Ga naar inhoud
 • 0

15 Jaar, wil (internet)onderneming starten.. ?

Beste mensen,

 

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: Ik wil graag een eigen onderneming starten.

 

Ik ben 15 jaar, en zit nog op het middelbaar onderwijs. School gaat me vrij makkelijk af, en tja.. het uurloon bij de plaatselijke supermarkt vind ik niet al te best. Dus ben ik van plan om, zoals de traditie bij ons in de familie bijna luidt: zelfstandig ondernemer te worden. Ik heb als het ware 2 specialiteiten: Verkopen/Onderhandelen en het bouwen van websites (ICT).

 

Mijn plan was om de E-Marketing in te gaan. Maar ik ben op een aantal problemen gestuit (niet dat ik dat niet verwacht had). Mijn vraag is dus aan de wat meer ervaren ondernemers:

 

-Is de ICT/Website markt niet al bijna verzadigd? Uiteraard kan ik marktonderzoek doen, maar ik heb daar simpelweg de tijd en het geld niet voor ;) (Daarom vraag ik het hier eens)

-Zo ja, zijn er misschien ideeën/tips van jullie kant betreffende de branche? ICT&Commercie is toch al een mooie combinatie maar zijn er nog meer mogelijkheden?

-Is inschrijven bij de kvk niet 16+.. Ik dacht dit ergens gelezen te hebben maar ik weet dit niet zeker.

 

Ik ben natuurlijk nog onervaren, maar nu alvast ervaring opdoen is zeer handig voor in de toekomst ;) :)

 

Alvast bedankt, een nieuwe ondernemer.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

7 antwoorden op deze vraag

 • 0

Ik zal mijn vragen even wat uitgebreider maken en duidelijk formuleren;

 

-Ik vroeg of de markt inderdaad niet al verzadigd was. Ik bedoel dus, kan ik, met mijn 15 jaar en ervaring (geen) mezelf tussen de toch flink aanwezige concurrentie plaatsen?

-Hoe zou ik het beste kunnen starten? Een businessplan maken kan wel, maar deze bevat dan eigenlijk alleen de productomschrijving en een klein stuk over de markt zelf. Aangezien ik eigenlijk geen kosten maak, en ik op het moment niets verdien, zal de toelichting m.b.t. de financiën heel magertjes zijn. En dat is in mijn ogen toch wel het belangrijkste onderdeel naast de productomschrijving.

 

Ik ben ook al van plan eerdaags naar de kvk de gaan, in de hoop daar nog wat advies in te winnen. Misschien stel ik wat overbodige vragen, maar als ik iets niet wil is het onvoorbereid beginnen.

 

Anyway, hulp? tips? ervaringen?

Link naar reactie
 • 0

Of de ICT markt verzadigd is, is mijn inziens een nutteloze discussie. Ik ken genoeg bedrijven zonder website, laat staan een online strategie, en daarbij is de vervangingsmarkt in de ICT gigantisch.

 

Natuurlijk kan je je bedrijf tussen aanwezige concurrentie plaatsen. Vooral als je jong bent lijkt het mij passend (en giga dope) om vol op een nieuwe technologie te duiken en dat specialisme te claimen. Al is het maar in Nederland. Je maakt al websites, waarom niet een prachtige, snelle en helemaal 2.0+ website maken over een onderwerp dat jou enorm interesseert en enthousiast maakt? Een setje google adsense er omheen en de inkomsten komen vanzelf.

 

Een businessplan is niet verplicht voor het starten van je bedrijf maar maak je met een doel, vaak om geld te krijgen van financiers. Als je geen kosten maakt en geen investeringen nodig hebt, dan schrijf je het plan vooral om je eigen ideeën te structureren. Belangrijker dan zo'n rapport is een goed product.

Link naar reactie
 • 0

Vergeet niet dat als je onder de 18 jaar bent je naar de rechtbank moet.

Ze moeten je handelsbekwaam verklaren en je ouder's moeten de verantwoordelijkheid nemen dat als het fout gaat hun voor de schulden opdragen.

Ook moeten je ouder's veel administratieve zaken voor jou regelen.

 

Ik zelf was 17 toen ik wou beginnen en kreeg dit allemaal te horen en toen het advies om nog maar een jaartje te wachten.

Wat ik uiteindelijk gedaan heb, wat ik in de tussentijd gedaan heb is ervaring opdoen.

Zo kan je laten zien aan anderen wat je gedaan hebt plus leer je veel bij op deze manier wat je dan later weer kan gebruiken in de praktijk.

 

Als je de webdesign in wilt is niet alleen het ict tegenwoordig belangrijk maar vooral het design, ontwikkel je zelf hier ook in dit word soms door starters vaak vergeten.

 

Ik hoop dat je hier iets mee kan ;)

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb dat stukje over handelingsbekwaamheid inmiddels ook gelezen en inderdaad, weer zo'n regeltje van de overheid. Waarschijnlijk wel terecht maar toch, de overheid en ondernemers dat gaat niet samen in mijn ogen.

 

Ik ben inderdaad dus nog handelingsonbekwaam maar ik kan wel handlichting aanvragen volgens mij.

 

Ik zal me zeker eens gaan focussen op het designen en eventueel op een nieuwe techniek om deze vervolgens misschien wel te claimen. Misschien is het dus handiger om een jaartje te wachten, handlichting te vragen en ondertussen meer te leren. Het zal me ongetwijfeld een betere kans van slagen geven. Misschien dat ik nog op een ander geweldig idee kom, dan zal ik een nieuwe post maken. Wat mij betreft kan er een slotje op ;)

Link naar reactie
 • 0

Hé,

 

Dat handlichting gedoe valt wel mee hoor, de bottom line is dat je bij rechtshandelingen (lees het tekenen van contracten, het (ver)kopen van spullen enz enz) toestemming van je ouders nodig hebt. Mocht naderhand blijken dat deze rechtshandeling gedaan is zonder toestemming van je ouders (mag ook mondeling maar dat kun je natuurlijk niet bewijzen bij een conflict) dan kan de rechtshandeling naderhand ongedaan worden gemaakt, zie hier.

 

Je kunt als je 16 bent ervoor kiezen om naar de rechter te gaan en handelsbekwaam te worden. Maar op zich hoeft het niet zo'n obstakel te vormen, als je ouders volledig achter je staan (en dat is sowieso wel handig bij een eigen bedrijf) zou het geen problemen moeten opleveren. Misschien dat sommige leveranciers eisen dat je ouders meetekenen en dat kun je dan gewoon doen, dan heb je verder een rechtsgeldige overeenkomst die niet ongedaan gemaakt kan worden.

 

Laat je dus niet afschrikken door dat gedoe met handlichting want dat valt wel mee!!

 

Succes,

 

hwjd

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor je reactie, dat handlichting gedoe was inderdaad een rede waarom ik wilde wachten. Nu je dit zo zegt en ik de kvklink heb gelezen valt het wel mee.

 

Ik zal eens kijken wat mijn plannen zijn na deze thread. Er is geen haast dus ik heb tijd genoeg.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  7 leden, 154 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...