• 0

vermarkten software product!

Geachte experts,

 

Ik zit met een probleem, waar ik al jaren geen oplossing voor weet en dat is het vermarkten van mijn software product!

 

Ik heb een software pakket geschreven voor Microsoft Word waarmee men eenvoudig standaard brieven/documenten (en al ander soortige documenten) kan maken conform de richtlijnen van de bedrijfshuisstijl. Echter ik ben natuurlijk niet de enige die een dergelijk pakket heeft bedacht en dus heb ik enkele nieuwe functionaliteit in het pakket gebracht wat betekend dat het pakket dat door mij is geschreven (zonder dollen) HET sterkste en meest uitgebreide huisstijl pakket is.

 

Probleem hier echter is dat ik volledig a-commercieel ben en geen enkele mogelijkheid zie om dit pakket !goed! op/in de markt te zetten.

 

Wellicht zijn er enkelen onder jullie dit dit wel weten en zelfs interesse hebben om hieraan mee te werken. LET OP!!! Ik vraag dus geen financiele investering!

 

Alvast bedankt voor het responce!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

ing. Michel R. Pasman

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

16 antwoorden op deze vraag

 • 0

En mocht je met licenties willen gaan werken,

 

breng je product dan middels een Direct Mail onder de aandacht bij Automatiseringsbedrijven die complete netwerken installeren!?

 

Verder zou je zelf al veel kunnen bereiken met een goede website met een stuk gedegen internet marketing eromheen.

Link naar reactie
 • 0

Misschien zie ik het niet goed, maar het lijkt mij dat je product snel en makkelijk te kopiëren is. Je kunt daarom overwegen om je product gratis beschikbaar te stellen, maar dan de ondersteuning in rekening te brengen, bijvoorbeeld via een betaald telefoonnummer.

 

Het klopt inderdaad dat een software pakket makkelijker te kopiereren is, echter dit geldt het zelfde voor een product als Windows. Echter het pakket is voornamelijk gericht op de zakelijke markt, en verbeter mij als ik het fout heb, maar het gratis weggeven van een software product welke is gericht op de zakelijke markt zou bij veel bedrijven wellicht niet altijd even goed vallen.

Als ik namelijk bij mijzelf te raden ga, zou ik wellicht denken

 

"Gratis?? wat is er mis mee? Hoe solide is de ondersteuning en is het rendabel voor in de toekomst als de ondersteuning weg valt...."

 

Dus dat lijkt mij niet. Nu las ik hierboven over het verkopen aan Microsoft, lijkt mij op zich geen fout idee, maar hoe doe ik dit, stuur ik een kopie naar MS of zijn er speciale afdelingen die zich bezig houden met de aquisitie van 3rd party software?

 

Laatste vraag voor nu: Licentie ten gelde maken... Kan iemand dit uitleggen, moet ik hierbij denken aan het verkopen van de totale software? (Sta ik niet onwillend tegenover aangezien ik nu een software pakket op de plank heb liggen die mij niets opbrengt, maar bij verkoop wellicht wel!)

 

 

Alvast bedankt voor jullie response!

 

 

ing. Michel R. Pasman

Link naar reactie
 • 0

 

Laatste vraag voor nu: Licentie ten gelde maken... Kan iemand dit uitleggen, moet ik hierbij denken aan het verkopen van de totale software? (Sta ik niet onwillend tegenover aangezien ik nu een software pakket op de plank heb liggen die mij niets opbrengt, maar bij verkoop wellicht wel!)

 

Pakket voor een redelijk bedrag verkopen aan een belangstellende en dan provisie afspreken per verkocht pakket of licentie.

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
 • 0

Als je je pakket zou willen verkopen aan Microsoft dan moet je dat niet via MS in Nederland doen. Dat werkt alleen via Redmond of wellicht andere "inkopers" in de VS. Ik zou zeker via de website van MS officieel partner worden. Er is een vorm van partnership voor ISV's die zeeeer aantrekkelijk is, maar weinig bedrijven komen ervoor in aanmerking, het heet Microsoft Empower. Moet je wel echt helemaal zelf een MS gerelateerd product maken.

Via zo'n partnership kom je in contact met de mensen van MS in NL die je wellicht aan de juiste contacten kunnen helpen. Het helpt je in ieder geval aan wat resources.

 

MS neemt alleen bedrijven en producten over die succesvol zijn in de markt, of als ze specifiek op zoek zijn naar een product. Ik geef je weinig kans, het lijkt me veel beter om gewoon je product te verkopen. Via tucows en download.com, als je daar een paar honderd euro in investeert zie je vanzelf of er vraag is naar je product.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Wel.. aangezien je zelf de software geschreven hebt, betekend dit dat je voorliefde uitgaat naar programmeren en andere technische bezigheden (gaat velen jaren kennis/passie in zitten).

 

In mijn geval zou ik kiezen voor het zelf marketen/verkopen van het hele verhaal aangezien ik me daarin gespecialiseerd heb, en dat mijn leven is, maar daar gaat veel tijd/energie en kennis in zitten.

 

In jouw geval zou ik ervoor kiezen om zo snel mogelijk het meest eruit te halen wat erin zit, en dus alle rechten (per land/gedeeltelijk) doorverkopen, zodat je verder kan gaan met je volgende project...

 

Als je het allemaal zelf wil doen, en aan de (middel/groot) zakelijke gebruiker wil verkopen zul je ook voor de personeelstrainingen, ondersteuning e.d. zorg moeten dragen.

 

Aan de andere kant, software en andere digitale producten, zijn de ultieme producten, aangezien ze digitaal kunnen worden verspreid. Alle marketing en verkoopprocessen kunnen worden geautomatiseerd, en alles vrijwel kosteloos, en dan ook nog eens de winstmarge...

"Idleness is not doing nothing--It's being free to do anything".

 

"The purpose of doing business, is to not be in any business".

Link naar reactie
 • 0

Bedrijven als Easy Computing www.easycomputing.com kopen volgens mij regelmatig dit soort software is.

 

Ik heb recentelijk een review geschreven over een facturatie programma in Excel wat iets soortgelijks was als dat jij hebt gemaakt. Was eenvoudig macro's en VB in Excel en werkte prima voor een klein zzp-er.

 

Wat je ook kunt doen is het in het Engels vertalen aanbieden op shareware software websites. Die regelen de marketing en betaling (creditcards etc). Zorg dan wel een website in het Engels en een support forum. Dan heb je weinig verkopersvaardigheden nodig en dit soort pakketten kunnen voor 30-70 dollar best een aardig volume halen (mits in het Engels).

Vergelijk software CRM CMS ERP HRM-software. Lees meer over CRM-systemen / ERP

Link naar reactie
 • 0

hoi

 

ik ben nieuw hier dus ik weet niet hoe het is om op een "oud" artikel te reageren, ik probeer het gewoon.

 

ik ben reeds >10 jaar actief in de software retail markt en heb in het verleden zelf software uitgegeven. ik zie er zijn diverse suggesties gedaan, waarbij ik de mogelijkheid van je melden bij easycomputing.nl het beste is.

soort gelijke bedrijven in Nederland zijn ook www.osirius.nl en www.mindscape.nl

zowel bij easy computing als ook bij mindscape heb je de mogelijkheid dat ze je product internationaal uitgeven.

Osirius houd zich meer als de andere bezig met het B2B segment.

wil je het helemaal zelf doen, dat kan ook. praat eens met wat vrienden, collega's of die voor je product geld zouden betalen, als dit het geval is laat je voor z'n 2 a 3 euro het product op CD zetten en in ene DVD doos verpakken. gooi er een paar honderd voor een verpakking design en website tegen aan en dan heb je het product. om je product in de Nederlandse retail te krijgen kan je praten met distributeurs zoals Micromedia te Nijmegen. houd er rekening mee dat dit soort distributeurs 50% korting willen hebben op de door jouw aangedragen adviesverkoopprijs. is het echt een TOP product wat het zakelijk leven draagzamer maakt dat is 100EU zeker niet te veel, dit betekend dat je er zelf z'n 40EU voor krijgt.

belangrijk als je deze stappen onderneemt is dat je het product ook serviced en promoot. ook hier heb je gespecialiseerde bedrijven voor.

 

kies je voor het verkopen aan een easy computing-achtig bedrijf dan kan je rekenen op z'n 15% van de gemiddelde dealer prijs (die 40EU van zo-even) maar dan wordt verder alle sores uit je handen genomen.

 

kortom, er zijn vele wegen. als je wilt kan ik er na kijken en nog wat suggesties met je doornemen.

 

voor mijn dagelijks brood ben ik sales & marketing director bij een markt leidende software uitgeven voor de consumentenmarkt en B2B markt.

 

ik hoor het wel, SUC6!

 

mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
 • 0

hallo Michel.

 

Ik ben zelf ook werkzaam in de ict branche, en ben het probleem van sjablonen vaak tegengekomen.

Wat beteft vermarketing van je product, zie ik een aantal mogelijkheden,

 

Ten eerst zou ik proberen jou product rechtstreeks te verkopen, hiervoor zijn in het kort 2 ingangen mogelijk.

Direct aan de eindgebruiker verkopen, voordeel is meer marge, direct contact, nadeel je moet een ingang hebben bij de eindklant, relatief veel effort voor weining omzet.

Andere oplossing is verkoop via solution providers, dus ict bedrijven die zelf projecten uitvoeren bij de eindklant, deze krijgen vaak ook de vraag van de klant om een huisstijl te ontwerpen, meestal gaat er dan een programmeur aan het werk om deze te maken.

Als jij je pakket aan deze partij kan verkopen is de marge wellicht minder, maar je hebt meer volume en je hoeft zelf minder sales te doen richting de eindklant. Voorbeelden van bedrijven die wellicht interesse zouden kunnen hebben zijn eigelijk alle projectgerichte ict dienstverleners. Als je een dienstverlener zo ver krijgt dat hij jou product gaat gebruiken heb je wel gelijk meerdere klanten.

 

Verder een goede, heldere website, met eventueel voorbeelden en verkoop via de site, dmv consultancy en wellicht maatwerk kan je dan je business genereren.

Verkoop aan msft heeft mijns inziens geen zin.

 

Als je er nog eens over wilt brainstormen stuur dan even een pbtje.

 

Groetjes martijn

 

Link naar reactie
 • 0
Distribiteurs van software, tussenpersonen etc, gaan nieuwe producten niet promoten. Dat is alleen geschikt voor bestaande goedlopende producten.

 

 

Hans,

 

ben het hier niet helemaal mee eens. zeker als het een retail product betreft probeerd de fabrikant/uitgever zeker wel het product te promoten. hoe beter het product bekend is des te beter de verkopen zijn en des te eerder ze besluiten een deel 2, 3 etc. te maken. let op ik praat hier wel over consumenten producten en het is de uitgever/product die dit voor zijn rekening moet nemen.

 

groet

mike

 

 

EDIT opmaak/quote aangepast

mot nog veel gebeuren, maar het is in ieder geval een start http://www.fotocube.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 77 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.