• 0

boodschappen bezorgdienst beginnen (deel 2)

Hallo allemaal,

 

1,5 jaar geleden poste ik het bericht boodschappenbezorgdienst beginnen op HL, ik wilde als 13 jarige boodschappen bij mensen thuisbezorgen. Veel goede ideeën en suggesties gekregen hier maar uiteindelijk toch besloten dat het niet haalbaar was om dit te beginnen en het niet te doen.

 

Inmiddels ben ik 15 en sinds de start van dat topic, eigenlijk zelfs al daarvoor, bleef het jeuken en had ik minstens één idee per dag. Ik heb contact gezocht met een ervaren ondernemer en verschillende plannen besproken en bedacht. Uiteindelijk kwam ik uit op het idee dat ik 1,5 jaar geleden al had :D en toen maar besloten om het te gaan doen!!! Gisteren heb ik me ingeschreven bij de kamer van koophandel en nu is mijn eigen bedrijf een feit!

 

Ik heb wel wat kleine dingen aan het idee aangepast, ik ga me focussen op biologische boodschappen en ga deze in eerste instantie alleen bezorgen in Amsterdam centrum. Ook ga ik niet zelf direct producten inkopen, dat is niet echt haalbaar. Ik ga samenwerken met een bedrijf dat al een flink assortiment biologische boodschappen levert, ik haal de producten, per bestelling verpakt, bij hun op en bezorg ze bij mijn klanten.

 

Nou dat is dus het plan en ik ga hier een beetje bijhouden wat ik zoal doe en wat er gebeurt :)

 

Vandaag al meteen gedoe trouwens, ik had een afspraak gemaakt met de ABN maar helaas, zonder handlichting krijg je daar als minderjarige geen zakelijke rekening. Handlichting is pas vanaf 16 mogelijk dus dat is geen optie... Morgen gaan een aantal andere banken me terugbellen en dan ga ik kijken of het daar wel kan. Anders moet ik waarschijnlijk mijn kvk inschrijving op naam van een van mijn ouders zetten om alsnog een zakelijke rekening te kunnen openen... Dat levert dus al meteen een hoop gedoe :(

 

Nou ik hou jullie op de hoogte en als jullie vragen of ideeën en suggesties hebben hoor ik het graag!

 

Groeten,

 

hwjd

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Van harte gefeliciteerd met deze start! Ik wil je heel veel succes wensen.

 

Heb toch nog een vraag, waarom richt je je primair op de biologische markt? Hiermee wordt (mijns inziens) je doelgroep onnodig klein gehouden. Is dit een bewuste keuze geweest of voortgekomen uit het feit dat je die samenwerking met het biologische bedrijf hebt?

Link naar reactie
  • 0

Dankjewel allemaal voor de felicitaties (ook in het YES topic trouwens!)

 

Een vraagje, waarom wil je een zakelijke rekening openen? Zover ik weet is dat wettelijk niet nodig, laat het iig geen belemmering voor je zijn.

Klopt, ik wil graag een zakelijke rekening om makkelijk een aantal verschillende rekeningen te kunnen openen om dingen te kunnen scheiden (als kind moet ik dan nu voor iedere rekening en instelling met mijn ouders naar de bank...) maar belangrijker ik wil een draadloos pin apparaat huren en dat is voor zover ik heb kunnen vinden het goedkoopst bij banken zelf dus dan zal ik toch echt een zakelijke rekening nodig hebben.

Ik heb goede hoop om binnen te komen bij de SNS bank en mocht het allemaal niet lukken dan vind ik wel een oplossing, ik laat me door de bank niet stoppen ;)

 

Heb toch nog een vraag, waarom richt je je primair op de biologische markt?

Het is een bewuste keuze, mijn doelgroep wordt er kleiner door maar ik denk dat er zeker genoeg mensen zijn die hier behoefte aan hebben en dat dit aantal alleen maar zal groeien. Bovendien sta ik zelf achter het idee van biologische producten, het is in veel gevallen lekkerder en beter voor het milieu. Producenten krijgen eerlijkere prijzen voor hun producten en dieren betere leefomstandigheden en voer, dat vind ik een goed idee en ik vind het dan ook leuker om die producten te leveren dan producten waarbij boeren uitgeknepen worden en dieren onder slechte omstandigheden moeten leven.

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
  • 0

Zo daar ben ik weer,

 

Het gaat lekker maar natuurlijk wel allemaal wat langzamer dan gewenst ;)

 

Een bankrekening gaat uiteindelijk lukken bij de ING, dus dat is mooi.

 

Verder is er nog wat gedoe rond de bakfiets die ik ga gebruiken, de boodschappen komen in kratten van Europoolsystems te zitten, deze zijn 60x40x25 cm. Nou zouden er precies 8 kratten in een bakfiets passen als deze 3 centimeter langer en 10 centimeter breder zou zijn dan normaal mogelijk. Dat is dus nog even een beetje proberen of ik de producent zo ver kan krijgen een groter model te bouwen... En het is natuurlijk ook belangrijk om te zorgen dat de bakfiets niet té breed wordt zodat deze nog wel op de fietspaden past.

 

Verder heb ik ook een goede oplossing gevonden voor koeling van de producten, ik zal hier geen bedrijven noemen maar er is een bedrijf dat losse matten verkoopt, als je deze in het water legt zuigen ze zich vol en mixt het opgezogen water zich met poeder, hierdoor vormt zich een koelvloeistof. Vervolgens werken ze als normale koelelementen met als voordeel dat ze de kou langzamer en gelijkmatiger afgeven, een normaal koelelement geeft bijvoorbeeld gedurende 1 uur -18 graden af, terwijl deze matten gedurende 3 uur 0 graden afgeven. Hierdoor heb je ook geen risico dat producten bevriezen, wat slecht is voor de kwaliteit.

 

Morgen ga ik naar de Big Improvement Day, misschien zijn daar ook nog HL'ers aanwezig?

 

En als alles goed gaat met de bakfiets enzo kan ik over zo'n twee maanden beginnen! :)

 

Dan zijn jullie weer even op de hoogte ;)

 

( en terwijl ik die laatste zin typte viel de stroom uit hier en blijkt dat ik het in ieder geval de komende twee uur zonder stroom zit... lang leve laptops met accu's ;) )

 

Groeten,

 

hwjd

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
  • 0

Wat betreft je bakfiets raad ik je ten zeerste aan even proef te gaan rijden met diverse modellen alvorens je iets koopt, en rij dan vooral proef met belading !!

Er zijn veel bakfietsen in de handel die met lading vreselijk instabiel worden omdat de bouwers van deze dingen geen idee hebben wat de term naloop inhoud en hoe je een bakfiets naloop kunt geven.

Hou er ook rekening mee dat je hele goede remmen nodig hebt, gewone trommelremmen zouden wel eens snel defekt kunnen raken als je met een bakfiets rijd, ook een goede versnellingsnaaf is geen overbodige luxe.

Link naar reactie
  • 0

Heb toch nog een vraag, waarom richt je je primair op de biologische markt? Hiermee wordt (mijns inziens) je doelgroep onnodig klein gehouden. Is dit een bewuste keuze geweest of voortgekomen uit het feit dat je die samenwerking met het biologische bedrijf hebt?

 

Goeie keuze. Hij kan makkelijker verbreden dan versmallen - als ie te breed begint. Biologisch is bovendien een selectie op bereidheid iets meer te betalen, en een kans om leveranciers te groeperen.

 

Suggestie: onderzoek cross- en upselling zodra je een klantenkring hebt!

 

En ga alvast op zoek naar een elektrisch bestelwagentje...

 

...of een mechanische hond die op frituurolie rijdt!!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Wat TwaBla zegt, is niet eens zon slecht idee. Je bent dan misschien nog geen 16, maar ik zal toch als hier en daar gaan kijken naar een alternatief voor die bakfiets. Bakfiets is leuk, maar ook heel zwaar.

 

Een brommobiel (45 km p/u) mag je met een bromfietscertificaat al besturen en is dus een prima oplossing. Geeft je uiteraard een bepaald imago, maar ik denk wel dat dat bij je dienst past. Leuke stickers derop en gaan met die banaan.

 

Succes!

Bestelwagentje.thumb.jpg.e73122a6c57447e8238d04f286c1f9f7.jpg

Link naar reactie
  • 0

Zo, de laptopaccu was leeg maar inmiddels is er weer stroom dus ik kan weer op HL :D

En meteen weer allemaal reacties :) Bedankt voor alle reacties en tips!

 

@Merkava,

Je hebt zeker gelijk dat het belangrijk is om een goeie bakfiets te hebben!

Ik heb al gereden op een lege bakfiets, vol komt nog. Het gaat in ieder geval om een goede bakfiets, zeker niet de goedkoopste. Hij wordt gebouwd door een bedrijf dat veel ervaring heeft en een goede naam. De term naloop kende ik niet, ik heb het even gegoogled en het ziet er redelijk ingewikkeld maar ook belangrijk uit en ik zal de term zeker een keer laten vallen bij het bedrijf dat de bakfiets bouwt, mooie test om te kijken of ze er echt verstand van hebben ;)

 

@TwaBla,

Cross- en upselling is zeker interessant, vooral cross-selling is iets waar ik al wat ideeën over heb en wat ik op den duur zeker beter ga bekijken!

Voorlopig doe ik het lekker op de bakfiets, als ik over een aantal jaar wat verder ben zou Modec een heel interessant bedrijf kunnen zijn, die maken hele mooie elektrische busjes, in Engeland is het al meer in trek. Aan de andere kant heeft een bakfiets in de binnenstad van Amsterdam ook heel veel voordelen, vooral kwa verkeer en parkeren! Als ik verder groei moet ik dat maar beter bekijken ;)

 

@Philippe,

Ik ben bekend met de brommobiel ja. Het zijn leuke dingen en ze zijn er ook in elektrische uitvoeringen, het probleem is alleen dat een bakfiets €3.000 kost terwijl zo'n brommobiel €15.000 kost. In ruil daarvoor krijg je ongeveer 1,5 keer zoveel laadruimte, dat staat dus niet echt in verhouding.

Op een goede bakfiets valt het best mee, 7 versnellingen en als je eenmaal op gang bent valt het best mee, wordt je hard van :)

 

@Leon44,

Bedankt!

 

Groeten,

 

hwjd

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
  • 0

Daar ben ik weer :)

 

Gisteren naar de Big Improvement Day geweest, was heel erg leuk! Heel veel interessante sprekers en ook een heleboel leuke mensen leren kennen, van toekomstige klanten tot concurrenten :D .

Ook heb ik HL'er Edo van Santen ontmoet die daar -hoe kan het ook anders- druk aan het filmen was.

Kortom, volgend jaar kom ik graag weer en absoluut een tip voor andere ondernemers!

 

@Merkava,

Bedankt voor de tip!!

Lijkt me heel leuk daar naar toe te gaan maar helaas gaat dat door school echt niet lukken....

Ook een interessante site van het Promotiebureau Biologische Speciaalzaak trouwens, ga ik ook eens goed doorlezen!

 

Groeten,

 

hwjd

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
  • 0

Heel goed initiatief en heel veel succes!!!

www.muscatmeijer.nl MUSCAT MEIJER Juristen biedt een compleet dienstenpakket aan ondernemers in het MKB. Wij buigen ons graag over uw juridische, fiscale en administratieve vraagstukken. U kunt daarbij rekenen op een professionele aanpak en creatieve oplossingen waar dat in uw belang is.

Link naar reactie
  • 0

Ik vroeg mij nog even het volgende af,

ik neem aan dat je je uiteraard daarin verdiept hebt

 

maar

 

- zijn er geen rijdende winkels bij je in de buurt die een erg grote concurent zijn van jou?

- Hebben de supermakten zelf geen bezorgdienst? Bij ons namelijk wel

en als laatste

- de Albert Hein heeft tegenwoordig een website, waar je online boodschappen kunt doen, betalen, en het wordt zo rechtstreeks bezorgd. Misschien een ideetje voor jou!

Link naar reactie
  • 0

Biologisch, bakfiets en grachtengordel.

 

Prachtig initiatief! Sluit allemaal leuk bij elkaar aan en mensen die over brommobielen beginnen lekker laten kletsen. Een elektrisch brommobiel zou nog net gaan, maar dan moet je wel centen meebrengen.

 

Pas op met je mobiel pin apparaat. Die dingen zijn nog best duur, op straat onverzekerbaar en abbo's lopen waarschijnlijk lang. Beter een website met ideal om je klanten vooraf te laten betalen via internet. Veilig, goedkoop en je zit bij ing geen jaren aan een abbo vast.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Klinkt goed!

 

Tip. Maak een zeil over de bak van de bakfiets heen. Scheelt diefstal / vandalisme als je bij een klant aan het afrekenen bent en de bakfiets een stukje verderop staat en zorgt ervoor de de koelmatten veel beter en langer hun werk doen.

 

Mocht het mogelijk zijn dan zou je dit zeil een leuke print (groenten en fruit?) kunnen geven.

 

bijv:

 

istockphoto_11019962-fruits-and-vegetable.jpg

 

Meer groente en fruit foto's vindt je hier:

http://www.istockphoto.com/file_search.php?action=Browse&Cache=dbb4aa15cefd7bd5f031bf80ad11efb8&page=1

Link naar reactie
  • 0

Hallo hwjd,

 

Ik begrijp dat je nog even bezig bent met voorbereidingen treffen voordat je daadwerkelijk start. Omdat e.e.a. logistiek nog best wel complex kan zijn, is het wellicht een idee om een keertje "droog" te oefenen.

 

Pak een kaart van Amsterdam en prik 10 adressen binnen je bezorggebied. Fiets naar je inkoopadres, haal zogenaamd de 10 bestellingen op en plaats die (vooralsnog virtueel) in je bakfiets. Ik weet niet of je direct moet afrekenen, maar als dat zo is, tel je daar een paar minuten bij op. Dan heb je je "ophaaltijd". Fiets dan langs de tien adressen en meet de tijden die daarmee gemoeid zijn, inclusief mogelijk het zoeken van een plekje voor je bakfiets (soms is er voor de deur geen plaats) en het op slot zetten van je fiets. Neem het gemiddelde daarvan, dat is je "reistijd". Vraag vervolgens iemand in je omgeving om met jou het afleveren te spelen. Dus de boodschappen uit je bakfiets pakken, alles weer netjes afdekken, aanbellen ("is je vader of moeder thuis?"), overhandigen, afrekenen (pinnen of een afleveringsformulier ondertekenen). Dat is je "aflevertijd".

 

Met de gevonden tijden kun je gaan stoeien en een inschatting maken hoeveel adressen je op een gemiddelde dag kunt bedienen, afhankelijk van je startmoment (vanaf hoe laat kun je bezorgen?) en de houdbaarheid van de producten (hoe lang mag je in totaal onderweg zijn?). Houd rekening met één adres waar je onverhoopt niet kunt afleveren en dus nog een keer naar terug moet. Dat kan ook de volgende dag zijn, mits je de producten tussentijds kunt opslaan (koelruimte?) en je dat in je voorwaarden hebt afgedekt.

 

In de praktijk zul je dan toch nog wel verrassingen tegenkomen (opstoppingen, lekke band), maar zo'n globale berekening is in ieder geval een uitgangspunt.

 

Succes en groet,

 

John

Link naar reactie
  • 0

En daar was ik weer :)

 

Gisteren nog een borrel gehad bij Sprout voor jonge ondernemers, Jitse Groen, de oprichter van thuisbezorgd.nl, vertelde een leuk verhaal en nog wat leuke mensen leren kennen.

En vandaag een interview gedaan voor de website www.tomenthomas.nl en Sprout. Dit alles met dank aan de Big Improvement Day :)

 

Bedankt voor alle reacties en succeswensen!

 

 

- zijn er geen rijdende winkels bij je in de buurt die een erg grote concurent zijn van jou?

- Hebben de supermakten zelf geen bezorgdienst? Bij ons namelijk wel

en als laatste

- de Albert Hein heeft tegenwoordig een website, waar je online boodschappen kunt doen, betalen, en het wordt zo rechtstreeks bezorgd. Misschien een ideetje voor jou!

Er is inderdaad albert.nl wat een concurrent vormt en er zijn nog een aantal webwinkels die ook thuisbezorgen.

Mijn kracht zit hem in een heel groot assortiment, je kan bij mij echt alles biologisch/duurzaam kopen. Dus ook een rol keukenpapier of een vegetarische steak. Mijn assortiment is op het gebied van biologisch dus beter dan bij albert.nl of andere webwinkels die vaak een veel gespecialiseerder assortiment hebben.

 

als je ook vers biologisch zoekt zou je eens contact kunnen zoeken met Udea

Bedankt voor je tip! Ik heb al een goede leverancier/partner maar kan nooit kwaad om te kijken wat andere leveranciers zoal in hun assortiment hebben en dat te vergelijken en eventueel naar goede aanvullingen te kijken.

 

Pas op met je mobiel pin apparaat. Die dingen zijn nog best duur, op straat onverzekerbaar en abbo's lopen waarschijnlijk lang. Beter een website met ideal om je klanten vooraf te laten betalen via internet. Veilig, goedkoop en je zit bij ing geen jaren aan een abbo vast.

Prijzen en duur van abonnementen van zo'n mobiel pin apparaat vallen best mee, het zijn prijzige dingen maar het heeft ook een hoop voordelen. Zeker in het begin zul je wel het vertrouwen van mensen moeten winnen en als mensen dan 1 of 2 dagen van te voren al via internet moeten betalen zorgt dat toch voor een extra drempel. Bij de meeste concurrenten kan de klant ook pinnen bij aflevering dus dat is ook iets wat de huidige albert etc klanten gewend zijn.

 

Tip. Maak een zeil over de bak van de bakfiets heen. Scheelt diefstal / vandalisme als je bij een klant aan het afrekenen bent en de bakfiets een stukje verderop staat en zorgt ervoor de de koelmatten veel beter en langer hun werk doen.

Bedankt voor je tip! De bakfiets krijgt een traanplaat deksel, ook met een zeil zit je in Amsterdam nog niet echt veilig ;)

De bakfiets krijgt ook zeker bestickering, het idee om op het deksel zo'n groentefoto te zetten vind ik erg leuk! Ik ga eens onderzoeken of dat op traanplaat mogelijk is, anders is het misschien iets voor de zijkant!

 

[...]

Pak een kaart van Amsterdam en prik 10 adressen binnen je bezorggebied. Fiets naar je inkoopadres, haal zogenaamd de 10 bestellingen op en plaats die (vooralsnog virtueel) in je bakfiets. Ik weet niet of je direct moet afrekenen, maar als dat zo is, tel je daar een paar minuten bij op. Dan heb je je "ophaaltijd". Fiets dan langs de tien adressen en meet de tijden die daarmee gemoeid zijn [...]

In de praktijk zul je dan toch nog wel verrassingen tegenkomen (opstoppingen, lekke band), maar zo'n globale berekening is in ieder geval een uitgangspunt.

 

Zeker een goed idee om te gaan doen, ik ga zeker testrijden om een beter indicatie te krijgen van de tijd die ik er straks aan kwijt ben!

 

Nogmaals bedankt voor alle opmerkingen, reuzen, succeswensen en suggesties en ik houd jullie op de hoogte ;)

Groeten,

 

hwjd

 

[edit]

 

En ja jullie zien het goed, ik heb besloten uit de anonimiteit te stappen :)

Vanaf nu is het Thijl in plaats van hwjd :)

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
  • 0

Nog een tip over dat pinnen,

ik zou het ook doen!

Veel mensen betalen ook contant, wat je dan erg goed kan promoten is extra geld bijpinnen.

Gelijk een extra service voor de klant, en je loopt zelf niet met veel contanten over straat!

Nadeel is, dat je als je 1e klant gelijk extra geld wil pinnen dat moeilijk wordt of van je evt wisselgeld moet doen!

Link naar reactie
  • 1

Wat een leuk topic! Dat ik dat nu helemaal gemist heb terwijl het over biologisch gaat. Thijl, supermentaliteit, je gaat echt doen wat je leuk vindt en waar je achter staat!

 

Amsterdam is bij ons ook absoluut de grootste groep klanten, de meeste bioklanten zitten gewoon daar dus ideale locatie.

 

Ik heb het idee dat je overal echt goed over nagedacht hebt en ik blijf dit topic vanaf nu volgen! Als je begint, laat het me dan weten, misschien kan ik een foldertje van je meesturen naar onze klanten in Amsterdam, is zeker je doelgroep.

 

Groeten, Manon

Link naar reactie
  • 0

@Manon,

Mooi dat je het een leuk topic vindt :)

Ik wil je maar al te graag folders sturen als ik ga beginnen, wat gratis reclame kan nooit kwaad ;) Ik zal je daar even over mailen als ik ga beginnen en folders en alles gedrukt heb!

Andersom wil ik dan natuurlijk ook graag wat folders van jou aan mijn klanten geven want ik denk ook zeker dat jouw site interessant is voor mijn klanten!

 

wanneer het gaat lopen zet je gewoon je vrienden op de fiets en laat je hun bezorgen voor een zakcentje! Kan je gelijk meer klanten bedienen en hoef je zelf minder te fietsen.

You got it ;)

Dat is inderdaad op den duur wel de bedoeling, dat ik zoveel klanten heb dat ik het niet meer in mijn eentje kan doen!

 

Verder gaat het goed met de voorbereidingen, ik hoop zeer binnenkort de bakfiets te kunnen bestellen dus het gaat nu echt snel beginnen!

Ben nu nog aan het dubben over de bestickering van de bakfiets. De keuze is ofwel plakletters, hierbij komt dus alleen thijl.nl op de bakfiets te staan. Een andere mogelijkheid is om een grote kleurensticker over de hele bak te laten plakken. Dit is uiteraard iets prijziger (maar nog goed te overzien) en ziet er natuurlijk wel beter uit. Het lastige hiervan is wel dat er dan een goed ontwerp voor die bestickering moet komen ( waarbij de tip over istockphoto.com van Prodisplay waarschijnlijk nog goed van pas gaat komen ;) )

 

Ik nijg toch naar complete bestickering. Ik ben nu eens wat aan het experimenteren met Photoshop om te kijken of het me lukt om zelf een goed ontwerp voor die bestickering te maken (ik ben wel redelijk handig met Photoshop) of dat ik het toch uit moet besteden wat natuurlijk wel weer voor extra kosten zorgt.

 

Wordt vervolgd :)

 

Groeten,

 

Thijl.

Makkelijk en snel online boodschappen bestellen? Dat kan bij Thijl!

Twitter | Facebook

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 112 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.