loading
Ga naar inhoud

RetroGame

Newbee
 • Aantal berichten

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer in spe

Recente activiteiten

 1. Met nieuwe goederen bedoel ik artikelen die ik uit een groothandel koop bijvoorbeeld trouwens. Als ik nieuw van een particulier koop is er al BTW over betaald. Wat TwaBla en Branko al zeiden.
 2. Ok, hier is dan mijn duidelijke vraag, want ik snap er nog steeds niks van Hoe bereken je de BTW als je zowel nieuwe goederen verkoopt, als tweedehands? Voor tweedehands moet je de margeregeling toepassen. Wat pas ik dan toe op de nieuwe artikelen? Ook marge? Of iets anders? Doe ik het apart? Hopelijk is het zo duidelijk genoeg. Alvast bedankt
 3. Volgens de belastingdienst moet ik de margeregeling toepassen. Over tweedehands artikelen is namelijk al BTW betaald. Ik kan geen BTW rekenen over iets waar al BTW over is betaald, toch? Laat ik het zo stellen: Als ik 20 nieuwe artikelen heb verkocht, en 20 tweedehands artikelen. Dan bereken ik de BTW over de nieuwe artikelen op de normale manier, en de BTW over de tweedehands artikelen volgens de margeregeling. Heb ik het zo bij het rechte eind? Het gaat mij erom of beide categoriën op een aparte manier uit moet rekenen, en hoe ik dan vervolgens tot één bedrag kom dat ik aan de belastingdienst afdraag.
 4. Dankjewel voor al jullie antwoorden! Mijn belangrijkste vraag is eigenlijk hoe je de BTW berekent als je zowel nieuwe als tweedehands artikelen verkoopt. Moet je voor de nieuwe artikelen een andere regeling toepassen dan op de margegoederen? Je kan voor de nieuwe artikelen toch dan ook niet de margeregeling toepassen? Ik heb mijn onderzoek gedaan en dit forum doorzocht. Ook lopen googelen voor een lange tijd. Nergens kan ik hierover iets van informatie vinden. Een autohandelaar zal hier ook tegenaan lopen. Hij verkoopt zowel nieuwe als tweedehands auto's. Hoe doet de autohandelaar het dan?
 5. Hallo allemaal, Ik ben een nieuw lid. Ik ben van plan om een gameshop op te zetten. De webshop zelf heb ik al klaar. Het hele plan ook. Het moeilijkste waar ik tegenaan loop is de BTW, en alles wat met belastingen te maken heeft. Als je de tweedehands goederen verkoopt, moet je de margeregeling toepassen. Maar als je ook nieuwe producten verkoopt, hoe bereken je dit alles samen dan? Apart? En hoe zit het met de verkoop naar het buitenland? Wat als je nieuwe producten inkoopt uit het buitenland? Hoe pas je de margeregeling in combinatie met nieuwe producten regeling toe, zowel inkoop als verkoop, in een boekhoudprogramma? Welk boekhoudprogramma zouden jullie aanraden? En nog een vraag, wat betreft inkomstenbelasting. Misschien een beetje een domme vraag, maar je inkomstenbelasting is belasting over het verschil tussen je winsten en je verliezen aan het eind van het jaar, toch? De btw zijn ook uitgaven die invloed hebben op je uiteindelijke netto winst. Moet je de btw hier vanaf trekken? Dat zijn een hele hoop vragen, en ik heb me al kapot lopen zoeken op google de afgelopen weken. Ik waardeer alle hulp daarom ontzettend!! Alvast ontzettend bedankt voor jullie antwoord!
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké