Jump to content

MesutY

Newbee
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • First name
  Mesut

Company info

 • Location
  Hoofddorp

Recent activities

 1. Het bedrijf zit nog in opstartfase/beginfase. Ik ben momenteel de operations manager en heb alle voorbereidingen gedaan om aan de slag te kunnen. De marktwaarde zal dus op dit moment niet zo hoog zijn aangezien we nog pas operationeel zijn. De aandelen zijn wel betaalbaar. De verdeling word dus 55/25/20. De winst in de zaak laten zitten zal hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren. Onderneming maakt deel uit van een concern. Er wordt dus een totaal pakket aangeboden waardoor er geen extra tak bij zal/kan komen binnen de onderneming waar ik werk. Alle investeringen zijn al gedaan. momenteel is het dus nog niet heel interessant, maar er is zeer veel potentie om op termijn te groeien!
 2. Momenteel ben ik al in loondienst. Maar ik kan dus kiezen om geen aandeelhouder te worden en mijn functie vervullen zoals voorheen. Of ik kies ervoor om aandeelhouder te worden en (waarschijnlijk) ontvang ik dan een management fee als prestatie. Zoals bij het starten van mijn topic heb ik al aangegeven dat ik vrij weinig kennis heb met dit soort constructies en weet dus niet wat de voor en nadelen zijn. Ik zie dit zelf als een kans, maar ik wil dus geen beslissingen nemen alvorens ik hier meer over weet.
 3. Bedankt Norbert! zover ik het heb begrepen van mijn werkgever moet ik dus kiezen tussen loondienst en aandeelhouder.. Enige info die ik meekreeg van de accountant ( van mijn werkgever!): Als hij de aandelen in privé krijgt heeft hij een zogenaamd “aanmerkelijk belang” (5% of meer). Dat houdt in dat eventuele dividenduitkeringen direct bij hem worden belast in box 2 tegen 26,9%. Ook eventuele verkoopwinst wordt direct belast in box 2. Als hij ze in een holding houdt vallen zowel de dividenduitkeringen als de verkoop van de aandelen onder de deelnemingsvrijstelling. Dat wordt pas belast in box 2 als hij dat resultaat uit zijn holding als dividend gaat uitkeren. Is dus uitstel van box 2 heffing en die belasting kan hij mooie gebruiken om leningen af te lossen of zijn eventuele hypotheek om te financieren naar zijn eigen holding.
 4. Hi, Ik kreeg onlangs een aanbieding om 20% van de aandelen tegen nominale waarde te krijgen van het bedrijf waar ik in loondienst zit. De BV heb ik niet zelf opgericht, maar wel zelf opgezet (procedures en vergunningsaanvragen beschreven/aangevraagd) Nu moet ik dus kiezen: Blijf ik in loondienst of zal ik akkoord gaan met het aankopen van de aandelen. Momenteel verdien ik ongeveer 44.000 per jaar. Wat ik verdien als ik de aanbieding accepteer weet ik dus niet. Ik heb weinig verstand dus graag zou ik wat meer info willen hebben omtrent de voor en nadelen. Alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept