Ga naar inhoud

Bazzio

Legend
 • Aantal berichten

  1573
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

70

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  46-50
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?

 1. Bazzio

  Keuren van voedingssupplement

  beste (andere) Bas, mocht je hierbij hulp nodig hebben, stuur mij gerust een PM, vraag ik even aan mijn leveranciers waar zij dat doen.
 2. Bazzio

  Bazzio

 3. Bazzio

  Keuren van voedingssupplement

  goed voorbeeld van Hans, mede door de laatste mediastorm heeft Vitaminstore Nederland hiervoor gekozen, je mag als verkoper niet eens suggereren dat je het zou kunnen innemen.. de heksenjacht van de nVWA staat wat mij betreft in schril contrast met het vergif wat legaal in apotheken wordt verkocht en waar per jaar vele malen meer dodelijke slachtoffers door vallen! Desalniettemin is het dus wel wetgeving waar je rekening mee dient te houden als je nieuwe supplementen wil introduceren en mijn eerder gegeven waarschuwing aan TS blijft dat je goed moet onderzoeken hoe en wat en dat je dus meer nodig hebt dan een 'mannetje'
 4. Bazzio

  Keuren van voedingssupplement

  de aanwezigheid op UK sites is zeker geen garantie! ik kan ook op eu-sites supps aanschaffen die zwaar illegaal zijn. ik kan aan onze inkoper vragen waar je dat kunt checken en anders een bevriende leverancier die ook zelf importeert?
 5. Bazzio

  Regels foodtruck

  ik neem als voorbeeld de pizzabus die bij ons in de stad rijdt, zij rijden naar de klant gewoon op de stoel in de gordel, parkeren bij de klant en gaan daar ter plekke de pizza bakken, zij doen het nooit rijdend!
 6. Bazzio

  Keuren van voedingssupplement

  bezint eer je begint... als het stoffen bevat die in Europa nog niet zijn toegelaten moet je ook een veiligheidsdossier aanleggen, dat gaat je al snel tienduizenden euro's kosten! de bovengemiddelde orthomoleculair onderlegde consument heeft liever geen grondstoffen uit China, nogal slechte reputatie.. de massa zal het een worst zijn, maar je zal het goed moten testen, en dan niet door een 'mannetje' aangezien je importeur wordt, ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid. denk ook alvast na over je marketing, indien er geen claim is toegewezen voor je grondstof wordt marketing ook best lastig als je niet mag zeggen waar het voor dient. als voorbeeld: je mag bij cranberry preparaten op geen enkele wijze naar het woord blaasontsteking verwijzen, dat is een medische claim en kan je een boete van maximaal 30K (!) per overtreding opleveren.
 7. heb je zelf geen 'kladje' of gewoon een mail van je bestelling waarop je zelf afstreept wat je binnenkrijgt? dan heb je ook een 'pakbon' voor je eigen administratie. bij leveranciers die niet in mijn software systeem zitten vraag ik een bestellijst op en maak ik zelf een excel bestandje waarin je bestellingen verwerkt, dat werkt prima.
 8. dit is geheel niet ongebruikelijk, ook in detailhandel gebeurt dit best veel. in deze vorm wordt de ruimte vaak gratis ter beschikking gesteld, in ruil dat de klanten de producten die worden voorgeschreven in de betreffende winkel worden afgenomen. Indien je vergoeding gaat vragen zou het juridisch inderdaad anders kunnen liggen, ik heb geen idee of dat onderhuur betreft en je zal dan ook in overleg moeten treden met je verhuurder. De aansprakelijkheid voor wat betreft de behandeling ligt bij de behandelaar, ze worden niet door de winkel behandeld maar door de behandelaar op eigen titel, hij dient zijn eigen aansprakelijkheid hiervoor te regelen. (ook als het hobbymatig is, dit gaat verder dan een vriendendienst aan huis). uitzondering hierop betreft natuurlijk wel als ze jouw faciliteiten gebruiken, bijv. patiënt zakt door jouw behandeltafel en raakt gewond? Dat zou je beter toch dan checken bij je verzekering.
 9. Bazzio

  Wel of geen webshop

  jouw antwoord is uitgebreider, ik had op dat moment niet de inspiratie om er uitgebreid op in te gaan.. Wij gebruiken 'click & collect' en 'store2door' al uitgebreid, dat is zoals Twa aangeeft inderdaad wat anders, 'klik&pas' of eerder dan mijn voorkeur 'click&fit' of 'click&try' wordt volgens mij nog niet wijd verbreid toegepast? voor exclusieve schoenen zou ik het niet zo gek vinden, zeker als je een flink stukje moet rijden is het wel prettig dat je weet dat wat je zou willen ook voor je klaarstaat.
 10. Bazzio

  Wel of geen webshop

  in verlenging van wat Roel al aangaf, je kan je 'webshop' ook als verlengstuk inzetten, een plaats waar je klanten kunnen bekijken welk aanbod je hebt, opties om te reserveren of af te halen? dan fungeert het als etalage.. overigens zijn er ook dergelijke mogelijkheden op bijv Facebook mogelijk
 11. dat is net zo'n vraag als wat kost een auto? degene die ik hier ken op di gebied zijn @StefanO en @Manon GJ wellicht kan je ze een PB sturen?
 12. Bazzio

  Minder, minder, minder.

  polyester kleding, serieus?? wat dacht je van fairtrade hennep?
 13. ben jij inmiddels al verder gekomen? ik heb inmiddels een expert ingeschakeld voor een huurscan, probeer hiermee een lagere huur af te dwingen zodat ik niet hoef te reloceren.
 14. ik heb geen webshop en ook geen koppeling naar boekhoudpakket, dus geen idee. Ik heb overigens Aspos kassasysteem, is geen aanrader! wat pin betreft heb ik gewoon prima ervaringen met CCV, wellicht zijn er goedkopere maar ik heb altijd snelle service ervaren. (kan je evt apart regelen van kassa) wil je snel af van izettle kan je wellicht kijken naar rent a pin, er zijn veel tijdelijke aanbieders die wellicht goedkoper zijn zolang je nog geen totaaloplossing hebt.
 15. overheid legt het probleem toch altijd bij de ondernemer? ik mag gratis al mijn prijskaartjes gaan aanpassen, gaat weer dagen werk kosten...

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké