• 0

Delicatessen met keuken - detailhandel of horeca?

Goedendag, mede-ondernemers.

Ik wil graag - na 20 jaar ervaring te hebben opgedaan in restaurants- de sprong wagen om mijn eigen onderneming te starten.

Het oorspronkelijke idee (culinaire lunchzaak/broodjeszaak) wordt lastig want er zit geen horecabestemming op het pand dat ik op het oog heb. Ik ben echter flexibel wat betreft het plan. Dus nu denk ik aan een delicatessenzaak, dus detailhandel. Echter, ik wil er wel kunnen koken en afhaallunch/catering verzorgen.

De vraag is: wat mag ik precies wel en niet doen? Mag ik er überhaupt ter plekke voedsel bereiden en moet er in dat geval een afzuigingsinstallatie komen? 
 

Alvast dank

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

5 antwoorden op deze vraag

  • 0

Welkom op HL 

 

Wat heb je zelf tot dusver al uitgezocht? Heb je al bij betreffende gemeente geïnformeerd over bestemming en gebruiksfunctie van het pand? Heb je je al verdiept in HACCP en Hygiënecode?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Dank u. Ik heb idd al bij de gemeente afdeling Vergunningen geïnformeerd. De bestemming is iig geen horeca maar detailhandel. Afhaal is mogelijk indien er voldaan wordt aan bepaalde regels (geen fast food, geen consumptie ter plekke etc)

Ik ben zelf chef kok en freelance kok dus weet het een en ander van HACCP. 
Welke vergunningen op het pand bedoelde u? Voor zover ik weet heb ik geen vergunningen nodig als het een dagzaak zonder alcohol wordt. 

Link naar reactie
  • 0
1 uur terug, PI-020 zei:

Dank u. Ik heb idd al bij de gemeente afdeling Vergunningen geïnformeerd. De bestemming is iig geen horeca maar detailhandel. 

 

Ik ben zelf chef kok en freelance kok dus weet het een en ander van HACCP. 

 

Kijk, als je dat soort informatie nu meteen in jouw openingspost vermeldt, hoeven lezers dat soort vragen niet meer te stellen :winking-face: 

 

1 uur terug, PI-020 zei:

Welke vergunningen op het pand bedoelde u?

 

Nou, bijvoorbeeld om aan bepaalde inrichtingseisen te voldoen dat je er eten mag bereiden. Bijvoorbeeld een vetput en inderdaad afzuiging die toch ergens buiten het pand moet uitkomen volgens bepaalde specificaties, dan kom je in de sfeer van omgevingswet en dus vergunningsplicht. (nog los van het feit of de pandeigenaar dat toejuicht).

 

Zet ook dit alles eens goed op een rijtje in een businessplan, dat moet je, als ik jouw verhaal zo lees, niet alleen voor financiering, maar ook met name voor jezélf om greep te krijgen en te houden op het hele verhaal. Alles wat je aan kennis nodig hebt onderzoeken of het jouw idee haalbaar maakt.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Waarom zou je jezelf dan niet beter blijven verhuren? Detailhandel levert minder op en ben je de Coronatijd alweer helemaal vergeten?

 

Je lijkt niet flexibel, omdat je kennelijk met een pand bezig bent wat niet eens aan de oorspronkelijke bestemming of eisen (ideeën) voldoet.

Met vriendelijke groet,


Wigbolt

aangepast door Wigbolt
Link naar reactie
  • 0

ik heb in mijn omgeving ook een ondernemer die dat deed zonder horecabestemming en daar achteraf veel spijt van had! Is de gemeente wellicht wel bereid een horecavergunning toe te staan?

is de verhuurder daar ook blij mee?

anders zou ik toch echt op zoek gaan naar een andere locatie..

(denk ook even aan de zonligging voor je evt terras)

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 85 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.