Jump to content

Jurgen T

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer

Recent activities

  1. Heren, bedankt voor de antwoorden! Mooi om te horen dat er fiscale mogelijkheden zijn. De aftrekposten voor het speur- en ontwikkelingswerk zijn heel nuttig voor mijn situatie. Wel is het zo dat ik dan de meeste aftrekposten krijg in de periode dat ik het minste omzet draai. Dat lijkt me minder gunstig dan een constructie waarbij ik het geld uit een jaar met een hoge omzet kan verspreiden over jaren met minder omzet. Als je bijvoorbeeld van €100.000 naar €20.000 gaat, is het niet heel interessant dat je over die €20.000 minder belasting betaalt. Dat doe je dan sowieso al nauwelijks.
  2. Ik ben een zelfstandige softwareontwikkelaar. Op dit moment wordt ik ingehuurd op projecten of voor trainingen, maar ik zou in de toekomst graag zelf een softwareproduct willen ontwikkelen. Dat vergt de nodige investeringen. Ik zal mensen moeten inhuren en mezelf moeten uitbetalen. Kan ik hiervoor een reserve aanhouden? Het doel is om de inkomstenbelasting uit te stellen naar de periode waar ik me ga focussen om het ontwikkelen van de software.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept