Thijl

Legend
  • Aantal berichten

    255
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Thijl

  1. Hey allemaal! Sorry voor deze nogal late reactie, ik kreeg je mailtje maar de timing was nogal ongelukkig voor mij en daardoor nog niet toegekomen aan een reactie! Enorm leuk om zelf dit topic terug te lezen :) Inmiddels is het alweer meer dan vier jaar geleden dat ik begonnen ben met bezorgen, op 15 april 2014. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm blij ben dat ik de keuze heb gemaakt om dit idee door te zetten en daadwerkelijk te starten. Het heeft me enorm veel leerzame momenten opgeleverd en ik werk nog steeds met veel plezier aan het uitbouwen van de business. Helaas heeft alle aandacht voor de bezorgservice wel wat afgeleid van mijn school. Ik begon zoals ik in mijn eerste post vertelde op het gymnasium, maar heb er uiteindelijk voor gekozen vwo te doen zonder latijn en heb er acht jaar over gedaan om dat af te maken. Echter, sinds een paar weken ben ik de trotse eigenaar van een vwo diploma :) Komend jaar wil ik mij vooral gaan richten op het uitbouwen van de bezorgservice. Hoewel die de afgelopen jaren steeds is blijven groeien en bijna vanaf het begin winstgevend is geweest ben ik nog lang lang lang niet waar ik heen wil hiermee. Ik ben op dit moment aan het onderzoeken wat precies het juiste businessmodel en assortiment is om te bezorgen en ben hierover in overleg met investeerders. Welke kant ik precies op wil gaan weet ik nog niet, maar ik ben een aantal opties aan het onderzoeken. Daarnaast ga ik volgend jaar starten met een studie bedrijfskunde aan de Open Universiteit. Wel universitair dus, maar volledig thuisstudie en ik kan het tempo zelf bepalen (wellicht ook een aanrader voor andere ondernemers hier op het forum). Leuk om te zien dat HigherLevel nog steeds zo actief is en dat het in een fris nieuw jasje is gestoken. Heel af en toe blader ik nog wel eens door het forum, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er weinig aan toe ben gekomen de laatste tijd. Wellicht een goed voornemen voor de komende tijd! :) Als jullie nog vragen hebben let me know. Teruglezend in dit topic voel ik in ieder geval weer heel veel waardering voor alle ondernemers die mij hier op weg hebben geholpen. Dat was toen een enorm belangrijke steun omdat ik in mijn persoonlijke netwerk toen echt letterlijk 0 ondernemers kende. Hartelijke groet, Thijl.
  2. Hoi Mieke, Het programma duurt tot 21.30 en daarna is er nog een borrel tot ongeveer 22.15. Onze hoofddoelgroep is de (toekomstig-)ondernemer onder de 18 maar alle (toekomstig-)ondernemers die zich jong voelen zijn welkom! :) We hebben op dit moment zo'n 60 aanmeldingen, we weten natuurlijk niet precies hoeveel daarvan ook daadwerkelijk komen maar het is in ieder geval boven onze verwachting! Graag tot vrijdag! Groet, Thijl.
  3. Sorry voor de late reactie, je kan je gewoon t/m vrijdag aanmelden! Zelfs als je je niet aanmeldt is dat niet zo erg (het aanmelden is vooral om een beetje een beeld te krijgen hoeveel mensen ongeveer komen). Wie weet tot vrijdag! Groeten, Thijl.
  4. Ik kom helaas niet zo vaak meer toe aan lezen/posten op HL (hier weer wat actiever worden is een van mijn goede voornemens :) ) maar wil alle mede-HL'ers graag een geweldig 2011 wensen met veel mooie ondernemersavonturen! Groet, Thijl.
  5. En ik ga zeker kijken! Vorige week was leuk, vooral de laatste pitcher die een nieuw ijsmerk pitchte met weinig vet en calorieën en zonder zuivel was erg indrukwekkend. Worthensaws heet het merk dat is opgericht door Kirsty Henshaw, die ook moeder is en 2,5 baan heeft om haar bedrijf te financieren. Zie ook haar twitter: http://twitter.com/Worthenshaws Ben benieuwd wat er vanavond komt!
  6. Ik gebruik als afbeelding hier het blaadje dat onderdeel is van mijn logo (zie hier het hele logo). Ik denk dat het weinig zin heeft om het hele logo of allerlei teksten oid in het kleine vlakje te proppen. Ik denk dat het 'blaadje' wel herkenning oproept bij mensen die mijn logo/site kennen en ook bij mensen die gewoon regelmatig Higherlevel lezen en daardoor vaker berichten van mij zien. Mijn handtekening is volgens mij niet zo bijzonder, er staan links naar de pagina's die ik voor mijn bedrijf heb op verschillende sociale netwerken en nog een link naar mijn eigen site (met als tekst voor die link een aantal woorden die mij ivm SEO wel goed uitkomen). Ik ben ook wel benieuwd of jullie denken dat hier meer uit te halen valt! Groeten, Thijl. [edit] En toen zag ik dat mijn handtekening opeens weg was :D Dat ga ik even veranderen! :P [edit 2] Zo de handtekening is weer terug! Nog een andere opmerking trouwens, ik vind het wel jammer dat je alleen jpeg plaatjes kunt gebruiken als avatar hier, daardoor kan ik mijn 'blaadje' niet transparant maken en komt het niet overal even mooi uit. Zo is bij de helft van de berichten de achtergrond grijs en dan zou een transparante avatar bij mij mooier zijn!
  7. Op de website van Magento vind je een lijst met Nederlandse Magento hosters ( klik! ). Kies een goede webhoster en wees bereid hier wat meer geld aan uit te geven, Magento staat erom bekend veel te eisen van de server en moet daarom niet met teveel andere (zware/druk bezochte) websites en applicaties op een server staan. Bovendien kan het veel uitmaken als een server wordt geoptimaliseerd voor gebruik met Magento! Groeten, Thijl.
  8. Gisteren stond er een stukje in de Volkskrant over een aantal jonge ondernemers, waaronder ik. Voor wie het leuk vind is het stukje hier terug te lezen. Leuk trouwens om de andere artikelen hier te lezen, ik had Zlata inderdaad ook gezien in de Sprout, erg leuk! Ik hoop binnenkort ook weer wat actiever te worden hier, nu eerst nog een toetsweek daarna vakantie en weer wat meer tijd! :) Groeten, Thijl.
  9. Goed totaal geen verstand van voetbal maar als oranje speelt op mijn verjaardag moet ik me daar natuurlijk wel mee bemoeien :D Ik zeg: NL-JAP 2-0
  10. Hoi, Over response op flyers, ik heb twee weken terug circa 500 flyers in brievenbussen gedaan (2 uur mee bezig geweest, was wel in Amsterdam centrum). Dit heeft me tot nu toe 2 reacties opgeleverd (misschien ook wel een stijging van het websitebezoek maar dat kun je natuurlijk niet echt meten, tenzij je op je flyer naar een speciale website verwijst of bijvoorbeeld een kortingscode op de flyer zet). Een responsepercentage van 0,4% dus. Verder zou ik niet bezuinigen op het drukken en papierkwaliteit. Je verkoopt webdesign, volgens mij moet je dan juist veel aandacht steken in de kwaliteit van je website en het drukwerk. Ga dus niet zelf printen op 80 grams papier maar laat het drukken door een goede drukkerij op mooi papier. Maar ik vraag me sowieso af of het een goed idee is om een bos in China om te laten hakken voor 60.000 kaartjes. Hoeveel websites kun je en wil je maandelijks maken? Ik las laatst hier op Higherlevel de tip van een webdesigner (ik weet helaas niet meer wie de tip gaf) om gewoon voor bedrijven met een lelijke website een opzetje te maken voor een nieuwe website, vervolgens stuur je een mail naar die bedrijven met die website en je vertelt dat ze die website (met de door hun gewenste aanpassingen) van je kunnen kopen. Wat je ook zou kunnen doen is je bestaande klanten een korting van bijvoorbeeld 5% geven als ze voor jou een nieuwe klant hebben. Ik denk dat dat soort dingen beter werken dan kleine visitekaartjes of flyers. Je zou inderdaad ook kunnen kijken naar online adverteren, dan heb je mensen in ieder geval meteen op je website. Daar kun je direct je kwaliteiten op het gebied van webdesign aan je bezoeker laten zien. Groeten en succes, Thijl.
  11. Hoi Frans, Ik lees het net ook, erg jammer zeg! De bakfiets is nog niet verlengd maar dat komt wel goed, de fabriek in Turkije en de meeste winkels van de Fietsfabriek (franchise) vallen buiten het faillissement, bovendien zijn de onderdelen die nodig zijn voor de verlenging al gefabriceerd in de fabriek, dat komt dus wel in orde. Ik vind het vooral erg vervelend voor de eigenaren van de Fietsfabriek en de medewerkers van de twee failliete vestigingen, hele aardige mensen waarmee ik echt heel goed samengewerkt heb (en hopelijk ook kan blijven samenwerken)! Ik hoop dat het ze lukt om een doorstart te maken en (mocht het bedrijf worden overgenomen) de huidige medewerkers binnen het bedrijf blijven!
  12. Haha ja was een leuk stukje, ook met een interview met mijn moeder en een klant. Voor de geïnteresseerden, het is hier terug te luisteren! (vanaf minuut 39). Groeten, Thijl.
  13. Ik heb je site net ook bekeken en ga me zo even aanmelden. Ik vind het een erg goed idee en ik denk zeker dat er behoefte aan is! Ik heb erin ieder geval wel behoefte aan ( niet dat ik me op HL niet welkom voel ;) ) Ik zou je taalgebruik wel een beetje aanpassen aan de doelgroep, het hoeft echt geen straattaal te worden maar ik zou woorden als stimuleringsplatform wel achterwege laten! Veel succes! Groeten, Thijl.
  14. Begin een bakfietsverhuurbedrijf in Amsterdam, dan mag je mijn bakfiets verhuren op de momenten dat ik hem niet gebruik... Anders kan ik je alleen als tip geven om gewoon heel goed om je heen te kijken. Als je dingen ziet waarvan je denkt dat het beter/slimmer/efficiënter/leuker/duurzamer kan dat ga jij het beter/slimmer/efficiënter/leuker/duurzamer doen! Groeten, Thijl.
  15. Higherlevel komt in de wereldrecordmood :) Origineel en leuk idee! Ik heb zelf niks met modelauto's maar ik denk zeker dat er een behoorlijke doelgroep is voor zo'n soort evenement. Ik denk wel dat je moet zorgen dat er ook nog wat te doen is naast de recordpoging, het is natuurlijk leuk om aan de poging mee te doen maar om naar de Hoeksche Waard (of waar je het ook wilt organiseren) toe te rijden, je modelauto neer te zetten voor de recordpoging en een half uur later weer weg te rijden is denk ik niet genoeg om mensen te trekken ( misschien denk ik dit alleen omdat ik niks met modelauto's heb en dan moet je vooral niet naar me luisteren ;) ). Naast een hapje en een drankje en, zoals je al zei, wat mooie en misschien kun je wel een of meerdere modelautofabrikanten vinden die hun nieuwste/mooiste/bekendste/oudste modellen komen laten zien? Misschien zijn die bedrijven trouwens ook wel geïnteresseerd om het evenement te sponsoren? Nog een ander ideetje wat me zo te binnen schiet: maak op de dag zelf een mooie foto van bovenaf van alle modelauto's (als het er inderdaad 1.000 zijn moet je misschien wel een hoogwerker of een hoog dak hebben om een mooie foto te kunnen maken). Laat die na het evenement printen (evt als ansichtkaart oid) en dan kun je die een of twee weken na het evenement toesturen aan alle deelnemers, dan hebben zij een leuke herinnering en heb jij meteen de kans om nog even jouw webwinkel (en de sponsors) onder de aandacht te brengen ;) Groeten en succes, Thijl.
  16. In de Sprout die vandaag op de mat valt staat een klein interview met mij op de kids pagina! Het interview is afgenomen door Tom en Thomas, de eigenaren van www.tomenthomas.nl, een website voor jonge ondernemers. Het interview is hier te lezen (het bestand was te groot om direct op HL te uploaden!). Groeten, Thijl.
  17. Hallo allemaal, Tijdje terug dat ik wat gepost heb hier maar ik zal weer eens vertellen hoe het gaat :) Over de te korte bakfiets, dat is perfect opgelost door de Fietsfabriek, nemen hun verantwoordelijkheid en gaan de bakfiets zeer binnenkort gratis 2 cm langer maken zodat dat probleem is opgelost. Reusje voor de Fietsfabriek dus! Verder heeft Bij ons in de BV een hele hoop leuke reacties opgeleverd waaronder ook een aantal mensen die graag willen meehelpen op allerlei manieren (waaronder helpen bij reclame maken). Nav het programma heb ik ook nog een reactie gehad waar ik mogelijk binnenkort meerdere klanten overhoud :) daarover later meer! Verder begint het met bestellingen heel langzaam te komen. Om eens flink reclame te gaan maken heb ik ook flyers besteld, die zijn deze week binnengekomen. Deze ga ik deels verspreiden via andere winkels met ongeveer dezelfde doelgroep (waaronder ook GreenJump van HL lid Manon!). Eigenlijk wilde ik de rest gaan uitdelen op straat (bijvoorbeeld bij de biologische markt op de Noordermarkt) maar dit mag helaas niet van de gemeente Amsterdam :( Ik denk dat ik de rest van de flyers (in totaal 5.000 besteld) in brievenbussen ga doen in mijn bezorggebied. Als jullie nog goede tips hebben voor het optimaal benutten van die flyers hoor ik dat graag! Dit kan zijn een ander idee om de flyers te verspreiden dan via andere winkels en brievenbussen, maar ook tips over bijvoorbeeld hoe vaak ik de flyers in de brievenbus moet doen (moet ik bijvoorbeeld de flyer gewoon één keer bij iedereen in de bus gooien of in week 1 de flyer in de bus doen en dan 2 weken later de flyer nog een keer in de brievenbus doen?) Alvast bedankt voor tips over het flyeren! Verder staat er nog een klein interview met mij in de Sprout die vandaag in de bus komt, dat zal ik zo even in het media topic zetten! Groeten, Thijl.
  18. Van harte gefeliciteerd!!! Mooi om te lezen dat het goed gaat met moeder en zoon en goede keuze voor de naam ;)
  19. Jeetje schrikken om dit te lezen zeg. Ik kende Fred niet persoonlijk maar waardeerde zijn bijdragen op Higherlevel zeer! Heel veel sterkte aan familie en vrienden met dit grote verlies.
  20. Haha de eerste keer kijken was inderdaad wel een beetje schrikken maargoed :) Ik heb er trouwens wel verbazingwekkend veel reacties op gekregen! Een hoop mailtjes gehad van mensen die willen helpen of het gewoon een leuk idee vinden. Ik heb maandagavond in 2 uur tijd net zoveel bezoekers gehad als de hele maand daarvoor :D En nu ben ik natuurlijk druk campagne aan het voeren om genoeg stemmen te trekken zodat ik door kan naar de finale! :) Groeten, Thijl.
  21. Zo inmiddels bijgekomen van de opnames haha :) Het ging volgens mij best goed maar dat pitchen is toch wel lastig zeg :P Het vragen beantwoorden wat daarna kwam ging een stuk makkelijker! Ik ben benieuwd hoe het is om het straks op tv terug te zien!
  22. dankje! ik ben nu in de studio, net al even geoefend! ging redelijk maar als je daar staat is het toch wel moeilijk om alles te onthouden! jullie zien het resultaat maandag :)
  23. De bakfiets gaat zeker mee! ;) Ik zal erop letten dat ik niet van het podium af fiets. Moet lukken, als het op fietsen op de bakfiets aankomt ben ik door schade en schande wijs geworden :P
  24. Hallo Allemaal, @Frans, bedankt ik ga die leverancier even mailen! Leuke suggestie met de zonnepanelen maar ik vrees dat het extra gewicht dat nogal lastig maakt, plus dat het nogal prijzig zou worden ;) Trapondersteuning is mogelijk, ik ga eerst eens kijken hoe het zonder gaat :) De bakfiets fietst vrij licht dus zou moeten lukken! Mocht het te zwaar blijken te zijn dan kan ik er wel nog elektrische trapondersteuning op laten zetten! De klep bestaat uit één deel, regels op de klep voor extra kratten is een mooi idee alleen vanwege diefstalgevoeligheid lijkt het me niet zo handig. Ik ga komende week zeker contact opnemen met de fietsenmaker om te kijken wat de mogelijkheden zijn en waar het is misgegaan. Als uiteindelijke tussenoplossing heb ik uiteindelijk besloten de producten in plastic tassen te verpakken. Losse kratten kopen zou ik graag willen maar er zijn geen standaardkratten in de maat die ik nodig heb en op maat laten maken is met mijn aantallen veel te duur. En maandag allemaal kijken naar Bij ons in de BV, dan ga ik namelijk pitchen! Groeten, Thijl.
  25. Frans, Zulke etiketten lijken me een heel handig idee om makkelijk de temperatuur te meten! Weet jij toevallig ook een goede leverancier (evt via PM)? Ik heb net gegoogled maar kon maar heel weinig vinden, de leveranciers die ik kon vinden leveren alleen stickers voor veel te hogen temperaturen. Groeten, Thijl.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.