Jump to content

Haicogroot

Newbee
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer

Recent activities

  1. Bedankt voor uw reactie. Mijn accountant heeft ook altijd de btw aangiftes gedaan. Er staat niks aan privé correcties. Dit heeft hij ook aangegeven. Alleen geeft hij dus aan dat wanneer ik iets uit mijn bedrijf verkoop dit altijd met btw moet omdat mijn werkzaamheden ook belast zijn.
  2. Goedemorgen, Via Google kwam ik op deze site terecht. Ik hoop dan ook dat iemand mij hier kan helpen met een vraag. Ik ben al zo’n 10 jaar ZZP’er. Sinds 2 jaar rij ik in een auto wat onder de wetgeving Youngtimer valt. Het is een geel kenteken auto wat bij aanschaf onder de marge regeling voor de BTW viel. Destijds bij de aanschaf heb ik met mijn accountant berekent en besproken hoe en wat de gevolgen hier van zijn. De conclusie was dat we de auto voor de inkomstenbelasting zakelijk houden en voor de BTW privé. Alle kosten zoals brandstof, onderhoud etc. mogen dan inclusief BTW als kosten opgevoerd worden. De BTW mag immers niet teruggevraagd worden. De enige bijtelling waar ik mee in aanmerking kom is 35% van de economische dagwaarde. Dit wordt van mijn autokosten afgehaald. Nu komt mijn vraag; ik heb een nieuwe yountimer op het oog en wil mijn huidige verkopen. Nu zegt mijn accountant dat ik wel BTW moet afdragen over de verkoopprijs. Met andere woorden bij een verkoopprijs van € 2000 moet ik € 347 aan BTW afdragen. Zijn argument is dat ik de auto heb gebruikt voor BTW belaste “prestaties”, over mijn werkzaamheden moet ik ook BTW rekenen op de facturen die ik verstuur. Eerlijk gezegd vraag ik mij hardop af of dit wel klopt. Ik heb nooit BTW teruggevraagd over deze auto maar moet wel BTW afdragen bij de verkoop. Nou, een heel verhaal. Is er iemand die hier wat van af weet? Mvg, Haico
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept