msteer

Legend
  • Aantal berichten

    1742
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door msteer

  1. Van harte gefeliciteerd! Ik heb veel rondgehangen hier bij de start van mijn ondernemerschap. Veel geleerd van de mede-ondernemers, heb daar veel aan gehad. Sterker nog, het geboortjekaartje van mijn huidige bedrijf staat hier nog op de website, haha! Bedankt en nog veel succes de komende 20 jaar!
  2. msteer

    Hallo!

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/24715595/__KvK_trekt_stekker_uit_Hallo___.html
  3. Het duurde even, maar afgelopen week partner geworden van TomTom Telematics: http://www.logistiek.nl/distributie/nieuws/2015/5/routexl-en-tomtom-telematics-gaan-samenwerken-101134415
  4. Er zit geen GPL tussen, maar wel de volgende licenties: LGPL version 2.1 or later Apache License, Version 2.0 MIT Public License Public domain Simplified BSD License Open Data Commons Open Database License (ODbL) De open source is overigens niet "geintegreerd" in de zin van gecompileerd. Het staat apart als PHP script of draait als service. Is het een optie om mijn software zonder open source te leveren? Dat de klant deze zelf moet installeren om het geheel werkend te krijgen?
  5. Een klant wil in het contract een vrijwaring voor de open source software die ik gebruik in ons systeem. De afnemer is een system integrator en wil een licentie op onze software om deze toe te passen bij hun klanten. Letterlijk stelt men voor: De kans op aanspraken is nihil want alle os licenties zijn in orde, maar toch betekent dit een risico in mijn ogen. Ik ben een eenmanszaakje en zijn een grote partij, dus alleen al een rechtszaak kan mij de kop kosten. Een standaard rechtsbijstandsverzekering dekt dit niet. Iemand ervaring met dergelijke voorwaarden? Of advies hoe dit op te lossen?
  6. Een mooie vermelding op Chip.de, één van de grotere websites in Duitsland: http://www.chip.de/webapps/RouteXL_72341647.html We willen graag meer gebruikers uit Duitsland. Dit gaat daarbij helpen ;D
  7. Je zou kunnen overwegen om een iets hoger standaardtarief te bepalen, bijvoorbeeld 1.500 euro en vervolgens korting te geven als er een tegenprestatie is die jullie goed uitkomt. Bijvoorbeeld 1.200 euro bij de locatie in aftiteling of 1.000 euro bij noemen van locatie in film.
  8. Nee, het moet niet perse een BV zijn. Dat was alleen het eerste waar ik aan dacht gezien mijn beheer BV. Een CV had ik niet eens voor ogen, dus dat is alweer een goed advies. Bedankt voor de eyeopener. Via de geinteresseerde partij ga ik een pilot voor een hele grote klant opzetten. Als dat een vervolg krijgt, gaat dat veel omzet opleveren. Maar ook los daarvan heeft "de website" veel potentieel en andere toepassingsmogelijkheden èn verdienmodellen. Dus verwachting en planning is groei. Deze partij kan dat versnellen. Goed advies dat ik kreeg vanuit mijn netwerk: eerst eens bedenken wat ik zelf wil zijn over 5 jaar. Wil ik CEO zijn van het bedrijf of ga ik liever nieuwe activiteiten opzetten? Food for thought...
  9. Een bedrijf waarmee ik zaken doe is geinteresseerd in één van mijn activiteiten, laten we het houden op een "website". Men heeft aangegeven interesse te hebben om daarin een belang te nemen. Super natuurlijk, maar ik heb daarvoor nog geen passende structuur. Deze activiteit zit namelijk nog in mijn eenmanszaak. Wel heb ik al een beheer BV. De vraag is welke structuur op te zetten en welke stappen te nemen. Mijn idee is om de beheer BV een werk BV op te laten richten. Dan verkoop ik vanuit de eenmanszaak de activiteit aan de werk BV. De beheer BV verkoopt dan aandelen aan het belangnemende bedrijf. Klinkt dit logisch of zijn andere constructies slimmer? Mag ik zoiets wel verkopen aan een werk BV waarvan de aandelen in handen zijn van mijn eigen beheer BV? INB4: Ik ga ook langs juristen en accountants maar stel jullie mening/ervaring zeer op prijs ;-)
  10. Je hebt een goed reserveringssysteem nodig, vooral als je wilt groeien. Een website is slechts één kanaal om je reserveringen te verzorgen. Misschien dat een gratis (Wordpress of Joomla) plugin snel geïinstalleerd is en er goed uitziet, maar je zult snel tegen de grenzen kunnen aanlopen van de mogelijkheden. Bedenk dus van tevoren goed hoe je reserveringsproces er uit ziet en welke eisen dat stelt aan de technische invulling.
  11. Vorig weekend een kleine viral na een vermelding op een Spaanstalige website: RouteXL, las mejores rutas en Google Maps Ondertussen is de storm weer wat geluwd en krijgen de servers een poetsbeurt. Goed weekend!
  12. Helaas heb ik last van iets vergelijkbaars, het kopiëren van een concept. Ik heb net zoals Edo ervoor gekozen om mij niet te laten afleiden door negatieve zaken die mogelijk tot niks leiden en mij alleen verspilde moeite en onnodige kosten opleveren. Als je zaken doet op internet zal je te maken krijgen met dit soort inspiratieloze kopieerders. Mijn kracht is niet zo zeer het concept, maar meer de innovatie, de ideeën en dat in werkbare oplossingen om te zetten. Daarom ontwikkel ik gewoon door, pak de markt en blijft mijn copycat altijd achter de feiten aanlopen. Succes met je project en laat je niet gek maken!
  13. De toelichting was voor de meelezers ;) Beide coordinaten in hele meters, op één regel, eerst X en dan Y, als scheidingsteken het liefst een spatie maar het mag ook een ander tekens zijn. Het puntnummer, of een ander label om de locatie mee te identificeren, kan je ná de coordinaten meegegeven. Bijvoorbeeld:
  14. Het Rijksdriehoekstelsel is een Nederlands stelsel voor geografische positionering, dat onder andere wordt gebruikt door het kadaster en bedrijven in de geotechniek: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rijksdriehoeksco%C3%B6rdinaten De Nederlandse editie van RouteXL herkent RD-coordinaten (in meters) via de import functie. De routeplanner optimaliseert de route langs meerdere locaties, minimaliseert de reistijd door tussenstops te sorteren in de snelste volgorde.
  15. Dat weerhoudt mij ook. Als de methodiek en technische uitwerking, die vooral op de achtergrond draait, al patenteerbaar is, dan moet het openbaar worden gemaakt. Dat zal te kopieren zijn zonder dat er controle mogelijk is. Natuurlijk maak ik wel openbaar welke open source/data ik gebruik, ere wie ere toekomt, maar hoe hou ik liever voor mijzelf.
  16. Ja, staat er ook bij. Maar ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen. Misschien zit ik er naast. Ik twijfelde ook of ik moest linken, maar kan mij voorstellen dat men wil weten waar het om gaat. Het unieke zit meer in de uitvoering en de snelheid. Let wel: voor een route naar 10 adressen moet je 11x10 = 110 reisafstanden weten. Dat betekent 110 maal routeplannen van A naar B. Maar dat is niet patenteerbaar, tenzij ik een compleet nieuwe methode heb bedacht. En dat heb ik niet, ik heb alleen een slimme combinatie gemaakt. Bedankt voor je inhoudelijke opmerkingen. Ik neem ze ter harte, maar ga ik (hier) verder niet op in ;)
  17. Ik ben tegenwoordig vooral met mijn routeplanner bezig. De techniek is min of meer stabiel, de nadruk ligt meer op het vermarkten. Na Nederland zijn we nu Duitsland actief aan het bewerken. Een vriend van mij wil investeren als er IP mogelijk is. Ik heb wat rondgelezen en mijn conclusie is dat je op een website geen patent kunt krijgen. De interface is vooral Google Maps en jQuery, de optimalisatiesoftware is open source en het kaartmateriaal dat op de achtergrond wordt gebruikt is Openstreetmap, dus open data. De kracht zit in de combinatie van open source software, een paar zware servers, de naam+domeinen en flink wat online marketing. De waarde is volgens mij de naamsbekendheid in de doelgroep, de groep vaste klanten en de stijgende omzet die dat samen oplevert. Heeft hier iemand ooit patent op een website of online service gekregen? Of ervaring met het aanvragen daarvan?
  18. Kengetallen voor webwinkels heb ik niet want dat is erg afhankelijk van het assortiment, de leveranciers en de positionering. Heel algemeen gesteld, tussen de twee weken en 3 maanden lijkt mij gezond. Met minder loop je kans op nee-verkoop, met meer op incourante voorraad of hoge kosten. Nogmaals, dit kan per situatie verschillen, er kunnen hele goede redenen zijn om juist meer of minder voorraad aan te houden. Meer inzicht in je voorraad kan je krijgen met een ABC analyse. Hoeveel omzet/winst levert je voorraad op? Meestal is een klein gedeelte van het assortiment (artikelcodes) verantwoordelijk voor een groot deel van het resultaat. Een groot gedeelte van het assortiment verkoopt echter veel minder maar ligt wel op voorraad, vaak vanwege de minimale ordergrootte of franco verzending. Zo kan je het assortiment indelen in drie groepen: A, B en C. Meer uitleg kan je lezen op: http://nl.wikipedia.org/wiki/ABC-analyse Voor higherlevelaars doe ik gratis en vrijblijvend een snelle ABC analyse als je een spreadsheet opstuurt met je artikelcodes, met daarbij per code de omzet van de afgelopen 12 maanden, de huidige voorraad in stuks en de inkoopprijs per stuk. Als je het liever zelf doet: sorteer de artikelen op aflopende omzet, geef de eerste 80% omzet een het label A, de volgende 15% een B en de laatste 5% een C. Vervolgens een draaitabel op de aantallen producten, de aantallen en inkoopprijs van de voorraad. Het is vaak de bedoeling de voorraad C artikelen af te bouwen en het vrijkomende kapitaal deels of geheel te steken in voorraad A artikelen. Je servicegraad (percentage geleverd uit voorraad) kan dan stijgen terwijl je resultaat verbetert. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!
  19. De resultaten na meer dan een maand experimenteren: Gebeurtenisactie Gem. tijd op site 1. Video 00:26:57 2. Buy 00:25:01 3. Plain 00:21:52 4. Welcome 00:19:39 Ik zie hierin geen overtuigende reden om bezoekers een pop-up te onthouden.
  20. Wordt het domein gekaapt, of is er iets anders aan de hand? http://www.logistiek.nl/nieuws/nid12746-evo-wil-centraal-online-meldsysteem-stedelijke-distributie-.html
  21. @Wouter33 en @eentje: Point taken, andere betalingsmogelijkheden zijn nodig. Daarvoor moet ik naar een andere betalingspartner. Dat gaat iets meer tijd kosten, dus eerst kijken of er voldoende bezoekers aan te trekken zijn. @Frans: Ik kan je punten niet terugvinden. Of heb jij het misschien over de video? @Kena: Helemaal top, bedankt voor je hulp. Een paar reacties: - Met schnellste Sequenz bedoel ik de snelste volgorde. De routeplanner sorteert tussenstops in de snelste volgorde. Ik heb er nu die schnellste Reihenfolge van gemaakt. Is dat beter? - Het is gratis tot 20 adressen, veel mensen hebben daar genoeg aan voor dagelijks gebruik. Als dank kan je natuurlijk ook soms een donatie doen. En ja, dat gebeurt ook echt ;-) - Opslaan/download het zit dicht bij elkaar. Het is een ITN/GPX/CSV bestand voor navigatie of excel. Opslaan suggereert dat je later weer kunt openen en bewerken, dat is het niet. - Ik stuur je mijn bestand toe.
  22. Joost, bedankt voor je begrip. Eentje, bedankt voor je tips, ik heb ze zoveel mogelijk verwerkt. Nog een tip die ik kreeg; in Duitsland zijn andere sociale netwerken hot: http://www.frankwatching.com/archive/2010/08/22/sociale-media-over-de-grens-duitsland/ Dus ik heb mijn Xing account maar weer eens afgestoft ;-)
  23. Mijn routeplanner wordt tot nu toe nog niet heel veel gebruikt in Duitsland. Ik kreeg de tip van iemand dat men daar erg op de eigen taal gesteld is, tot nu toe had ik alleen een NL en EN versie. Daarom heb ik tussen de feestdagen een duitse vertaling gemaakt. Omdat taal niet mijn sterkste kant is, vooral mbv Google Translate en Word. De duitse routeplanner staat op: www.routexl.de Wie wil een kijkje nemen en mijn taal- en spellingsfouten verbeteren? Reuzen zijn nog nooit zo makkelijk verdiend ;) [titel aangepast - mod]
  24. Ik wens iedereen gezonde, gezellige en smakelijke feestdagen! Voor de sfeer een kerstboom in een routeplanner... 8)
  25. Het goede voorbeeld... A. Routeplanner voor meerdere adressen B. Inkopen C. Overheid D. Abonnementen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.