Jump to content

Karin

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zibb.nl
 1. Toevallig kom ik uit Den Haag en heb veel te maken met horeca. Dit is eigenlijk een retorische vraag. Als je een beetje affiniteit met het vak heb dan zal je je ongetwijfeld hebben verdiept in de locaties in Den Haag. De toonaangevende locaties in Den Haag zijn de locaties die een hippe, moderne uitstraling hebben. Dat zijn de best lopende zaken van Den Haag. Ik kan wel een paar namen noemen maar dan maak ik teveel reclame. Daarnaast ben ik van mening dat je heel erg op zeker probeert te spelen. Ook in Den Haag kent men veel toeristen (buitenhof, scheveningen, vredespaleis etc). Daar zijn geen rapporten over. Zakelijk heb ik te maken gehad met een lounge zaak in Zoetermeer. 7 dagen per week helemaal vol. Hoe komt dat? alles klopt: Prijs/kwaliteit verhouding perfect, uitstraling personeel perfect, interieur helemaal af etc etc. Het maakt dus niet veel uit waar je zit. Horeca komt van binnen uit. Daarnaast moet je echt de stad kennen om enig succes te willen behalen. Ik zou hier eerder de vraag stellen wat men vindt van het concept "loungeroom". Ik heb daar mijn bedenkingen bij. Maar goed, dat was niet je vraag. Toch wens ik je veel succes. Als Hagenees is het altijd leuk als er weer een nieuwe zaak bij komt.
 2. Ola beste mensen, Hierbij mijn vraag: Vanaf mei ga ik een pand huren op een goede locatie. Daar ga ik een vakgerichte winkel beginnen. Locatie is super (450 m2) 10 vrije parkeerplaatsen voor de deur. Nou heb ik een investeerder gevonden die mij wil bijstaan. Daarnaast zijn mijn leveranciers bereidt de winkel eenmalig te vullen met een afbetalingsregeling (leverancierskrediet). Uiteraard stop ik mijn eigen geld erin voor de aankleding etc. Om de leveranciers keurig te betalen en nieuwe goederen te kunnen kopen wil ik een buffer voor de vaste lasten inzetten. Daar heb ik dus de investeerder (financierder) voor nodig. Deze wil alleen vooraf weten wat ik nodig heb, zodat dat vastgelegd kan worden (incl. rente). Nou wil ik een buffer inbouwen van een half jaar. Daar zit mijn huur in 3000 euro per maand, personeelskosten, gas licht en water en bedrijfsvrachtwagentje in. Het meest kan ik uiteraard zelf invullen. Waar ik echter niet uitkom zijn de personeelskosten en eventuele extra kosten zoals pensioen premie etc. Ik ben 5 dagen open (ma tot/met vij) en zaterdag van 10:00 tot 14:00. Ik wil twee dames of heren (tussen de 20 en 30 jaar) en een magazijnmedewerker die ook het transport doet. Dus 3 fulltimers. Die heb ik echt nodig. Personeel heeft geen vakgerichte diploma's nodig en de varchtwagen draagt niet meer dan 500 kilo. Wat zou ik dan ongeveer, voor een half jaar, kwijt zijn. Puur reserve. [titel aangepast - mod] Iemand ervaring hiermee?
 3. Beste HL-ers, Wij hebben een goedlopende showroom in een bepaalde branche. Binnen onze branche zijn er een aantal toonaangevende merken. 70% van die merken voeren wij al. Echter kunnen we 30% niet krijgen vanwege de concurrentie. Onze concurrent heeft dat merk en daarom kunnen wij het niet voeren. Dat krijgen we te horen van desbetreffende agenten in Nederland. Ik geloof dat dat bij de wet verboden is maar heb geen zin om daar tegen in te gaan. Je krijgt daar toch geen medewerking in. Nou hebben deze merken ook een Belgische agent. Deze wil ons wel leveren mits de factuur gestuurd kan worden naar een Belgisch adres. Aangezien deze merken voor ons van groot belang zijn willen we een bedrijf oprichten in België met dus een Belgisch postadres. Weet iemand hoe dat werkt. Ik heb ooit wel eens gehoord van bedrijven die zich daar speciaal voor lenen. Je kan dan hun adres gebruiken.
 4. Beste HL-ers Voor mijn bedrijf ben ik opzoek naar een facturatie, voorraad beheer, klanten beheer systeem. Deze moet gekoppeld kunnen worden aan mijn oscommerce webwinkel. Ik ben niet handig met computers. Daarom wil graag een duidelijk, makkelijk en vooral een veilig systeem hebben. Daarnaast heb ik een showroom. Daar wil graag een soort van handscanner voor om producten in te scannen naar mijn computer zodat ik direct de order kan maken. Heb op google gezocht. Er zijn veel systemen. Alleen kunnen de meeste niet gekoppeld worden aan oscommerce en hebben ze geen order systemen. Heeft iemand ervaring hiermee. Of misschien een goede tip. Op dit moment doe ik alles met de hand. De ouderwetse manier dus. Alleen ben ik hier gemiddeld 3 uur per dag bezig. Daarnaast gaat er nog wel eens wat fout omdat ik per ongeluk een verkeerd artikel nr. opschrijf etc etc.
 5. Dat ik niet helemaal de taal spreek die de meeste mensen spreken op higherlevel daar kan ik niets aan doen. Maar ik mag er toch wel vanuit gaan dat een administrator "Techinco" in ieder geval mijn verhaal goed leest voordat ik op slot wordt gezet: Zie: Een site zoals Kieskeurig.nl en Kelkoo.nl Ik heb het niet gehad over "Marktplaats" en ook niet over "Mijn Winkel". Ik heb gehad over "Kieskeurig", "Kelkoo" en "Winkelwinkel". Dat zijn allemaal vergelijkingsites en daar ging ook mijn vraag over. Ik weet heel goed wat ik wil. Mijn vraag is heel simpel. bestaat er een script voor een vergelijkingsite. Tegenwoordig bestaan er overal scripts voor. Maar de mensen die mijn vragen hebben beantwoord. Bedankt daarvoor. Deze topic zal door Technico ook wel op slot worden gegooid.
 6. Het zijn niet veel leveranciers. Een stuk of 15 a 20. Alleen zijn er erg veel producten. Misschien dat je even kan kijken naar winkelwinkel.nl. Dat is wat ik bedoel. Is toch een behoorlijk stukje programmeer werk. Naar mijn mening.
 7. Ok Dat is dan ook duidelijk. Ben niet opzoek naar een "botje" om het internet over te crossen. Ben meer opzoek naar een script vergelijkbaar met kelkoo, kieskeurig etc. Binnen onze bracnhe zijn de toeleveranciers bekend. Dus achter de prijzen etc kom ik zelf wel. Maar tegenwoordig hebben ze diverse scripts op de markt om bijv een webwinkel te beginnen. Dus dacht ik: Misschien bestaat dat ook voor een vergelijkingssite. Maar niet dus.
 8. Dit is wat ik zelf heb uitgezocht. http://www.oscommerce.com/community/contributions,4088 Kom er alleen geen wijs uit. Toen ik dit vond, dacht ik: daar moeten er vast meer van zijn. Alleen is dit het enige wat ik kon vinden. Vandaar Higherlevel. Daar gaat mijn zoektocht verder.
 9. @Jeroen Bakker. Bedankt voor je reactie Daar is dus een "lease"mogelijkheid voor . Dat bedoel ik ook met mijn vraag. Misschien zijn er pakketten op de markt zoals Os-commerce die dit soort applicaties vrijgeven. Het gaat mij niet zozeer om de "crawler". Onze markt is nog klein. Dus wij kunnen ook zelf de sites bezoeken en de prijzen ervan afhalen. Het gaat er mij om zijn er (gratis) applicaties voor het opstarten van een vergelijkingssite.
 10. In mijn huidige baan ben ik inkoper van een middel grote organisatie. Wij kopen veel goederen (branche gerelateerd) via het internet. Met mij vele collega's. Er is zo veel in onze branche te koop. En er komen steeds meer aanbieders bij. Tijdens een beurs zat ik met een aantal collega inkopers en kwam dit probleem ter spraken. Toen zei ik: "waarom niet een vergelijkingsite voor de branche". Dat vonden ze allemaal een goed idee. Inmiddels ben ik zelf bezig met het opzetten van een nieuw bedrijf. Alleen blijft dit idee in mijn hoofd rond circuleren. Ik wil ook echt de stap maken om dit door te zetten. Vraag: Zijn hier standaard applicaties voor om zo'n site op te zetten. Ik heb begrepen dat de meeste vergelijkingssites een soort "speurhond' hebben die het hele internet afzoekt naar de goedkoopste producten. Weet iemand hoe dat werkt en hoe ik dat moet opzetten. Zonder dat het mij duizenden euro's gaat kosten. Geld dat ik niet heb. Maar waar een wil is, is een weg, toch?
 11. Ik had even de gedachten dat ik de enige was die er zo over dacht. Thanks, Camelot. Ik heb verder ook geen verstand van investeerders. Heb het gelukkig altijd zelf kunnen doen.
 12. Ook daarin heb ik openkaart gespeelt naar deze investeerder. Hij weet van het feit dat ik nog zoekende ben. Ik had alleen graag zelf de aandelen in handen gehad. Nu maakt hij een goede deal voor die 20k. Het zou mooier zijn geweest als ik het zou kunnen lenen. Uiteraard tegen rente. Hij kent mij vrij goed en weet dat dit op mijn lijf is geschreven. Dus "de rest van mijn leven" zit ik aan hem vast. Het is een concept wat de potentie heeft om groot te worden. Maar ja, dat is dan de boete die je er dan voor moet betalen.
 13. Ik ben het met je eens Pim. Er zijn meer wegen die naar Rome lijden. Maar je moet het met me eens zijn, dat de normale weg moeilijk te bewandelen is. Ik schaam me er ook niet voor, anders had ik de mensen in mijn omgeving ook niet benadert. Daarnaast zeker een goede optie van die 150k verdeling. Maar het gaat mij niet om het verkopen maar om het ondernemen. Maar in deze samenstelling kan dat uiteraard nog steeds. Maar het kan zo af toe even zijn, dat je het even niet meer weet. Daarom dank voor allen bovenstaande berichten.
 14. Pawelotti: in iedergeval bedankt voor je tijd en aandacht. Uiteraard heb ik een businessplan. Aan mijn voorbereiding ontbreekt volgens mij (zover ik weet) niets. Alleen die *%#*%#* 20 k. Zijn er uberhaubt investeerders te porren voor dit bedrag. Rendement is vaak nihil. [edit mod] 20.000 k veranderd in 20 k. [/edit]
 15. Higio: Alle mensen in mijn naaste omgeving. Als je eenmaal failliet bent geweest is je omgeving redelijk uitgedund. Ze willen me allemaal graag helpen maar hebben niet de middelen. Glassie: Het Belgische bedrijf leent mij al 130k door mijn groothandel te voorzien van goederen. Alleen moet ik zelf zorg dragen voor de inrichting. Daar hebben ze vaste regels voor. En hoe sneu het ook klinkt: "voor mij tien andere". Ik ben opgevoed met "eerlijkheid duurt het langst". Maar ik heb ook geleerd. Vertel niet meer dan nodig is. Het gaat hier om geld. Ik ben al heel open geweest. Bij grote bedrijven beslissen meerdere managers. Met mijn achtergrond zit er altijd wel één manager die nee zegt. Risico durf ik daarin niet te nemen. Pawelotti: Ik heb iemand die wilt investeren. Hij vindt het een waanzinnig concept. Enige optie: Ik kom bij hem in loondienst. Hij pakt 100% aandelen. Ik kan 50% overnemen over 3 jaar tegen de dan getaxeerde prijs. Hij kijkt vanaf de zijlijn en ik mag gaan werken. Is dat een optie voor 20 k ? Buitenlandse banken heb ik geen ervaring mee. Die zullen zeggen: "wat komt u doen. U wilt in Nederland een bedrijf beginnen en aangezien er in Nederland ook banken zijn. Wat is dan de reden? Inrichting kost normaal al tussen de 40 en 50 k. Door mijn contacten heb ik dat al terug kunnen brengen naar de 20 k. zit tegen de bodem. Daarnaast woon ik in een huurhuis. Wel helemaal top dat jullie zo met me mee denken. Ik wil graag in topic terecht komen: "Yes !!" - vier je successen hier ! ;D [edit mod] 130.000 k veranderd in 130k. [/edit]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept