Jump to content

bardo1984

Newbee
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • First name
  Bardo
 • Last name
  1984

Company info

 • Location
  Capelle aan den IJssel

Vision

 • I'm looking for people who
  Fiscaal advies

Recent activities

 1. Laat ik vooropstellen dat we geen ideeën hebben gekopierd. Het gaat er alleen om dat we in het geval van onverhoopte claims financieel in de problemen kunnen komen, waardoor de werk bv failliet gaat. Door het IE in de holding te plaatsen, zal bij failissement van de werkmaatschappij dit toch buiten schot blijven?
 2. We doen geen heel spannende dingen. Het grootste risico dat we lopen is dat er een andere partij kan claimen dat we hun ideeën hebben gebruikt. We hebben dit bij een deskundige op het gebied van intelectueel eigendom gecontroleerd, daaruit kwam dat we in principe daar geen problemen mee zouden moet krijgen. Het gevaar is alleen dat als er toch een partij komt, het een heel proces is met vele kosten om dat dan ook daadwerkelijk te bewijzen. Ons intelectueel eigendom houden we uit de werk bv, om zo deze bij eventuele problemen buiten schot te houden.
 3. Misschien was ontheffing niet juist geformuleerd, maar in principe is een verzoek tot verlaging toch mogelijk? Zelfs tot nul euro als er geen verwachte omzet is in de opstartfase. De aansprakelijkheid is bij een BV toch alleen in het geven van onbehoorlijk bestuur? Of zie ik iets over het hoofd?
 4. Beste Joost, Bedankt voor jouw reactie. 1. We hebben voor deze constructie gekozen om na verloop van tijd (als de schuld is afbetaald), geen grote verschillen in % aandelen te hebben. Is het in natura inbrengen van de website fiscaal voordeliger voor hem? 2. Het fiscale gedeelte moeten we goed uitzoeken, om de heffingen te minimaliseren. Dit is nog wel een lastig punt. 3. Hij kan dus bijvoorbeeld op basis van zijn uurloon bij de huidige werkgever en een specifiaties van de uren een waarde berekenen voor het al gemaakte gedeelte? 4 t/m 6 Dit is eigenlijk een samenhangend geheel. Het ging mij hier vooral om de fiscale mogelijkheden, bijvoorbeeld met brutoloon de schuld betalen, wat niet realistisch is, maar wellicht heeft iemand daar nog een tip voor. DGA loon zullen we in eerste instantie een ontheffing voor aan moeten vragen. We zitten nog in te ontwikkelingsfase, het zal nog wel even duren voordat we voldoende omzet hebben om salaris uit te keren. We doen dit allemaal naast een full time baan. Vele voordelen die er zouden zijn bij een VOF kunnen we geen aanspraak op maken. De BV vorm is vooral om elke vorm van hoofdelijke aansprakelijkheid te voorkomen, ook willen we d.m.v. een Holding structuur de content/website buiten schot houden, mocht er iets misgaan.
 5. Samen met 2 collega's wil ik een BV starten. Ik heb al veel op het forum gelezen, maar het blijft nog lastig om alles goed in kaart te brengen. Wellicht kunnen iemand mij nog helpen hiermee. Mijn collega heeft in zijn privetijd een educatieve website ontwikkeld, deze willen wij nu samen verder laten ontwikkelen en commercieel gaan aanbieden. Het eerste punt waar we mee zitten is hoe we het al ontwikkelde gedeelte moeten activeren en wat dat voor fiscale gevolgen heeft voor de onderneming/mijn collega. Onze eerste opzet was alsvolgt: D C Imm. vaste activa 60.000 Eigen vermogen vennoot A 30.000 Vordering op vennoot B 20.000 Eigen vermogen vennoot B 30.000 Vordering op vennoot C 20.000 Eigen vermogen vennoot C 30.000 Bank 30.000 Schuld bij vennoot A 40.000 130.000 130.000 Ik heb voor het gemak het bovenstaande fictieve voorbeeld gemaakt, om met eenvoudige getallen te kunnen rekenen. Het idee is dat mijn collega (vennoot B) en ik (Vennoot C) een deel van het al ontwikkelde gedeelte vergoeden aan mijn collega die dit gemaakt heeft (vennoot a). Vanuit de BV gezien heeft de BV dan een vordering op (vennoot b en c) voor hun gedeelte van het al ontwikkelde stuk, dit is direct ook een schuld aan vennoot a. Vanuit de toekomstige inkomsten betalen vennoot b/c dan de schuld af bij a. Het eigen vermogen per vennoot bestaat dan uit een gedeelte van het al ontwikkelde gedeelte en onze inbreng in liquide middelen. De liquide middelen zullen we gebruiken voor de verdere ontwikkeling van onze immateriele vaste activa. Is deze constructie zo toegestaan? Kan prive gemaakte werk zo ingebracht worden of heeft dit nog fiscale consequenties? Hoe moeten we het al gemaakte werk waarden? Zijn daar bepaalde richtlijnen voor? Hoe werkt het met de vordering op vennoot B/C en de schuld aan vennoot A. We zullen nog niet voldoende omzet hebben om winst uit te keren, we blijven in eerste instantie nog ruim onder 3x het DGA salaris. Moeten vennoot B/C dan het salaris laten uit keren en de schuld met het netto loon afbetalen? Of kan dit ook met het bruto loon? Zijn er voor Vennoot A nog fiscale consequenties als zijn schuld afbetaald gaat worden? Ik hoop dat het voorbeeld duidelijk is en dat er iemand is die mij hiermee kan helpen. Alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept