Ga naar inhoud

Gast649382020

Super Senior
 • Aantal berichten

  195
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Gast649382020

 1. Hallo Altan, Je hoeft het zeker niet overal mee eens te zijn. Integendeel! Een eigen visie is, zoals ik al zei, ook heel belangrijk. Je moet een beetje eigenwijs zijn en een keer van een koude kermis thuiskomen. Daar leer je van. 'behalve als het echt slechter gaat lopen , en dat ik dan eventueel jullie adviezen in het praktijk ga praktiseren. En als ik dan zie dat het beter gaat , dan hebben jullie gewoon gelijk.' Zou je niet van te voren even kijken naar die adviezen? En die dan eens naast je eigen methode leggen? Kom je tot heel nieuwe inzichten. Stel je er in ieder geval voor open... En zeker wat betreft die klantvriendelijkheid. Je geeft aan dat je het teveel werk vind om een auto eruit te halen voor een proefrit, als je bij voorbaat al weet dat diegene niets gaat kopen. Dan kun je zeggen 'Ik doe er niets aan, ik laat het zo', maar je kunt ook eens proberen te zeggen 'Waarom vind ik het teveel werk?' 'Staan mijn auto's verkeerd?' Als je namelijk voor jezelf zorgt dat het makkelijker wordt om een proefrit te realiseren, kun je met een kleine inspanning toch een ontzettend goede beurt maken. Een proefrit is namelijk essentieel. Zeker bij dat soort aankopen komt emotie kijken; ze moeten de auto voelen; hoe rijdt ie?, hoe zit ie?, is alles praktisch?. Dat kun je niet zien, dat moet je ervaren. Dus ik zou zeggen; maak het wat makkelijker (om die auto's eruit te krijgen) en bied die proefrit eens actief aan i.p.v. te wachten tot ze hem al gekocht hebben.
 2. Wat mij sterk opvalt in de laaste pagina's is dat je vaak uitspraken doet die totaal niet getuigen van ondernemerschap en passie voor je vak. Zo ook weer in je laatste post hierboven. Als ik dat lees denk ik echt dat je het als een straf ziet dat je voor jezelf begonnen bent. Dat iemand jou dit opgelegd heeft. Ik zie totaal geen passie. Ondernemen is o.a. het streven naar tevreden klanten. De klant is koning, weet je nog? Net dat ene stapje extra voor de klant kan ervoor zorgen dat zij terugkomen, maar nog belangrijker, dat ze het doorvertellen. En al is het maar net even die auto aan de kant zetten. Je moet blij zijn met een klant, niet andersom! Als je dat er al niet voor over hebt, verdien je je geld naar mijn idee nog te eenvoudig. Heb dit topic vanaf het begin objectief bijgehouden maar kon het niet laten je hierop attent te maken. Als je iets meer open minded zou zijn, en je zou ook maar 1/10 van de waardevolle adviezen die je in dit topic gegeven zijn, oppikken, zou je mijn inziens veel verder komen dan met de instelling die je nu hebt. Zoek je eigen drive om te ondernemen! En ja, geld is makkelijk. En ja we willen allemaal graag brood op de plank, maar wat heb je liever? 1 ton per jaar verdienen met werk wat je niet aanstaat of de helft verdienen met werk wat je prachtig vindt? Aan jou de keuze welke weg je bewandelt... In ieder geval veel succes! Philippe
 3. Hallo Jasper, Ook een keer gehad, zeer vervelend. Je krijgt heel snel de indruk dat die bedrijven te groot zijn en de communicatie daardoor niet meer aankunnen. Ze hebben overal een andere afdeling voor en dus schuift iedereen zijn verantwoordelijkheid gewoon lekker door naar de volgende onder het mom van 'Dan ben ik er vanaf!' Kleine tip; neem een doorgeschakeld nummer bij een telefoondienst. Dit zijn volgens mij 087-nummers. Het kost wat, maar dan heb je dit gezeur dus nooit meer, aangezien je bij een wijziging je nummer gewoon laat doorverbinden naar je nieuwe nummer. Bespaart je een hoop stress. Succes met het zoeken van een nieuwe provider ;) Philippe
 4. Is precies het tegenovergestelde van wat je erna zegt; In de eerste zin zeg je dat je een bezorgservice wil starten. Ok, dan ben je dus enkel bezorger. Daar zie ik niet helemaal het nut van, aangezien supermarkten een heel complex distributiesysteem hebben waar jij waarschijnlijk nauwelijks tussen kunt komen, gezien de schaal waarop je zal werken. In de tweede zin daarentegen ben je weer een wederverkoper. Je koopt producten in de bij supermarkt en factureert deze zelf aan jouw klanten, plus de verzendkosten. Dat is dus weer iets heel anders. Ben je er al uit welke het gaat worden? En wat denk je precies dat jou toegevoegde waarde zal zijn voor een supermarkt(keten)? Groet, Philippe
 5. Matikas (ja, het betekent ook wat trouwens) Die neem ik eens mee :) Dank!
 6. @Scaut: bedankt, daar heb ik wat aan! Ons concept is volledig anders, maar het is wel interessant om te zien hoe zo'n markt zich ontwikkelt. Ook op dit vlak dus. Ja, toch was dat ook direct de vraag die bij mij opkwam tijdens het lezen van het stukje; 'wie levert hen?'. Ik blijf het raar vinden. Maar mede daarom ook weer heel interessant.
 7. Ik wil gewoon nog niet teveel over het concept uitweiden, misschien dat het is. @Highio: Dat het systeem zo goed als klaar is, bewijst wel van een serieus project lijkt me. @TwaBla: Hoezo zou ik marktonderzoek moeten doen naar een concept wat niet eens in de buurt komt van dat van mijzelf? Jij droeg dergelijke voorbeelden aan, ik vraag op mijn beurt hoe zoiets werkt? En dan zon antwoord? Raar :S Mensen met een creatieve input zijn nog steeds welkom, Philippe
 8. Nooit van die fenomeen gehoord. Maar wat is dan precies de bedoeling als je lid bent geworden? Ja, de .com extensie is wel een vereiste. Zat zelf ook al in de richting van Boutinique, Boution e.d. Alle input is welkom..
 9. Bedankt voor de reacties. @TwaBla: Daar heb je gelijk in, maar zoals je zegt, de naam doet heel veel. Concept zegt me zo snel niets. Maar als ik even Google kom ik er snel achter... @Highio: Liefst niet mijn eigen naar erin ;)
 10. Noem es wat buitenlandse voorbeelden... Qua naamstijl of qua concept? Qua naam: Harrods (Londens warenhuis) Galerie Lafayette (Parijs) Le Printemps (Parijs ... Qua concept; Niet te vergelijken ;)
 11. Pff..lang moeten zoeken naar dit topic :P Wij zijn namelijk bezig met een nieuw project. Het systeem is zo goed als klaar en we kunnen gaan beginnen met e lay-out. Maar aangezien ik vind dat je zonder naam niet aan een lay-out kan beginnen, roep ik jullie hulp in. Het betreft een online warenhuis met exclusieve artikelen. Het moet dus een naam zijn die een beetje cachet uitstraalt. Bestaande woorden zijn niet noodzakelijk. Om een voorbeeld te noemen, Gucci betekent volgens mij ook niet direct iets, maar straalt wel luxe uit (mede door het imago, maar toch). Voor de rest is het niet aan regels gebonden, dus laat die fantastie de vrije loop. Het domein moet natuurlijk nog vrij zijn, dat is wel een vereiste. Iemand met een creactieve geest die ons zou kunnen helpen? Onze dank is groot! Philippe
 12. Dan doe ik ook maar een keer mee :P Nederland - Slowakije: 4-2
 13. Zie net pas de laatste berichten. Bedankt nog voor de tips en aanmoedigingen. YoungBusiness.nl begint in ieder geval langzaam op gang te komen. Ik verwacht dan ook dat we binnen nu en een week of 2 echt live kunnen gaan. Dan kan het echte werk beginnen.... Laat ik dan maar gelijk heel even stiekem van de gelegenheid gebruik maken; alle tips/aanbiedingen wat betreft de promotie van YB.nl zijn meer dan welkom. Dus heb je een idee/voorstel, mail me gerust even, dan komen we er wel uit. Nogmaals dank, Philippe
 14. @Trolink: Dat wordt uiteraard zeer gewaardeerd! Ik ga jou een dezer dagen hierover nog even contacteren. Nogmaals dank voor het sympathieke aanbod!
 15. Bedankt voor de melding. Had er zelf inderdaad ook last van. Aan de snelheid wordt nog gewerkt, deze zal spoedig verbeteren!
 16. Het is inderdaad een extraatje. Maar zoals gezegd is dat om de leden te betrekken bij de site. Net zoals mensen 's avonds bij MTV sms'en om een tekstje op de TV te krijgen. Zo moet je het zien. Een beetje interactie. Het begint al aardig. Vandaag eigenlijk eerste echte dag dat we draaien en het gaat naar omstandigheden goed. Ik zal je tips uiteraard meenemen, Had van die term nog nooit gehoord, maar zal me er eens in verdiepen. Het lijkt interessante kost. Bedankt voor je feedback! P.S. Wordt nog aan gewerkt om die over te zetten, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.
 17. Ik kreeg al een mailtje. Erg bedankt voor de interesse! Het wordt zeer gewaardeerd. Twitter wordt voor ons heel belangrijk, aangezien we zo optimale interactie met onze leden krijgen. Leden krijgen updates van ons, maar ook weer van andere Twitteraars. Dus altijd op de hoogte!
 18. Oh nee, dat ik het niet altijd met je eens ben, neemt niet weg dat ik je feedback enorm waardeer. Dus schroom niet nog even een reactie te plaatsen, mocht je nog iets tegenkomen.
 19. Het is sowieso 'Voor ambitieus Nederland', daarmee willen we dus zeggen welke 'markt' we (gaan) bedienen. Lijkt me niet meer dan logisch. En 'stimuleringsplatform' is dan ook geen verkeerde keuze, aangezien dit is wat we doen. Over de grootte ben ik het enigszins met je eens, maar met de samenstelling ervan niet...
 20. Ja, dat moet vooral gaan gebeuren d.m.v. de content op de site. Denk aan nieuws, de interviews, de columns e.d. Die verschijnen vanzelf op de homepage waardoor inderdaad de nadruk nog iets meer daarop komt te liggen. Wat betreft de kleur: Ja, daar heb je misschien een punt. De webontwikkelaar leest mee, dus bij deze misschien een verbeterpuntje. Bedankt!
 21. Klopt! Was me ook opgevallen. Hier wordt op dit moment aan gewerkt. Snelheid is voor mij ook een groot issue inderdaad. Op mijn eigen PC draait het redelijk snel, maar als ik bij andere aan het werk ben, dan kan ik me er ook soms vreselijk aan ergeren. Ook hier zal naar gekeken moeten worden. Bedankt in ieder geval voor je feedback!
 22. Kijk, daar kunnen we wat mee! Nu moet ik wel zeggen dat de content (kijk bv. naar het nieuws) nog niet echt zijn afgestemd op de doelgroep. Deze nieuwtjes zijn puur en alleen om een format te maken voor de rest. Wat betreft de columns had ik precies hetzelfde idee. Ik zal enkele mensen hier eens contacteren. Maar wat betreft promotie zijn alle helpende handen welkom. Zie het als een indirecte oproep :P Nogmaals, bedankt voor je stimulerende feedback!
 23. Omschrijving van je concept: Hallo allemaal, Zoals een paar mensen zich nog wel zullen herinneren, is er bij mij altijd het plan geweest om een soortgelijk platform als HigherLevel, ook te realiseren voor de jeugd. Ik zal niet verwijzen naar debetreffend topic, aangezien dit door moderators niet zal worden gewaardeerd. Dat doe ik dus ook maar niet. Maar het is dan toch eindelijk zover! YoungBusiness.nl is in een stadium terecht gekomen, dat het aan de wereld getoond kan gaan worden. Uiteraard zijn we nog volop in ontwikkeling en dus bevindt de site zich momenteel in een zogenaamde 'beta-fase'. Bereikbaar voor publiek, maar er wordt achter de schermen nog volop gewerkt aan verbeteringen. En juist daarom dit bericht; wat is al goed, maar nog belangrijker, wat kan (nog) beter? Voor de mensen die nog niet bekend zijn met het concept, een verdere uitleg... Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Een paar maanden geleden ontstond bij mij het idee om een soortgelijk platform als HigherLevel te starten. Maar dan niet voor 'echte' ondernemers, maar voor de jeugdige onder ons. Die met een heel ander soort vragen zitten als de doorgewinterde ondernemer. Aangezien ik geen kennis heb van webontwikkeling, en ik toch heel graag mijn idee wilde realiseren, heb ik eerst voorgesteld om op HigherLevel een apart 'board' te implementeren speciaal voor de jeugd. Hierover is heel lang gediscussieerd. Dit tot groot genoegen van mijzelf, aangezien dit soms tot erg leuke discussies leidde. Helaas is in overleg met de admins/mods toch besloten de stap naar een apart board niet te zetten. Maar...vanwege de vele aandacht die het topic kreeg (het stond regelmatig bovenaan 'Nu op het forum'), hebben zich wel enkele mensen bij mij gemeld die tegen me zeiden 'waarom begin je niet gewoon zelf zo'n platform?'. Maar ja, zoals gezegd, ik heb geen kennis van webontwikkeling, en dus was dat voor mij geen optie. Tot....zich iemand bij mij meldde die wel verstand had van fora en webdesign, en die bereidt was mij te helpen. Om een lang verhaal kort te maken; met gebundelde krachten is het project dan toch tot stand gekomen. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Jeugdige ondernemers een platform bieden om leeftijdsgenoten met dezelfde gedachtegang te treffen, elkaar te ondersteunen en te helpen. De persoonlijke uitdaging die ik met dit project aanga, is dat ik de jeugd een luisterend oor wil bieden, daar waar ik dat (voor lange tijd) niet heb gehad. Ik heb de fase waarin mijn doelgroep zich begeeft namelijk ook doorlopen, en weet dus als geen ander tegen welke problemen zij aanlopen, met welke vragen zij zitten en waar zijn nou eigenlijk op zitten te wachten. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: YoungBusiness.nl is een 'totaalpakket'. Het is niet alleen een 'plat' forum. Nee, het is een volledige community, inclusief eigen, tweewekelijks, tijdschrift, videokanaal en interactieve Twitter. Interactieve Twitter? Ja, want doordat onze Twitter-account permanent gekoppeld is met de website, stelt dat de bezoekers in staat tijdens de sessie berichtjes te posten. Hiermee kunnen heel veel functies worden vervuld, denk aan een helpdesk (live vragen stellen) of een alternatief voor SMS-chat (zoals bv. bij TMF of MTV). En dit is nog maar een van de vele klein extraatjes waardoor we de leden optimaal betrekken bij de site. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Zoals ik op het begin al vermeldde, de site bevindt zich in de beta-fase. Maar juist in deze fase kan er nog heel veel worden aangepast aan de site. Het is nog niet zo druk, en dus is het makkelijker om eventuele veranderingen snel door te voeren. Graag hoor ik dan ook wat er goed is, maar nog belangrijker, wat er (nog) beter kan? Indien je een kijkje zou willen nemen: YoungBusiness.nl
×
×
 • Nieuwe aanmaken...