Alwyn23

Junior
  • Aantal berichten

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Alwyn23

  1. 1. Snap ik, maar hoe loopt de boeking dan? Van oude pakket naar het nieuwe pakket? Als ik boek zoals bovenstaand bij 1. en dan vervolgens een journaal boek om van balans naar WV te boeken, blijft er een creditbedrag op mijn balans staan. 2. Oké, ik dacht dat hier misschien regels aan verbonden waren, net als met 'normale' afschrijvingen.
  2. Goedendag, 2 vragen: 1. Hoe zet ik de beginbalans in de boeking van voorraad. Ik kom niet uit. 31-12-2021 (oud boekhoudpaklet) 3000 (balans) crediteren 1097 (saldo) debiteren 01-01-2022 (nw boekhoudpakket) 1097 (saldo) crediteren 3000 (balans) debiteren De 1097 komt hiermee dan op nul. Het saldo echter op de 3000, moet afgeboekt worden aangezien het een oud saldo betreft en de voorraad er niet meer is. Daarmee zou ik de balans in een negatief zetten omdat er dan dus een derde boeking zou komen van 3000 (balans) naar 4319 (afschrijving oude voorraad). 2. Mag ik de kosten (dus géén vordering BTW) ineens afboeken naar de 4319 (?) alszijnde afschrijving voorraad. Deze vraag omdat het direct impact heeft op het resultaat (eenmanszaak). Dank alvast!
  3. Ja, dat was de uiteindelijke conclussie, als prive opnemen en zodra aanschaf weer als inleg boeken 😉
  4. Ah oke, weer wat geleerd dan. Kunnen we nog wel even doorsparen dus 😉 Dank je.
  5. Dank je. Box 3 blijven we binnen de grens van de vrijstelling. Zakelijk spaargeld als emp is toch hoe dan ook prive? Fiscaal gezien, idd een andere rekening.
  6. @Cosara Ik begrijp je redenering, maar het is dan toch simpeler om het geld voor nu dan ipv naar een lening/reservering als prive uitgave te boeken? Op het moment dat ik de priverekening toevoeg dient vanaf dat moment toch iedere mutatie geboekt te worden? Anders is zakelijk/prive toch nog steeds gemengd? Ik zal dan een extra rekening aanvragen bij de zakelijke bank en het geld daarop boeken, zodat die zichbaar kan meelopen in de boeken, dan is prive ook weer prive.
  7. Neen, de rekening bevat reeds 23K privegeld en 12K zakelijk geld. De rekening is al jaren geleden prive geopend en gebruikt als prive spaar. Daar is zakelijke spaar aan toegevoegd. Kan niet zo zijn dat wanneer ik geld gebruik van mijn privegeld (dus die 23K) dat moet aanmerken als onttrekking van de zakelijke gelden. Dit is dus waar voor mij nu de schoen wringt.
  8. Het is dus ook een combi. We hebben een tweetal zakelijk, beiden in gebruik, onderhangend een reserveringen rek voor afdrachten en dus dan zijdelings de priverekening, in gebruik als spaar. Ik wil de rekening met alle liefde toevoegen als de BD dat wenst, maar voor mij dus de vraag, waar en hoe boek ik het saldo dat ik prive van prive gebruik... Prive betreft geen ING, ABN of RABO.
  9. Helder, echter zal ik voor nu toch een definitieve boeking moeten gaan maken voor de IB aangifte. We hadden meer moeten waken over de lijn privé en zakelijk, het meer gescheiden moeten houden, ongeacht dat zakelijk in deze (zmp'er) ook privé is (wat eigenlijk ook de gedachte in deze was, omdat je als zmp'er niet verplicht bent tot gebruik van een zakelijke rekening).
  10. Ja, het is deels vermogen van het bedrijf. Dus zegge 12K van de eenmanszaak en de rest prive. Dus niet het gehele banksaldo hoort toe aan de eenmanszaak. Wanneer ik geld uit zou geven van de overige 23K moet ik dat boeken. Hoe? Ik gebruik op dat moment enkel privegeld en geen zakelijk. Een priveonttrekking dien ik dan als dusdanig aan te geven in de IB. Toch?
  11. Hallo, Al enige tijd boek ik vanaf de eenmanszaak geld over naar een (semi) prive rekening als zijnde reservering voor grote aankopen (zoals een nwe bedrijfsbus). Een deel ervan boek ik naar privéopname en de rest boek ik als langlopende lening/investering/reservering. Dat geld is dus echt bestemd voor de zaak en kan op ieder moment terug geboekt worden. Er staan dan in het jaar ook maar 12 mutaties plus 12 x bankkosten op het afschrift vd bank. Ik had twijfels over mijn/deze boeking dus heb de belastinginspecteur gevraagd of dit klopt, of het toch niet over priveopname dient te gaan. Zijn advies is om de betreffende rekening op te nemen in de boekhouding en dus op te nemen als liquide middelen. Dan boek ik het bedrag dus van bank A naar bank B, kruisposten. Naar zijn zeggen zou dit verder niet van invloed zijn op het resultaat. Het is en blijft een balansboeking. Hier heb ik dan even mijn twijfels over. Dat er gekozen is voor een externe rekening is geen probleem. Ik zou dan uiteindelijk een saldo van plm 35K, waarvan plm 12K reservering is van de zaak is, op de balans gaan plaatsen. De rest van het geld is niet zakelijk en dus niet afkomstig uit de eenmanszaak. Op het moment dat ik van het 'eigen deel geld' wat zou uitgeven zou dit toch als priveopname/onttrekking geboekt moeten worden? Dat zou niet correct zijn lijkt mij. Ik ben even confuus in deze. Iemand die me kan adviseren? Dank alvast!
  12. Oke oke, dus wanneer we zeg maar 'in het rood duiken' boek ik gewoon de r/c in negatief en de bijhorende rente / bereidheidprovisie de kosten in? In dat geval hoef ik dan dus niets te veranderen 😊
  13. Welke boeking ik in beginsel dien te maken. Van R/C aan lang lopend? En hoe maak ik de 'aflossing' dan zichtbaar, dit gaat zonder zichtbare afschrijving (gewoon steeds, plm 500pm minder beschikbaar) middels een memoriaal? Rente gaat idd de kosten in. Zal vast en zeker een heel logische boeking wezen maar heb hier nooit mee van doen gehad 🙈
  14. Hallo, Hoe dient een doorlopend krediet geboekt te worden? Deze zal maandelijks verminderen omdat we deze inlossen, de bank dicht krediet per maand af waardoor deze uiteindelijk op nul komt, maar kunnen gewoon over het krediet beschikken wanneer nodig. Alvast dank.
  15. Lieve Mensen, Helaas hebben we na wederom een poging met de specialist, en contact met een fiscaal jurist besloten de boeken te laten zoals ze zijn en opnieuw te starten met inboeken. Allen bedankt voor jullie reacties.
  16. Dank je, we hebben er alweer een volle dag opzitten en we kunnen het niet vinden. Morgen nog 1 poging en dan is het wel klaar denk ik. Ook het originele installatiebestand werkt niet mee (aanmaken nw adm.). Dus denk van hetzelfde pakket van lokaal naar online overstappen en dan proberen om in ieder geval de stamgegevens in te lezen...:-(
  17. De data stond apart, zonder andere 'rommel', dat is het jammere ervan. We dachten het zo goed geregeld te hebben. Niet dus. Ik ben er even helemaal van de wijs. Naar mijn idee maak ik het idd alleen maar erger. Vanmiddag voelde ik me nog opgewekt en had ik het idee ergens te komen, en weer meer aansluiting te hebben, totdat ik om 17.45 weer een ander probleem vond. Maar goed, en dan. Het uitgekozen online pakket is gericht op enkel de toekomst en er kan niet terugwerkend geboekt worden. Deze is maandelijks opzegbaar dus kan zo verwisseld worden. We zijn gewend aan exact globe. We hebben al een poging gedaan om een nieuwe boekhouding aan te maken maar het ECL bestand geeft ook niet mee. Dan zouden we naar exact online moeten (eigenlijk nog niet gekeken of dit terugwerkend zou kunnen). Kost best wat maar goed, als ik ga relativeren, kost dit ook bakken tijd/geld. Inmiddels weer een volle dag besteed aan..tja, aan wat... Voordeel is , denk ik, dat we wel de stamgegevens kunnen overdragen naar online. Ik zal ze eens mailen. Dank je.
  18. Hallo allemaal, Het boekhoudpakket is gecrashed. Met behulp van een specialist is het gelukt om de gegevens terug te plaatsen. Dachten we. We zien echter dat er halverwege '21 hele rare memoriaalboekingen heen en weer gaan. Zowel in boekjaar 20 als 21. We hebben gezien dat; er in de bankmutaties betalingen opengegooid zijn waardoor het lijkt alsof de facturen niet geboekt zijn. Vervolgens zijn die betalingen, vanuit het bankboek, op de crediteur geboekt. De betaling staat dus open. Wanneer ik de inkoopfactuur erbij zoek, staat hij niet op de kaart. Wanneer ik hem probeer in te boeken krijg ik de melding 'bestaat al'. De 'onbetaalde' factuur is afgeboekt naar GB 'niet toegewezen' en toont op de balans. We hebben diverse stappen doorlopen om de memoriaalboekingen weg te krijgen/aan te passen, maar zonder succes. De boekjaren zijn tevens niet meer afgesloten en de balansen van 2020 en 2021 zijn niet meer zoals ze waren. 2022 heb ik nog niet bekeken eigenlijk maar dat zal idem zijn vrees ik. Er lijken steeds meer issues te verschijnen. Vrijdag kreeg ik steeds foutmeldingen na iedere boeking. Vandaag kon ik mijn BTW overzichten niet meer ophalen. We hadden al bedacht om een andere backup terug te plaatsen maar we kunnen niet herleiden welke dan wel correct zou zijn. Enige issues die we zelf kunnen bedenken: In 2021 is de server eruit geklapt door stroomstoring en kregen we een week lang dagelijks meldingen dat de data vol was (van het boekhoudpakket). Ook hebben we in 2021 via derden vernomen dat onze data bloot was gesteld door malware maar lijkt me (persoonlijk) sterk, toch? Vlak na de verhuizing begin 2022 is er brand geweest in de meterkast en is de server er nogmaals 'uitgeklapt'. De backups zelf gaan dagelijks en extern maar ja, welke backup is dan nog niet 'aangetast'. De specialist is wederom gevraagd naar de bijgekomen foutmeldingen gaan kijken, maar iets in mij verteld mij om geen tijd meer te investeren in zoekwerk en z.s.m. te starten met opnieuw inboeken. Ben als de dood dat het pakket er helemaal mee kapt en dat de rapen dan helemaal gaar zullen zijn. Nu kan ik nog enigzins bij de gegevens. Daarbij niet te vergeten dat de dagen gewoon verder tikken, met oog op afsluiten 2022. Het inboeken zal redelijk recht toe zijn (Inkoop - verkoop - banken (2) - loonjournalen - afschrijvingen) en ik kan hier hulp bij krijgen. Er zullen denk ik wel BTW verschuivingen ontstaan. Kop op oneindig en doen? Wat zouden jullie adviseren? * note, afgelopen November de knoop doorgehakt om met een online pakket te werken, we waren met de inrichting hiervan bezig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.