Jump to content

toekomst?

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Niets getekend mensen.. excuses voor mijn onduidelijkheid, maar als ik geen getekende overeenkomsten heb, heb ik in mijn beleving niets op papier. nee, geen dubbele ontkenning. Ik kon het na 2 uur ofzo niet meer aanpassen.
 2. Dan ben je naar mijn mening werkelijk 9 of 10 maanden te laat met dit bericht, wat nu met de november- en decembermaanden voor de boeg!? Groet, Highio Wat dan met november en december meneer Highio?
 3. Achterdocht en onbekwaam zijn blijkbaar de de kernwoorden tav mijn situatie. Ik begrijp dat ik dat zelf heb gecreerd doordat ik de casus niet volledig heb beschreven. Nergens heb ik gezegd dat contracten niet niet gecontroleerd zijn. Het open eind is...kan zijn de aankoopsom daar heb ik slechts een indicatie, ik heb ook geen directe reden dat afgeweken wordt van hetgeen besproken maar.... Huurcontract en overeenkomst zijn bestudeerd echter niet door personen welke u ziet als deskundigen maar ik noem het maar een niveau daaronder. Ondernemer ben ik al meer dan 20 jaar dus er is wel enige fee
 4. oh.. gelukkig maar. En die zondagavond omdat ik net als velen van jullie een hardwerkende ondernemer ben die op zondagavond wat meer tijd heeft dan op doordeweekse werkdagen. Bij de vorige kwestie wilde ik zaken zo goed mogelijk regelen met zo min mogelijk aansprakelijkheid en kosten. In deze heb ik alle vertrouwen in goede afloop maar bij elke stap maak ik een afweging, zo ook bij het betalen van een huurfactuur. Hier meende ik wat input van anderen bij nodig te hebben.. Soms lopen dingen zoals ze lopen en als ik echt het gevoel had experts in te moeten schakelen had ik dat echt wel gedaan.
 5. Die kwestie is naar tevredenheid opgelost. Excuses voor het niet geven van terugkoppeling. Ik zal daar in de toekomst op letten. Ik waardeer de input van u allen ten zeerste. Recentelijk heb ik zelfs dit forum op een ander forum aanbevolen vanwege de specifieke kennis van de verschillende leden. Nogmaals excuses dat ik geen terugkoppeling heb gegeven, maar.... Vanwaar de vijandigheid, wat is er vreemd aan dat ik op zondagavond deze vraag stel???
 6. Beste mensen, Ik ben in een wat vreemde situatie beland. Recentelijk een winkel gestart in samenwerking met een franchisegever. Door allerlei omstandigheden is de boel nu wel al operationeel maar zijn de samenwerkingsgesprekken nog niet afgerond en zelfs vertraagd. Pand aan gehuurd door franchisegever, investering in geheel betaald (voorgeschoten) door franchisegever. Betreft een geheel nieuwe inventaris en verbouwing. Bedoeling is dat wij onderhuurder worden en de franchisegever de winkel/ activa naar mij overdraagt, de franchisegever verstrekt mij een lening ter hoogte van de waarde v
 7. En ik lees op de site van UWV dat, indien ik niet de juiste opzegtermijn heb gehanteerd mijn werknemer wel een uitkering( indien geen baan gevonden) krijgt maar dat deze dan later ingaat. Werknemer kan bij mij dan het salaris opeisen van de periode dat ik officieel te laat heb opgezegd?
 8. Bedankt, Hans! Dus een zin als: 'Aldus besproken en overeengekomen op .... augustus 2017' toevoegen en dan ondertekenen met juiste datum van tekenen garandeert het recht op de uitkering? Mag deze toevoeging ook met de hand erbij geschreven worden en separaat geparafeerd?
 9. Het hele traject is in werking gezet. Personeel een beindigingsovereenkomst aangeboden en zij hebben dat geaccepteerd. Nu zitten we met één probleem. Voor één van de werknemers is het niet gelukt de overeenkomst te tekenen voor de periode dat haar opzegtermijn( 4 maanden) ingaat. Echter is de hele kwestie voor dat termijn besproken. Is er een mogelijkheid de datum in het contract naar voren te halen, bijvoorbeeld naar de dag van de bespreking? We hebben werknemer destijds een bedenktijd gegeven. De 4 maanden zijn belangrijk ivm eventuele uitkering als werknemer niet voor datum uitdiensttr
 10. Hartelijk dank voor alle reacties. Ik weet nu wat het juiste is te doen. Roel, ik zal het niet, niet, zeker niet doen ;)
 11. Rekeningcourant met wie? Jezelf? Onderneming 1? Of een derde? Doorgaans heb je een RC-rekening alleen bij een BV met aandeelhouders. Niet bij een eenmanszaak. Als het gaat om geld van een derde dan spreek je over een lening. Als het gaat om geld van jezelf (of je eenmanszaak onderling) spreek je over prive-opnames en storing. met de rekeningcourant bedoel ik de bankrekening, sorry. Niet een bv rekeningcourant
 12. besparen rentekosten van activiteit met negatief saldo rekening courant. (er zijn 2 bankrekeningen) ____ quote gerepareerd
 13. Hoe bedoel je dat? Je bent maar één man. Jouw eenmanszaak ben je zelf. Ben jij zelf met z'n tweeën? Wellicht bedoel je dat je voor twee activiteiten afzonderlijke administraties voert. Fiscaal gezien is dat om het even en komt alles onder dezelfde aangifte bij elkaar. Ja sorry, 2 activiteiten met gescheiden administratie
 14. Hoe kan kas negatief worden? Je kan toch niet meer contanten uit de kas halen dan erin zitten? Ik zou dan contante omzet van onderneming 1 storten op de rekening courant van onderneming 2. dan boek ik dus in het kasboek van onderneming 2 een bankstorting die hoger is dan het saldo van dat kasboek..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept