Jump to content

DeEnigeEchte

Newbee
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Reputation

1

Personal info

  • You are:
    ondernemer

Recent activities

  1. Allereerst iedereen bedankt voor de reacties en uitgebreide toelichting. Dit stel ik zeer op prijs. Een nieuwe BV opgericht voor de webshop en het geld overgeboekt van bedrijf A naar holding naar webshop B. Absoluut, vandaar ook mijn vragen in dit forum. Ik heb contact gehad met de bank. Ze vragen het geld wat naar bedrijf B is overgeboekt terug te storten binnen 4 maanden. De RC voor bedrijf A blijft vervolgens in takt maar uitsluitend voor de handel en wandel van bedrijf A. Dit vind ik een billijke oplossing van de bank en die 4 maanden zijn ook makkelijk haalbaar.
  2. Beste allen, ik lees al jaren mee op dit forum en helaas heb ik nu ook een dingetje met de bank aangaande mijn rekening courant. Ik heb sinds 8 jaar een bedrijf (BV) dat goed draait, nooit verlies heeft gekend of een betaalachterstand heeft gehad bij de bank. De cijfers over 2020 waren ondanks covid (en lockdown bedrijfssluiting) beter dan 2019. Echter in begin 2020 kwam covid dermate hard binnen (de omzet viel helemaal weg) waardoor ik een nieuw bedrijf met een webshop ben begonnen. Puur om een tweede stroom van inkomsten te genereren zonder hoge vaste lasten. Ook dit bedrijf loopt nu prima en draait een mooie omzet en winst. Om de voorraad te bekostigen voor de webshop heb ik gebruik gemaakt van de rekening courant van mijn eerste bedrijf. Het gaat hier om een substantieel bedrag van enkele tonnen. Nu begint de bank te piepen. Er zou oneigenlijk gebruik zijn gemaakt van de rekening courant en mij werd een paar dagen geleden gezegd dat ik per ommegaande dit bedrag moet terugstorten. Op mijn uitleg dat de voorraadwaarde van bedrijf A met 30% het rekening courant overstijgt (door aanwezig eigen vermogen) en dat ik louter een deel van mijn eigen vermogen uit bedrijf A heb gehaald werd niet ingegaan. Het bedrag moest meteen teruggestort worden op de rekening courant. Dit lukt niet dermate snel aangezien het geld vast zit in voorraden van bedrijf B, de webshop. Een lang verhaal maar concreet heb ik de volgende vragen: - Dient de bank een redelijke termijn te stellen om mij zodoende tijd te geven het bedrag op te hoesten? - Het krediet is (nog) niet opgezegd maar kan ik dit juridisch aanvechten om zo meer tijd te verschaffen om het geld boven tafel te krijgen? - Aan de rekening courant ben ik hoofdelijke aansprakelijk. Kan een bank bijvoorbeeld terstond mijn huis executeren of moet hier eerst een rechter aan te pas komen? Hier heb ik namelijk de meeste stress door. De terugbetaling is uiteindelijk geen probleem aangezien er voldoende eigen middelen zijn. Het geld zit echter momenteel vast in de voorraad van bedrijf B. Bij het 'dumpen' van de voorraad verlies ik enorm veel geld. Op een normale manier zou binnen 6 maanden het bedrag makkelijk terugbetaald kunnen worden. Ik ondervind echter een enorme halsstarrige houding van de bank waar nauwelijks mee te praten valt en die nergens voor openstaat. Vandaar mijn vraag hoe dit zit en wat mijn rechten zijn. Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept