Jump to content

mb2021

Newbee
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Ik kan jouw bericht niet helemaal volgen. Als ik vanuit Nederland iets naar buiten de EU verkoop hoef ik geen BTW te rekenen. Ik zou denken dat dat andersom dan ook zo is? De koper betaalt dus slechts één keer BTW, alleen aan de douane, en niet aan de verkoper. Terug on topic, ik heb intussen met een andere Fedex medewerker gesproken, en het blijkt toch mogelijk om de factuur te corrigeren, dat is dan natuurlijk de netste oplossing. Bedankt voor alle reacties.
 2. Perfect dan hoef ik me daar geen zorgen om te maken. Is die informatie ook ergens te vinden op de website van de belastingdienst?
 3. Uiteraard ben ik de eenmanszaak. Maakt het dan niet uit voor de BTW aangifte als mijn bedrijfsnaam niet op een inkoopfactuur staat vermeld?
 4. Ik heb zakelijk een pakket ontvangen van buiten de EU waarover ik 2000 euro BTW moest betalen. Ik kon deze betaling alleen doen door een online formulier op de website van Fedex in te vullen, waarbij ik geen mogelijkheid had om een bedrijfsnaam in te voeren, maar alleen een eigen naam. Ik heb de factuur voor de betaling dan ontvangen, niet op de naam van mijn eenmanszaak, maar op mijn persoonlijke naam. Ik heb Fedex hierover gecontacteerd, maar zij kunnen/willen deze factuur niet aanpassen naar mijn bedrijfsnaam. Mag ik deze factuur dan toch boeken zodat de BTW aftrekbaar is als voorbelasting? Het is duidelijk aantoonbaar dat de zending een zakelijk doeleinde had, en niet voor prive gebruik is.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept