Jump to content

R.I.P. - Fred Wiersma

Retired Mod
 • Content Count

  4,660
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

240

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • First name
  r.i.p. Fred
 • Last name
  Wiersma
 • Company or organization name
  Spirit Management
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Vision

 • I'm looking for people who
  inspireren, confronteren, samen werken, samen leren, groeien!
 • My opinion about entrepeneurship
  Drijvende kracht achter een gezonde economie
 • My opinion about innovation
  Nieuwe wijn in oude zakken kan verrassend lekker zijn!
 1. ik zie het probleem niet zo. De vof van je ouders kan toch geld lenen aan jouw nieuwe vof?
 2. Van de fiscus. Je adminkantoor kan je dan ook snel inzicht geven, toch? ;) Maar ik raad je aan het zelf te doen. Verhoogt je kennis.
 3. Als je nou de IB aangiftesoftware voor ondernemers gebruikt komt er snel een netto verhaal uit voor de EMZ ;)
 4. Wat heet moeilijk doen? Zolang buurman een goede verklaring heeft is er niets aan de hand. Darom is het ook wel handig, zoals djluc aangaf, gewoon elke maand een vast bedrag van VOF naar privé rekening te sturen. Doet de BD echt niet moeilijk. Mits de boekhouding klopt, uiteraard.
 5. Vanwaar de vraag? Zoals djluc aangeeft kan dat. Storten op de VOF verhoogt het eigen vermogen van de VOF, opnemen verlaagt het eigen vermogen. Er is ook een zoekfunctie rechtsboven.
 6. In de voorbeelden die je geeft is die toegevoegde waarde er zeker voor de klant. Een duidelijk en overzichtelijk prijskaartje maakt het makkelijker de beslissing tot kopen te nemen. Dus zowel voor jouw business, maar ook voor bijv schilders, klussers, trainers etc is dat een goed mechanisme. Meestal heeft de klant toch te weinig expertise om goed in te kunnen schatten of de gerekende uren te veel of te weinig zijn, en is een 'fixed price' een stuk makkelijker. Bij bijv advocaten, of coaches is dit een stuk lastiger, omdat vaak niet zo goed in te schatten zal zijn hoe lang een traject kan
 7. Daarnaast: als je wilt vergelijken moet je toch echt zelf eea onderzoeken. Elke bankklant, zelfs de 'goedkoopste deal' zoeker heeft mogelijk andere wensen dan jij.
 8. Alle dienstverleners moeten dus maar producten gaan verkopen, P.J.? ;)
 9. Toch ziter wel iets in wat Jeroen zegt. Stel dat je eigen uurtarief 50 EUR ex btw is. Hoeveel tijd wil je dan besteden aan het uitzoeken of het ergens anders 50 eurocent / maand goedkoper is?
 10. Het lijkt er op dat de eigenaar gewoon wil vangen. Aan jou om te beslissen het te betalen, of een ander pand te zoeken.
 11. OK sorry, ik doe dat zelf wel, declareren vanuit privé auto, vandaar.
 12. Brandstof mag verrekend, de fiscus haalt dat weer terug uit de bijtelling. Parkeerkosten, ook zakelijk, zitten dacht ik in de 19 ct/km vergoeding voor zakelijke kms.
 13. Je betaalt de bijtelling vanwege het privé gebruik. Geen privé gebruik is geen bijtelling. Maar eigenlijk heeft dat niets met je oorspronkelijke vraag te maken. Ik neem aan dat je de verzekering van de lease auto bedoelt? Die kosten zitten in de leaseprijs en die is in zijn geheel als zakelijke kosten aan te merken.
 14. Ik denk toch dat de fiscus een andere mening heeft dan je collega ondernemer. ;) Alleen zakelijke kosten zijn aftrekbaar, en dan alleen volgens de regels van de BD, zie http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_kosten/ondernemen_kosten-09.html#P90_9235 .
 15. Met je partner heb je normaal gesproken een persoonlijke relatie, niet een zakelijke. Als die zakelijke relatie er wel is zouden de kosten van partner wel als bedrijfskosten kunnen worden aangemerkt. Maar ik kan me voorstellen dat de fiscus scherp kijkt naar 'privé vermomd als zakelijk'. En terecht. In het geval van topic starter hangt het er denk ik van af of dit een éénmalig akkefietje is of dat vriendin zakelijk gezien meer doet voor de onderneming.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept