Ga naar inhoud
 • 0

Ik ben de belastingdienst zat en zoek creatieve alternatieven

 

Ik ben de belastingdienst zat,

en laat ik duidelijk maken dat ik me aan de regels houdt

maar op zoek ben naar creatieve alternatieven.

 

Als kleine ondernemer wordt het mij onmogelijk gemaakt tegen een scherp tarief te leveren en genoeg over te houden om van te leven, de inkomstenbelasting en Ziekenfonds bijdrages tikken zoveel van mijn marge af dat het niet leuk meer is. Voor mijn branche kan ik mijn tarief niet verhogen ( zit in de internet branche ) dat zou mijzelf uit de markt prijzen. Ook kwantiteit is niet meer mogelijk i.v.m teruglopende interesse en opdrachten.

 

Ik zoek dus naar creatieve alternatieven om minder of geen belasting meer te betalen momenteel stuur ik de paar klanten die ik nog heb een factuur met BTW. Ik wil hier eigelijk van af, want hoevel de BTW geen probleem is want dat betalen je klanten is de 30% inkomstenbelasting en 5% aan ziektekorten bijdrage over me omzet dat zeker wel!

 

 

Pas geleden kwam ik een website tegen die diensten levert en deze per paypal afrekent,

Dit bedrijf heeft vele duizenden klanten online en is gevestigd in Nederland volgens de website, toch hoef je geen BTW te betalen aan HUN maar moet je dit zelf opgeven (aldus hun)

 

Is het mogelijk om een online dienst te ontwikkelen en de betalingen met iets als paypal te ontvangen zodat dit buiten het oog van de belastingdienst blijft? Of zijn er andere manieren om minder omzet te gaan betalen?

 

Wat als ik mijn klanten online laat betalen met iets als IDEAL of mollie naar een online paypal rekening of buitenlandse rekening, zou dit buiten de ogen van de belastingdienst blijven?

 

 

Let wel, ik ben er niet tegen om regels te breken, maar de belastingdienst is de laatste jaren gewoon een gelegaliseerde vorm van roof geworden, als kleine ondernemer is het niet meer te doen. Mocht ik mij uitschrijven en in loondienst gaan dan betaal ik ineens iets van 35% belasting over mijn extra bijverdiensten, dat is toch niet meer leuk en normaal ofwel soms?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

2 antwoorden op deze vraag

 • 0

Even voor mijn beeld: je maakt onderscheid tussen omzetbelasting en BTW, dat onderscheid is er niet. Wat bedoel je precies?

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
 • 0

 

Als kleine ondernemer wordt het mij onmogelijk gemaakt tegen een scherp tarief te leveren en genoeg over te houden om van te leven, de inkomstenbelasting en Ziekenfonds bijdrages tikken zoveel van mijn marge af dat het niet leuk meer is. Voor mijn branche kan ik het bedrag niet verhogen ( zit in de internet branche ) dat zou mijzelf uit de markt prijzen. Ook kwantiteit is niet meer mogelijk i.v.m teruglopende interesse en opdrachten.

 

 

Datzelfde geldt voor je concurrenten en is dus niet relevant. Wel is het zo dat als niemand belasting betaalde het besteedbaar inkomen (ook voor opdrachtgevers) stukken omhoog zou schieten, maar wie betaalt dan alles wat nu uit de belastingen betaald wordt?

 

Ik sluit dit topic want je suggesties gaan toch richting niet geoorloofd. Vooral zinnen als

 

zodat dit buiten het oog van de belastingdienst blijft?

 

is volgens mij oproepen tot illegaal handelen en daar is HL niet voor. Je wordt geacht ook inkomsten op buitenlandse rekeningen aan te geven.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  5 leden, 228 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...