loading
Ga naar inhoud

tthemnbk

Newbee
 • Aantal berichten

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer

Recente activiteiten

 1. Hoi Joost, Bedankt voor de tips en inzichten qua kosten. Ook goed te weten dat de tussenholding later nog toevoegd kan worden!
 2. Hoi Norbert, Bedankt voor het compliment en bericht. Zijn voor dit soort analyses een soort eenmalige consults mogelijk bij bedrijven / fiscalisten? Ik ben ook wel benieuwd naar de (extra) administratieve lasten bij optie 3 en 4 t.o.v 1 en 2, aangezien ik zelf de boekhouding doe ( omdat ik het leuk vind ). Wel hebben we een boekhouder die de helpt met de IB aangifte / controle indien nodig.
 3. Geachte lezers, Graag zou ik jullie adviezen willen inwinnen over de transitie van VOF naar BV. Bij voorbaat dank voor het lezen en de moeite. Hieronder een korte introductie van de bedrijfssituatie: Het betreft een VOF met 2 vennoten, die 50/50 eigenaar zijn. Ons bedrijf bestaat uit een webwinkel en een website die inkomsten genereert d.m.v advertenties. We bezitten ook een eigen merk in de webwinkel. De 2 bedrijfsonderdelen zijn nauw met elkaar verbonden aangezien ze in dezelfde niche zitten en naar elkaar verwijzen. Echter kunnen ze wel los van elkaar bestaan. De omzet bereikt dit jaar 1M, de winst rond de 250K. We maken nu al een aantal jaar een groei door van 100-150% per jaar. Er is momenteel geen personeel in dienst ( soms een student die via de payroll komt werken ). Wel is de intentie om 2 FTE aan te nemen in de nabije toekomst. We hebben geen financiering / schulden. We hebben verder geen waardevolle assets behalve de voorraad ( +- 100K ). Omdat de voorraad flinkt groeit en het bedrijf in omvang toeneemt zijn we aan het kijken om de VOF naar een BV constructie om te zetten. De hoofdredenen hiervoor zijn: Mogelijkheid tot aandelen verkoop in de toekomst Groeiende voorraad kunnen blijven financieren en niet direct afrekenen over de totaal winst ( IB ). Mogelijk beschermen merkrechten, bedrijfspand, waardevolle assets in de toekomst. Kopen van vastgoed indien het bedrijf verder groeit. Hopelijk geeft bovenstaande een beetje een beeld van de situatie. Nu heb ik begrepen dat er een aantal opties zijn en waarschijnlijk nog meer: 1x BV 2x holding met 1 werkmaatschappij 2x holding met 1 tussenholding en 1 werkmaatschappij 2x holding met 1 tussenholding en 2x werkmaatschappij ?? Nu is het zo dat we op het moment geen waardevolle assets op de balans hebben ( behalve het merk van onze productlijn ). Ik vind het erg lastig om een balans te vinden tussen het in 1x goed en flexibel oprichten van de BV's, maar de administratieve last ook beperkt te houden. Wat zijn relevante vragen en wat zouden jullie adviseren gegeven het bovenstaande? Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, tthemnbk
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké