Jump to content

Bazzio

Legend
 • Content Count

  1,664
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Bazzio last won the day on September 9 2019

Bazzio had the most liked content!

Community Reputation

93

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

 • Branch
  Detailhandel
 1. dat is zeker een punt, wellicht betalen zij nu een veel te hoge huur aangezien de prijzen al een tijd behoorlijk onder druk staan. je zou kunnen informeren bij een paar buren wat zij betalen, prijzen checken via verhuursites of evt. zelfs een professional inhuren aangezien het flink kan schelen, in jouw geval zelfs het verschil tussen wel of geen winst maken.
 2. 30K inwoners is een dorp, en voorzieningen vergelijkbaar met een buurtwinkelcentrum in een stad. Hier worden dus voornamelijk dagelijkse boodschappen gedaan. Je ziet al jaren een trend dat in dorpen de retail het moeilijk heeft of zelfs helemaal verdwijnt.. Als je in de beautybranche actief wil zijn hangt dat natuurlijk helemaal af hoeveel concurrentie er al is (denk ook even aan thuis- en ambulante concurrenten) en hoe snel mensen in de dichtstbijzijnde stad zijn waar die voorzieningen natuurlijk ook zijn.
 3. buurtwinkelcentrum of stadscentrum? stad boven of onder de 100.000 inwoners? en wat noem jij 'beautybranche'? kapper/nagelsalon/tandenbleken/zonnestudio/parfumerie/drogisterij?
 4. dan moet je even gaan rekenen, bij aanslagen van 500 euro loopt de provisie rap op als het een percentage is.
 5. vergeet niet dat iZettle en Sumup met percentages werken, dus als je veel transacties hebt of hogere bedragen kan dat aardig in de papieren lopen.. check ook vooral CCV als je daar al een contract hebt!
 6. dus je hebt al een ondernemersplan maar nog geen idee waar je moet gaan inkopen? misschien is het handig om dat eerst uit te gaan zoeken , je denkt nu verkeerd om... loop eens een willekeurige lingeriewinkel binnen en vraag eens om info? in Amsterdam zit fashion trade center bijvoorbeeld, daar met je toch ook aanbieders kunnen vinden??
 7. 5 jaar lijkt me bijzonder lang, dit soort diensten zijn meestal jaarlijks? maar aansluitend op voorgaande, wat staat er in de AV? anders zou ik toch even rechtsbijstand opzoeken, zeker ivm je verhuizing je omstandigheden zijn hierdoor gewijzigd, wellicht is dit een escape.
 8. goedkoop is meestal duurkoop... Ik heb mijn laatste laptop bij de lokale computerwinkel aangeschaft, wellicht iets duurder maar wel prima service, en naar wens alle software voorgeprogrammeerd en data overgezet en ook nog binnen twee dagen in huis!
 9. ik heb wel verstand van ascorbinezuur, maar niet in relatie met het gebruik als conserveermiddel..
 10. ik zit al een jaar of 20 in de supplementen maar de EU-regelgeving wordt in elke lidstaat weer anders uitgevoerd... zo zijn hier bepaalde homeopathische middelen verboden (met dank aan mw. Borst RIP) die in Duitsland wel gewoon verkrijgbaar zijn. Je moet niet vergeten dat wij in NL een uitzondering zijn op drogisterij gebied, wij zijn de enge lidstaat die dit systeem kennen. met een drogisterij erkenning mag je in NL geneesmiddelen en bepaalde voedingssupplementen verkopen die in omliggende landen apotheek plichtig zijn! Indien je dus een supplement vanuit NL in de EU
 11. Beste Naomi, welkom op Higherlevel! Ik heb wel verstand van supplementen verkopen en ook wel globaal idee hoe ze dat maken, maar je vraagt wel heel erg veel! je begint niet 'zomaar' een lab waar je supplementen gaat fabriceren zeker als je geen voorkennis hebt! Er hangen heel veel eisen en wetten aan supplementen en je zal gespecialiseerde kennis en heel veel geld en tijd nodig hebben om zoiets op te zetten... denk ook eens aan deze tip van @Hans van den Bergh:
 12. disclaimer is zeker een goed idee! overigens is er een groeiende markt voor dit soort duurzame producten, dus denk goed na of je de productie ook CO2 neutraal zou kunnen maken. en waarom beperken tot een eigen website? er zijn ook winkel(ketens) die graag in dit soort kleinschalige projecten brood zien (stuur maar een PB als je interesse hebt, ik heb wel een paar connecties)
 13. waarom zou je met je pakketje ook de binnenstad ingaan? parkeren, al dan niet betaald en nu ook nog drukte moeten vermijden.. city hubs zijn al in opkomst las ik laatst, meestal op industrieterrein of bij uitvalswegen is dan veel handiger? geen grote trailers meer in de stad, pakketjes van verschillenden diensten bij elkaar in 1 elektrisch wagentje de binnenstad in, en voor de consument drive-thru pick up met benzinepomp/laadstation en afhaalpunt supermarkt ernaast, super efficient!
 14. op deze pagina van de overheid staat veel regelgeving en verwijzingen naar andere relevante wetgeving. bedenk ook dat per 1 januari er geen vrij verkeer van goederen meer is met het VK, je wordt dus ook importeur incl alle regels en verantwoordelijkheden.
 15. tsja, waarom zou je willen beginnen in een overbevolkte vechtmarkt? er is al zoveel troep te koop op dit gebied... maar ik zou eens beginnen met de regelgeving over voedingssupplementen , daar ben je al even zoet mee dan moet je nog nadenken over HACCP en natuurlijk ook nog de claimsverordening... succes!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept