Jump to content

A_A

Senior
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  evd.nl

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Beste Tom, als fanatieke fitnesser heb ik een aantal sportscholen van binnen gezien en ook kennisgemaakt met verschillende PT's. Je aanname dat vooral de rijkeren een PT betalen hoeft niet te gelden. Afhankelijk van je service zullen ook het normale fitnessvolk graag gebruik willen maken van je service en er geld voor over hebben om hun bij te staan bij t afvallen of revalideren (fysio is ook duur). Denk hier over na hoe je ook t gewone volk kan bereiken en niet uitstraalt dat je onbetaalbaar bent. Straal uit dat je mensen gelukkiger, mooier, gezonder kan maken. Niet dat je duur bent. Mensen kopen vaak onzinnige suplementen, omdat ze niet beter weten. Belangrijk is om jezelf te laten zien. Misschien dat je eens kan afspreken met een sportschoolhouder dat je om 19.30 elke werkdag een buikspierkwartiertje houdt waar iedereen gratis aan mee kan doen. Na dat kwartiertje kan je je zelf lekker voorstellen. Ander punt is dat ik veel PT als ZZPer zie werken bij een sportschool. Ze worden gewoon ingehuurd door een sportschool en jij als PTer betaalt een fee aan de sportschool. Kan je ook zo iets opzetten? Waar ergens in Nederland zit je eigenlijk?
 2. Ik weet niet of het nu nog steeds zo is, maar volgens een wetsartikel kanje tot 75% declareren. Dus ja, tot een bepaald percentage.
 3. Zelf bezig geweest om een pizzeria op te zetten. 1) eerste zaak die mijn interesse trok was een afhaal/bezorgpizzeria (geen restaurant!). Inventaris was een kleine 3 jaar oud: 1 oven met dubbele kleppen zodat 4 pizza's tegelijkertijd in de oven konden. Verder was er een koelkast voor de ingredienten en 1'tje voor drank, ruimte waar de pizza's klaargemaakt werden en bezorgmateriaal (dozen en 2 brommers). Pizzeria had een oppervlakte van niet meer dan 45 m2. Prijs ter overname: rond de 40K. Hier zat een 5-10% goodwill in. 2) prijsopgave van een welbekende pizza-franchise-keten om from scratch het op te bouwen: in totaal ongeveer 150K, waar promotiekosten, entreefee en fee voor de franchise tussen de 50K-60K zijn. Rest is personeelskosten, kosten voor materiaal, opbouw van je afhaal-bezorgpizzeria. Kom je rond de 90K uit. (waarvan 20K je ondernemersfee is). Uiteindelijk kom je uit op een bedrag van 70K voor een ruimte van nabij de 90m2.
 4. En dan kijk je op de website van Riviera Maison en dan kom je dit tegen: Dus blijkbaar deelt niet iedereen je mening, Twa, dat nadenken over visie en merken niet-ondernemend is. Of begrijp ik je verkeerd?
 5. The proof is in eating the pudding. Weet wel dat NY totaal geen weerspiegeling is van de VS. Ik zou eerder een lijstje maken van een X aantal steden (verspreid over de VS, dus east coast, west coast en country side) en ga de steden af en kijk of ze daar Chambers of Commerces hebben en kijk je of je met die KvK's contacten kan leggen.
 6. Jantax, dank je voor je reactie. Ik zal reageren op het stukje waar ik wat mee kan. Wat bedoel je dan met huren? In deze situatie zou het meer zijn 'als bedrijfsleider opereren om het te proberen' dan dat er echt sprake kan zijn van huren. Er valt weinig te huren. Kan je misschien een voorbeeld geven wat je bedoelt.
 7. Als je het zo leest, klinkt het zo triviaal maar idd het is zeker eentje om uit te voeren. Los van de controle is gewoon het gesprek er over al meer dan waardevol. Thanks,
 8. Thanks, dan denk ik ook 'wat zeur ik nog..' als ik die 400K vergelijk met mijn bescheiden investering. De 'Jazeker!' overstemt overduidelijk.
 9. Gisteravond was het zover: verkopende partij wil met ons naar het volgende stadium van het verkoop van zijn eetgelegenheid. Kleine 3 maanden ben ik concreet bezig met het overnemen van een kleine eetgelegenheid. Al heel lang ambieer ik het ondernemerschap, maar nooit kwam het er van doordat ik niet goed genoeg focuste (alles was leuk en interessant, overal zag ik gouden bergen, maar ik maakte nooit iets concreets). Totdat ik met mezelf de afspraak maakte: of ik ga nu echt nadenken wat ik wil doen, waar m'n passie en drijfveer ligt en dit in werking stel of ik stop met de mooie praatjes en ga gewoon verder met werken. Alweer een tijdje terug sprak ik een kennis en medeondernemer en bood me de mogelijkheid aan om te leren ondernemen: neem deze kleine eetgelegenheid over zodat je kan leren ondernemen. Financiële risico is te overzien (apparatuur staat er, zo'n 3 jaar oud), bedrijfscijfers zijn bekend, concept draait al, probeer het uit. Eigenaar vertrekt naar het zonnige Spanje en wil er vanaf. Is het wat voor jou? Toen begon het onderzoeken: 2 maanden lang paar avonden per week langsgaan om te kijken hoe het draait, hoeveel klanten er komen, hoe lang het duurt van bestelling tot levering, hoe lang duurt een gemiddelde bezorging. Kortom een beeld vormen bij de cijfers die gepresenteerd zijn. Gekeken wie in de omgeving de concollega's zijn, hoe draaien zij en wat is hun menu. Al met al een duidelijk beeld geschetst voor mezelf en ook gezien waar de kansen en mogelijkheden zitten. Dit omgetoverd in een bescheiden ondernemingsplan om de hersenspinsels ook op papier te krijgen. Ik had er een positief gevoel er bij. Tot gisternacht voor het slapen gaan. Verkopende partij wil graag praten met ons en de prijs waar we over gaan praten is verre van onaantrekkelijk. Maar gisternacht voor het slapen gaan kwamen er allerlei gedachten naar boven: ja maar wat nou als ik iets over het hoofd heb gezien? Wat heb ik dan over het hoofd gezien? Hou ik financieel gezien genoeg over om onverwachte dingen te coveren? Doen banken nog steeds moeilijk als ik onverwacht bij ze moet aankloppen? Ik stop wel mijn spaargeld er in, is dat een goed teken of moet ik meer lenen en spaargeld achter de hand houden? MedeHL'ers, zijn deze blues herkenbaar? Hoe zijn jullie er mee omgegaan? Nog meer tijd nemen om alles te checken en rechecken? Ik lees jullie graag.
 10. A_A

  rip off

  Verkoopt TNT servers tegenwoordig? Maar zonder grollen, zeg dan gewoon IBM, waarom zo quasi mysterieus doen?
 11. Alsof we de buurtsuper van het ondernemersadvies zijn >;( Laten we niet beginnen over hun spelfout.
 12. Is het niet zo dat exclusieve merken zoals Prada, Gucci of Hugo Boss exclusieve samenwerkingscontracten afsluiten? Zoals ze dat ook doen met juweliers, dat niet iedereen de exclusieve merken kan verkopen. IK zou je aanraden om eens contact op te nemen met die merken en vragen hoe je verkoper van hun producten kan worden. Doe ook onderzoek naar de alternatieve kanalen en maak dan de afweging van kan en niet kan. Ik meen te herinneren dat TwaBla hierover geschreven heeft, ik zal eens kijken of ik de berichten nog terug kan vinden.
 13. Ik krijg jaren '60 associaties (niet dat toen leefde ofzo), gewoon zo basic en simpel. Saai zelfs.
 14. Beste TS, waarom creëer je niet een niche waarin je kan beginnen met je nieuw scheermesje? Ik noem maar iets raars, maar bv het scheren van schaamhaar. Als ik nu zo het topic lees, wordt gelijk geassocieerd met gezichtsbeharing, maar probeer verder te kijken dan de standaard markten, want je zult het zeker lastig hebben met een Procter & Gamble als concurrent.
 15. Het fijne van dropbox is ook dat op je pc een folder aangemaakt kan worden dat automatisch synchroniseert. Een puntje is wel, als er veel bestanden uitgewisseld worden en veel tegelijkertijd gewerkt wordt in bestanden, het onoverzichtelijk kan worden. Tis gratis, dus probeer het gewoon uit. Baat 't niet, schaadt 't niet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept