Jump to content

Frannie

Newbee
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Het contract is in gegaan op 01-02-2014 en heeft 3 maanden opzegtermijn. Dus ik liet ze daarom nu weten dat ik het contract opzeg, denkend dat ik ruim voor de opzegtermijn zat ( 3 maanden vóór 01-02-2022). Maar volgens hun is de stilzwijgende jaarlijkse verlenging ingegaan op 01-02-2021 en eindigt mijn contract dus op 01-02-2025. Als ik korter dan 3 maanden had opgezegd dan was deze dus geëindigd op 01-02-2026. Dat maakt me zo boos aan dit contract dat je na opzeggen altijd nog minimaal bijna 4 jaar aan hun vastzit, ook al hou je je aan hun opzegtermijn.
 2. Ik ga eens zoeken naar juridische hulp. Alvast bedankt
 3. Juist daar val ik over. In veel voorbeelden (ook bovenstaand voorbeeld) wordt een contract per 4 jaar of 6 jaar verlengd. Dit kan ook buitensporig zijn, maar in ons geval val ik vooral over het jaarlijks met 4 jaar verlengen. Ik had nog nooit van zo'n overeenkomst gehoord. Bovenstaande uitspraak kan ik dan ook moeilijk gebruiken, ook omdat de service nog steeds wordt gegeven en niet afhankelijk is van afschrijving. Moet ik in ieder geval een brief sturen waarin ik bezwaar maak tegen deze werkwijze als een onredelijk bezwarend beding? En maak ik kans?
 4. Wij hebben een contract overeenkomst bij een afval verwerker. Deze heeft als voorwaarde voor opzegging staan: contract wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd met 48 maanden en kan niet tussentijds worden opgezegd. Nu heb ik het contract opgezegd (netjes binnen de opzegtermijn), maar was in de veronderstelling dat elke 48 maanden het contract weer met 48 maanden verlengd zou worden. Maar dat las ik dus verkeerd; elke jaar verlengen zij mijn contract met 4 jaar. Dus het maakt niet uit op welk moment ik het contract opzeg, ik zit altijd nog 4 jaar aan ze vast. Het verbaasd mij dat zij dus jaarlijks mogen verlengen, maar ik niet jaarlijks mag opzeggen (rekening houdend met opzegtermijn). Mag dit? Het klinkt als een wurg contract, want je mag wel eerder van je contract af maar alleen tegen een afkoopsom.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept