• 0

Nieuwe digitale pennen webshop

Omschrijving van je concept:

Al een aantal jaren bestaat de volgende webshop http://www.RdsShop.nl. Deze shop verkoopt digitale pennen zoals de Livescribe en de Mobile Notes. Aangezien de naam niet echt vertelt wat de website doet en dat ik het tijd vond voor een nieuwe lay-out ben ik begin dit jaar begonnen met de http://www.SchrijfOpShop.nl.

 

Zoals al gezegd de SchrijfOpShop is gespecialiseerd in digitale pennen en verkoopt dit via het internet.

 

 

 

 

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Allereerst is de eerste versie nog steeds live en is te zien op http://www.rdsshop.nl.

 

De nieuwe versie http://www.schrijfopshop.nl vonden we de volgende punten belangrijk om te verbeteren.

[*]Duidelijkheid van de producten, wat kan het (Dit is een moeilijk punt aangezien mensen over het algemeen niet geloven, zeker bij het punt dat geschreven tekst echt omgezet kan worden naar getypt. Meesten mensen denken dat doordat ze een slecht handschrift hebben het niet te lezen is, dit maakt voor de computer niet uit, zolang er maar een herkenbaar patroon in zit. Al schrijf je een X en bedoel je een B dan is dat allemaal te vertellen aan de computer.)

[*]Betrouwbaar, hebben mensen een veilig gevoel als ze bij ons kopen. Duidelijk onze adresgegevens op de site, telefoonnummer, ook live help mogelijk.

[*] Meerdere betaalmethode eerst hadden we Ideal en paypal en overschrijven op de bank. Nu doen we het met een externe partij Multisafepay die meerdere betalingsmethodes aanbiedt ook in België.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Uitdaging is natuurlijk dat meer mensen geïnteresseerd raken in de pen en ze de site duidelijk vinden en over gaan tot bestellen.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Tegenover de oude site denk ik dat deze site er duidelijker en veiliger uitziet.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Ik ben zelf nu een paar maandjes bezig met deze site goed neer te zetten. Ik denk dat de site ook behoorlijk af is. Maar er zal ongetwijfeld punten zijn die ik zelf niet meer zie. Dus zie de vooruit gang tussen de oude site en de nieuwe en geef graag feedback.

 

[*] Ziet de site er betrouwbaar uit

[*] Is de productpresentatie goed of zijn er verbeterpunten

[*] Is het duidelijk wie wij zijn

[*] Is het duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn als je een product wil kopen (productkosten, verzendkosten)

[*] Als je het product aanschaft weet je wanneer je het ontvangt?

 

Oude site: http://www.rdsshop.nl

 

De nieuwe site is: http://www.SchrijfOpShop.nl

 

p.s..als er mensen zijn die de site testen en zelf een Mobile Notes of Livescribe pen willen hebben dan wil ik aan die mensen wel een flinke korting geven. Echter ik wil wel goeie feedback.

 

 

- www.Goulmy.com, mijn blog

- www.SchrijfOp.nl, de digitale pen en formulieren specialist

- www.SchrijfOpShop.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

9 antwoorden op deze vraag

 • 0

Beste Michel,

 

Je stelde vorige week een aantal vragen met betrekking tot je webshop. Ik probeer kort en bondig te reageren.

 

[*] Ziet de site er betrouwbaar uit

 

De website moet er betrouwbaar uitzien voor jou doelgroep!. Met dit product bevindt jouw doelgroep zich in het hogere segment. De website straalt dit niet echt uit. Wel heeft je website een duidelijke structuur, maar ik heb het idee dat de kleuren en vormen niet passen bij je product en doelgroep.

 

[*] Is de productpresentatie goed of zijn er verbeterpunten

 

Mijn tip voor de productpresentatie: Maak overzichtelijk per product minimaal 4 punten waarom dit hét product is.

Zo kun je bij de 4GB Livescribe Pulse smartpen Titanium bijvoorbeeld aangeven:

1) De hype van dit moment!

2) Neemt gesproken tekst op

3) Inclusief oplader

4) Geen laptop nodig

 

[*] Is het duidelijk wie wij zijn

 

Ja, het is duidelijk wie jullie zijn, en hoe je te bereiken bent (langskomen of bellen). De chatfunctie is in het begin, maar een waar drama. Het duurt ruim 5 minuten voordat ik weet hoeveel korting ik krijg bij een afname van 15 stuks. Overigens is de website voor de rest heel erg langzaam met het laden van afbeeldingen. En juist dat is iets waar ik een vreselijke hekel aan heb: Wachten!

 

[*] Is het duidelijk wat de uiteindelijke kosten zijn als je een product wil kopen (productkosten, verzendkosten)

 

Productkosten zijn duidelijk, maar niet zo netjes. Het staat helemaal bovenaan op een product-pagina. Ik ben er zeker in geinteresseerd, maar wil het niet als eerste te zien krijgen. Eerst moet ik overtuigd worden van jou pennen, daarna moet ik schrikken van je prijzen. Als ik eerst schrik van je prijzen, zal ik nooit meer de voordelen van je product lezen. Terwijl mij die wel kunnen overhalen die prijs te betalen voor jou product! Verzendkosten zijn duidelijk.

 

[*] Als je het product aanschaft weet je wanneer je het ontvangt?

 

Dat is ook duidelijk aangegeven.

 

Veel succes met het optimaliseren van je webshop. Er moet nog wel het e.e.a. aan gebeuren, maar er liggen zeker mogelijkheden!

Link naar reactie
 • 0

Beste Michel,

 

heb je al eens goed gekeken op welke manieren bezoekers beide webshops betreden? Ik heb het niet onderzocht, maar geloof dat dit soort producten nogal lastig via Google gevonden worden op Nederlandse zoektermen. Hand writing, memo recorder, digital pen (Engels) zijn misschien zoekwoorden, maar deze staan niet of weinig in jouw shop. Bestaat er ook een Engelstalige versie van deze zeer specialistische webwinkel?

 

Wat houd je af van samenwerking met een kantoorvakhandel in bijvoorbeeld schrijverssteden Leiden en/of Haarlem? In hoeverre wordt dit product misschien steeds minder onderscheiden/waargenomen als productcategorie door de opkomst van ereaders met een pennetje? En waarom zou je die ook niet verkopen als ze ook vergaande functionaliteit voor het maken van aantekeningen of notities bieden?

 

Nog een klein puntje: via coolmie.nl (zonder www) naar de webshop betekent leeg scherm / twee keer clicken, omdat eerst naar www.coolmie.nl gelinkt wordt. Dat kost je bezoekers naar ik vrees. Ik heb zoiets laatst voor iemand rechtgezet en die kreeg met vijf minuten werk zomaar een kwart of dertig procent meer bezoekers.

 

Weekendgroet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Hallo SimonvL,

 

Bedankt voor je input.

 

Een paar reacties van mijn kant. De pen is er voor iedereen, niet zozeer voor het hogere segment. Er wordt bijvoorbeeld veel verkocht aan studenten in leeftijd van 12 t/m 26). Maar als ik het goed begrijp kan ik de site nog meer penachtiger maken.

 

Goed punt over samenvatting van productpresentatie.

 

Traagheid heb ik zelf nog niet ervaren en nog niet eerder over gehoord. Mochten meer mensen dit ervaren dan hoor ik het graag. Ik ga kijken hoe ik dit kan gaan aanpakken, allereerst ga ik de plaatjes controleren op grootte. Betreft de chat functie heb je lang moeten wachten voordat iemand reageerde of was de functie uit zichzelf traag?

 

Betreft de prijs ben ik precies anders ;-) ik wil graag weten wat het kost, heb altijd het idee als ik de prijs niet zie dat het duur is, maar jouw uitleg is ook logisch.

 

Super bedankt voor de tips en het testen ik ga er mee aan de slag.

 

Michel

 

 

- www.Goulmy.com, mijn blog

- www.SchrijfOp.nl, de digitale pen en formulieren specialist

- www.SchrijfOpShop.nl

Link naar reactie
 • 0

Beste Highio,

 

Bedankt voor je input. De rdsshop.nl wordt voor onze digitale pennen uitgefaseerd, maar betreft de schrijfopshop.nl maken wij gebruik van google adwords en door dat het uniek is komen wij in principe hoog in de zoekmachines. Het moeilijkste is natuurlijk om mensen te krijgen die het wel nodig hebben maar er niet naar op zoek zijn. Mensen die op zoek zijn weten ons te vinden.

 

Nog geen Engelse versie, zat wel in de planning maar ivm tijd hebben wij er voor gekozen om eerst een goede Nederlandstalige site neer te zetten voordat we verder gaan.

 

Op het vlak kantoorvakhandel zal er dit jaar ook meer gebeuren, het is alleen wel een product die daar gedemoot moet worden. Dat zou een extra voordeel zijn tegenover de webshop.

 

Ik ben zeer geïnteresseerd in ereaders het is alleen niet een vervanging voor een pen. Voor veel mensen lijkt het wel, maar om een belangrijk punt te geven een ereader past niet in je binnenzak + een plastic pennetje schrijft niet zo lekker als een inktpen. Wij gaan wel e-readers verkopen en we hebben er ook een op het oog die we graag in onze webshop willen neerzetten. E-readers zullen wij op den duur wel gaan inzetten voor bijvoorbeeld onze formulieren oplossing maar het nadeel blijft dat je het niet het kan opvouwen zodat het past in je binnenzak.

 

Super bedankt voor je extra test m.b.t. coolmie.nl. Ik ga eens kijken hoe ik dat kan fixen in het typo3 cms systeem.

 

mvg,

Michel

 

 

- www.Goulmy.com, mijn blog

- www.SchrijfOp.nl, de digitale pen en formulieren specialist

- www.SchrijfOpShop.nl

Link naar reactie
 • 0

Hierbij wat feedback:

 

- Wat de reden is van een trage website kun je eenvoudig en gerichte controleren met de firefox add-on 'Yslow'.

- Bij de nieuwe naam van je webshop heb ik persoonlijk nog steeds geen enkele associatie met 'digitale pennen'.

- De pagina is letterlijk meerdere meters (ja, echte meters) lang op mijn browser Opera, daar gaat iets mis

- De website ziet er uit alsof deze ontworpen is door een programmeur. Mogelijk (zoals eerder genoemd) advies inwinnen van een echte ontwerper?

- In je zoekveld kan ik exact 7 tekens kwijt, de best practice richtlijn is 27. Graag kan ik zien wat ik daar intype.

- Heb je al eens uitgerekend hoeveel direct verlies je zou draaien wanneer je AL je bestellingen met gratis verzending zou doen? Het verhoogde aantal bestellingen kan dit mogelijk ruim goedmaken namelijk.

- Lees meer! (vermoedelijk je belangrijkste call to actions op de frontpage) zien er absoluut niet uit als linkjes.

- Ik heb net geklikt op een icoon van een winkelwagen met koop nu er onder (wat is het nou, 'add to cart' of 'buy now'?) en zag daarna verbaasd 0,00 euro in mijn winkelwagen staan. Waarom kan ik iets aan mijn winkelwagen toevoegen waar ik een offerte voor moet aanvragen?

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0

Hallo Theo,

 

Bedankt voor je feedback en voor de tip van de add-on, daar was ik niet mee bekend.

 

WIj gaan er mee aan de slag.

 

 

- www.Goulmy.com, mijn blog

- www.SchrijfOp.nl, de digitale pen en formulieren specialist

- www.SchrijfOpShop.nl

Link naar reactie
 • 0

Ik heb afgelopen week naar digitale pennen gezocht omdat ik de dingen in mijn schriftje over wil zetten naar mijn computer (inclusief schetsen) en omdat ik er zat van ben dat ik niet op de computer kan tekenen.

 

Ik zocht op "digital pen" op google, maar kon niets vinden (1 video).

 

Ik ging er dus maar vanuit dat zoiets nog niet bestond en dat men als men "digitale pennen" zij "digital pad" bedoelde.

 

Daarna zocht ik http://www.kieskeurig.nl/, kon ik niks vinden, en vervolgens op http://tweakers.net/ en ontdekte dat ze in het Nederlands "tekentabletten" heten. Daar hadden alleen de Wacom bamboo pen, wacom pen / touch / pen & touch en nog 1 andere reviews (ik ontdekte later dat dat allemaal tekentabletten zijn, en niet zoals de naam doet vermoeden digitale pennen). Ik keek dus alleen naar deze. Daarna ging ik naar de wacom site om de specificaties te bekijken. Daarna zocht ik in google naar video reviews. Op basis daarvan en de prijs heb ik de "wacom bamboo pen" van de goedkoopste aanbieder van http://tweakers.net/ gekocht (50 euro ik raad het iedereen aan, het is een veel natuurlijkere manier om input aan je computer te geven dan een muis, ook goed als je geen last van rsi wil hebben).

 

Je had een kans op mijn klandizie gehad als je op kieskeurig.nl en tweakers.net tussen de aanbieders had gestaan met de laagste prijs, als ik resultaat had gehad als ik op "digital(e) pen / ..." had gezocht in deze beide sites, en als er reviews op de beide sites stonden voor de producten die je aanbiedt. (en als je product niet veel meer dan 50 euro gekost zou hebben).

 

Link naar reactie
 • 0

Beste XiaoDi,

 

Wacom is een mooi product alleen een totaal ander product dan wat ik verkoop. De pennen die ik verkoop daarmee kan je op papier schrijven met inkt. Dat wordt digitaal geregistreerd en zodra je weer in de buurt van je computer bent kan je de data synchroniseren. De geschreven tekst kan dan ook omgezet worden in getypte tekst en tekeningen blijven tekeningen.

 

De video's bij bijvoorbeeld Livescribe geven duidelijk weer wat een digitale pen vandaag de dag kan : http://schrijfopshop.nl/digitale-pennen-4gb-livescribe-pulse-smartpen-titanium-p-50.html

 

Sinds vandaag hebben we ook een nieuw product in de webshop en dat is de nieuwe manier van presenteren. Op dit moment wordt er ook aangewerkt om die op de eerste pagina te tonen.

 

Maar ik begrijp de opmerking, bedankt daarvoor. Mijn winkel staat niet op kieskeurig en op tweakers.net en ik had dus meer klanten kunnen hebben. Ik ga er naar kijken hoe dat in zijn werk gaat.

 

Kortom Wacom is ideaal om te gebruiken als muis aan je computer en om te tekenen maar is een volledig ander product dan wat ik aanbied.

 

Bedankt voor de opmerkingen.

 

 

 

- www.Goulmy.com, mijn blog

- www.SchrijfOp.nl, de digitale pen en formulieren specialist

- www.SchrijfOpShop.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  4 leden, 112 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.