Jump to content

Marije Miggiels

Legend
 • Content Count

  252
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

43

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • Address
  Weegbree 3, 's-Hertogenbosch, 5236RA, Netherlands
 • First name
  Marije
 • Last name
  Miggiels
 • Company or organization name
  ZaakM
 • Website address
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Linkedin
  Hallo!

Company info

 • Location
  's-Hertogenbosch
 • Phone number
  06-54940073
 • Branch
  Groothandel
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  - Gedreven en geïnspireerd zijn
  - Die het belang van een volledige, correcte en inzichtelijke administratie inzien en mij daarvoor willen inhuren
  - Die het belang hiervan niet inzien en zich door mij willen laten overtuigen
  - Hun ervaringen met het ondernemerschap willen delen
 • My opinion about entrepeneurship
  Het ondernemerschap geeft mij de vrijheid om alles precies zo te doen zoals ik het wil binnen de wettelijke grenzen natuurlijk. Het ondernemerschap inspireert me om het beste uit mezelf te halen, ik ontdek meer talenten bij mezelf dan ik wist dat ik had.
  Als ondernemer wordt van je verwacht dat je expertise hebt, als werknemer wordt van je verwacht dat je je bescheiden opstelt en het vooral niet beter weet dan de mensen boven je.
  Het ondernemerschap is een zegen en een vloek: het geeft je heel veel vrijheid, maar ook heel veel onzekerheid. Het is hard werken, maar dit kost me geen energie, het geeft me energie.
 • My opinion about innovation
  Zonder verandering geen vooruitgang of zelfs achteruitgang. In mijn vakgebied is innovatie niet makkelijk te vinden. De administratie moet tenslotte aan wettelijke eisen voldoen en cijfers zijn nu eenmaal keiharde feiten. Toch ben ik van mening dat hier nog veel te winnen is, nu moet de ondernemer zich vaak schikken naar de administratie, het kan ook andersom. Met mijn persoonlijke betrokkenheid bij de ondernemer zorg ik ervoor dat de administratie op zijn behoeften worden afgestemd, uiteraard opnieuw binnen de grenzen van de wettelijke eisen.
  Bij administratie wordt gedacht aan grijze en zwarte pakken, ik zie daar de toegevoegde waarde niet van. Mijn betrouwbaarheid moet blijken uit m'n werk en niet uit m'n kleding. Of ik daarin innovatief ben? Vertel het mij maar!
 1. Dank voor het snelle antwoord, en dat op een zondag :) Moet er dan een geheel nieuwe vaststellingsovereenkomst komen of is een, door beide partijen, ondertekende aanvulling voldoende?
 2. Beste allen, Een collega ondernemer heeft al vele jaren een werknemer in dienst die hij heeft moeten ontslaan om economische redenen. Het ontslag is 1 augustus aangezegd door middel van een beëindigingsovereenkomst met een opzegtermijn van 6 maanden. Nu zijn er sindsdien weer een aantal opdrachten binnengekomen waardoor de medewerker 1 à 2 maanden langer in dienst gehouden zou kunnen worden. De vraag is of het mogelijk is om de opzegtermijn te verlengen en het ontslag dus uit te stellen, maar vooral wat hier de consequenties van zijn en hoe dit vastgelegd zou moeten worden om verdere verp
 3. Sorry Jeroen, ik wil toch wel even helpen. Deze specifieke situatie heb ik nog niet gevonden namelijk. Kort antwoord op de vraag: ja dat mag als je aannemelijk kan maken dat de auto is aangeschaft voor de te starten onderneming. Je moest bij aanschaf dus al het doel hebben de auto voor het bedrijf aan te schaffen. Hou er rekening mee dat je aan het eind van het jaar weer een deel OB moet afrekenen als je de auto meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt.
 4. Ik heb zelf ook weleens zoiets gefabriceerd en 1 van mijn klanten is er mee gaan werken. Jammer alleen dat zodra iemand begint met knippen en plakken, de hele boel in elkaar klapt. Daarbij is en blijft excell foutgevoelig. Ik zou toch iedere ondernemer aanraden met een boekhoudpakket te werken, zelfs voor de allerkleinsten.
 5. Kan het ipv met correctie achteraf niet ook 'direct'? Dus van een via prive-rek. betaalde telefoon/belkosten alleen dat deel opvoeren dat zakelijk is, zowel de kosten als daardoor ook de btw beide voor b.v. 50% ? Of is dat dan weer te simpel gedacht om op een dichtgeknepen oogje te mogen rekenen.. Je moet de (zakelijke) factuur wel in z'n geheel boeken, maar je kan wel direct de privé-correctie toepassen (je moet dan dus een extra regel toevoegen).
 6. Nee hoor, ook over niet gefactureerde omzet moet je BTW afdragen. Art 8 lid 1 en lid 2 van de Wet op de Omzetbelasting luiden als volgt: 1. De belasting (BTW) wordt berekend over de vergoeding. 2. De vergoeding is het totale bedrag dat ter zake van de levering of dienst in rekening wordt gebracht, de omzetbelasting niet daaronder begrepen. Ingeval ter zake van de levering of dienst meer wordt voldaan dan hetgeen in rekening is gebracht, komt in plaats daarvan hetgeen is voldaan. Eigenlijk vrij logisch, want anders zou je met je klant kunnen afspreken minder op de factuur te ze
 7. Dit is toch niet helemaal correct. Als de KOR wordt toegepast, kan er geen sprake zijn van betalen of ontvangen. Het eindsaldo moet dan 0,00 zijn. Omdat je in jouw rekenvoorbeeld over het gehele jaar een negatief BTW saldo hebt, pas je de KOR niet toe. De aangiftes zien er dan als volgt uit: Q1: 10 te betalen Q2: 20 te ontvangen Q3: 10 te betalen Q4: 30 te ontvangen Per saldo ontvang je dus €30,00. Als je de KOR toepast, moet je dit bedrag terugbetalen.
 8. even een kleine nuance aanbrengen... alleen bonnen zijn niet genoeg, je moet ook aantonen dat je de kosten zelf hebt betaald en dat kan alleen door te betalen met pin of een tankpas. Dat hoeft uiteraard geen zakelijke te zijn. ;)
 9. BTW draag je alleen af als je die gefactureerd hebt. Zelf de BTW uit de 10 euro "fooi" halen, is dus geen oplossing. De oplossing van Shetlaz1 is dus de juiste. Je boekt dan dus: bank 100 aan crediteuren 90 aan betalingsverschillen 10 crediteuren 90 aan omzet 75,63 aan te betalen BTW 14,17 succes!
 10. Het is optie c: BTW 0%. Zorg wel dat je het BTW-nummer van je opdrachtgever op de facturen vermeldt. Jouw opdrachtgever moet zelf de BTW aangeven in Duitsland.
 11. Nog een kleine toevoeging wat betreft de rabobank: de service is per vestiging verschillend. Ik ben erg tevreden, maar er zijn vestigingen waar de service minder is.
 12. Die conclusie snap ik niet helemaal.. Als je de telefoon zakelijk aanschaft, kan je de telefoon, het abonnement en de gesprekskosten aftrekken waarop je een correctie toepast op het privé gebruik. Die correctie op het privé gebruik geldt ook voor de BTW. Als je de telefoon privé aanschaft, kan je in principe alleen de zakelijke gesprekskosten aftrekken. (al wordt er hier en daar nog wel eens een oogje dichtgeknepen)
 13. In tegenstelling tot wat boven een paar keer beweerd wordt kun je je als bedrijf wel verzekeren tegen fraude. Kijk o.a. eens hier. Voor grote organisaties met veel inkomende en uitgaande geld- en goederenstromen is dat ook vrij gebruikelijk. Voor kleinere organisaties is het minder gebruikelijk: dat komt enerzijds door de kosten (de premies beginnen vanaf een paar duizend euro) en anderzijds door de eisen die de verzekering stelt aan de functiescheidingen (verdeling van taken en bevoegdheden) en controlemechanismen. Deze eisen - met name de functiescheidingen - zijn voor kleinere organisatie
 14. Ik zou zeggen: plan maar wat en ik ga m'n stinkende best doen om erbij te zijn. Wil die dorpsgekken nu wel eens "live" ontmoeten ;)
 15. Het starterskrediet is één, maar er bestaat ook nog zoiets als een startersperiode: Als je in de WW-zit, heb je mogelijkheid om 6 weken te onderzoeken of je wilt gaan ondernemen. Dit kan je aanvragen bij je werkcoach. In die 6 weken kan je onderzoek doen en een ondernemingsplan schrijven. Als je tot de conclusie komt dat je het ondernemerschap een kans wil geven, lever je je ondernemingsplan in bij het UWV. Zij beoordelen of er kans van slagen is (veelal doet je werkcoach dat en bij twijfel wordt er een derde partije op gezet). Als ze akkoord gaan, mag je vanaf het moment van bevestiging vol
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept