Jump to content

DigitalNomad

Newbee
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Nog andere adviseurs die wat kunnen roepen over de holding werk bv structuur?
 2. Dag Monique, Hartelijk dank! Ik heb meteen twee ebooks gekocht via de site. Goed leesvoer voor mijn 14 uur durende vliegreis aanstaande vrijdag!
 3. Beste adviseurs, Eerst even wat achtergrond informatie: Ik ben Nederlander en woon op dit moment in Belgie. Ik heb een Belgische vennootschap en ben werkzaam als IT consultant voor een aantal (vaste) klanten in Nederland. Ik reis veel voor werk en prive. Voor een van mijn Nederlandse klanten moet ik af en toe naar het buitenland. Ik heb het een en ander aan onroerend goed in het buitenland. Tevens ben ik bezig met het starten van een aantal bedrijfjes in een land buiten Europa. Een land waar ik ook onroerend goed heb en een deel van het jaar verblijf. Het concept digitale nomad spreekt me erg aan. Vanaf 1 januari wil ik dan ook mijn permanent woonadres in Belgie opgeven en definitief gaan rondreizen. Ik wil me dus niet meer permanent gaan vestigen in Belgie of een ander land. Dit vereist een andere aanpak voor wat betreft verzekeringen en andere zaken, maar hierover gaat niet mijn vraag. Mijn vraag gaat over het opzetten van een internationale holding constructie. Uiteraard ga ik hierover nog met een adviseur aan tafel, maar ik wil vooraf zoveel mogelijk huiswerk doen. Ik ben dus van plan om een internationale holding op te richten in de vorm van een Belize LLC en vanuit die holding een werk BV in Nederland op te richten. Een Nederlandse werk BV als gezicht voor mijn Nederlandse klanten. Werkzaamheden zullen een paar maanden per jaar vanuit Nederland en verder remote plaats vinden. Vanuit de holding wil ik ook een anatal andere bedrijfjes oprichten in het buitenland (buiten Europa). Belangrijk is uiteraard dat de constructie belastingtechnisch correct is en geen problemen op gaat leveren. Voor de constructie Belize holding en Nederlandse werk BV heb de volgende prognose gemaakt: Ik ga er dus vanuit dat: De Nederlandse BV maandelijks een management fee overmaakt aan de holding. De holding betaald dan maandelijks salaris uit aan mij. De Nederlandse BV jaarlijks dividend betaald aan de holding. De holding investeerd hiermee in nieuwe ondernemingen en keert eventueel dividend uit aan mij. De Nederlandse BV 15% vennootschapsbelasting betaald over de bruto winst en 15% over de dividenduitkering. De Nederlandse BV betaald geen DGA salaris omdat ik niet in Nederland (of Belgie) woon. Zijn deze constructie en mijn aannames correct? Zijn er andere haken en ogen of zaken waar ik rekening mee moet houden? Alvast bedankt, Walter
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept