Jump to content
Karin
Verberg

Hoe Belgisch bedrijf oprichten???

vraag

Beste HL-ers,

 

Wij hebben een goedlopende showroom in een bepaalde branche. Binnen onze branche zijn er een aantal toonaangevende merken. 70% van die merken voeren wij al. Echter kunnen we 30% niet krijgen vanwege de concurrentie. Onze concurrent heeft dat merk en daarom kunnen wij het niet voeren. Dat krijgen we te horen van desbetreffende agenten in Nederland.

 

Ik geloof dat dat bij de wet verboden is maar heb geen zin om daar tegen in te gaan. Je krijgt daar toch geen medewerking in. Nou hebben deze merken ook een Belgische agent. Deze wil ons wel leveren mits de factuur gestuurd kan worden naar een Belgisch adres.

 

Aangezien deze merken voor ons van groot belang zijn willen we een bedrijf oprichten in België met dus een Belgisch postadres.

 

Weet iemand hoe dat werkt. Ik heb ooit wel eens gehoord van bedrijven die zich daar speciaal voor lenen. Je kan dan hun adres gebruiken.

 


Handige Horeca Links (www.handigehorecalinks.nl)

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Meestal mag je de goederen dan nog niet exporteren waardoor de mogelijkheden alsnog beperkt zijn. Tevens heb je kans dat de agent uiteindelijk gestopt wordt, iets wat redelijk snel kan gebeuren.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Meestal mag je de goederen dan nog niet exporteren waardoor de mogelijkheden alsnog beperkt zijn. Tevens heb je kans dat de agent uiteindelijk gestopt wordt, iets wat redelijk snel kan gebeuren.

 

Allemaal tegen Europese regels. Noem eens een voorbeeld.


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Allemaal tegen Europese regels. Noem eens een voorbeeld.

 

Ben geen jurist maar een aantal jaren geleden kwam het Kruidvat nog in aanvaring met Lancome:

"naar vaste rechtspraak is het gebruik maken van de wanprestatie van een ander (de erkende distributeur, die doorlevert aan niet erkende handelaren handelt in strijd met zijn contract) alleen onrechtmatig tegenover de producent als er sprake is van bijzondere omstandigheden. Het Hof is het eens met Lancôme e.a. dat de "decodering" en het oogmerk om daarmee de wan-presterende schakel in de distributie geheim te houden, een dergelijke bijkomende omstandigheid is en voldoende om tot onrechtmatigheid te concluderen;"

 

Er zijn dus blijkbaar beperkingen mogelijk (=selectieve distributie). Wil overigens niet zeggen dat dit in dit geval ook van toepassing is. Ligt ondermeer aan het product.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 15 leden online en 242 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept