ah ja, dat is inderdaad goed om mee rekening te houden. Een beter alternatief is dan dus om dan een leningovereenkomst tussen mijn eenmanszaak en mijn partner op te stellen, die wordt meegenomen in de overdracht naar de BV?
 5. Hi, Ik zie nu pas net dat hier allemaal zinvolle antwoorden op zijn gekomen! Dank voor alle reacties! Het gaat om ongeveer 60k. Het geld is gebruikt om het bedrijf op te zetten (een kledingmerk voor mensen met huidproblemen) : marktonderzoek, ontwikkeling producten, eerste productie, branding, website, fotografie en idd ook wat marketing. Verkoop begint nu mondjesmaat op gang te komen, maar ik vermoed dat ik binnenkort wel nieuwe investeerders nodig heb om een tweede productieronde te financieren. Een lening vanuit mijn partner zou inderdaad prima zijn, kan dat ook als je fisca
 6. Goedemiddag, Ik ben al een tijdje bezig vanuit een eenmanszaak een bedrijf op te zetten. Hier hebben ik en mijn man eigen geld in geinvesteerd. Ik wil nu de eenmanszaak overzetten naar een BV en het reeds geinvesteerde geld als (converteerbare) lening meenemen. Is dit mogelijk en zo ja, is hier een sjabloon voor een leningovereenkomst voor? Dank alvast!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept