Jump to content
Datzo
Verberg

Hypotheekmogelijkheden bij 2 jaar eenmanszaak

vraag

Ik heb een vraag over hypotheken. Eerst in het kort mijn situatie. Ik heb inmiddels 2 jaar een eenmanszaak met een stabiele omzet waar ik goed van kan leven. De laatste tijd speel ik met het idee een nieuw huis te gaan kopen, maar ik heb begrepen dat hypotheekverstrekkers nog niet zo snel hypotheken willen verstrekken aan startende ondernemers, je zou minimaal 3 jaar voor jezelf moeten werken. Nu wil ik zodra ik de jaarrekening van 2009 krijg van de accountant hiermee langs een hypotheekadviseur om eens na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Maar tot die tijd lijkt het me leuk alvast te weten wat zo ongeveer aan maximale hypotheek mogelijk is in mijn situatie, zodat ik weet waar ik naar kan zoeken op funda. Is er iemand met een beetje verstand van hypotheken voor ondernemers die een tipje van de sluier kan oplichten.

 

Wat relevante gegevens:

- belastbaar inkomen, gemiddeld €50.000 per jaar

- heb een arbeidsongeschiktheidsverzekering

- alleenstaand

- heb op dit moment een appartement, 5 jaar in bezit, spaarhypotheek met 50% aflossingsvrij, verkoopwaarde zal rond €120.000 liggen, ik verwacht niet of nauwelijks winst ten opzichte van de prijs waarvoor ik hem destijds gekocht heb

 


Niet Ditzo, maar Datzo!

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Hoi Datzo,

 

Ik zou je vraag zelf niet zo maar 1, 2, 3 kunnen beantwoorden. Ik ken echter iemand in mijn netwerk die bemiddeld in hypotheken. Hij is met name gericht op starters. Woont/werkt in Zwolle en rekent een vast tarief voor bemiddeling zodat hij onpartijdig vmb de hypotheek verstrekkers. Overigens gaat zijn service verder dan alleen maar een hypotheek verkopen, en kan hij je in het hele traject begeleiden.

 

Mocht je interesse hebben stuur me dan een PM zodat ik je zijn gegevens kan geven.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik weet niet hoe het tegenwoordig gaat maar toen ik net mijn bedrijf begonnen was kon ik via de ING Amsterdam een hypotheek afsluiten. Dachten goed mee en keken ook naar mij als mens. Dat zie je tegenwoordig niet veel meer maar het is te proberen. Succes!


Kops Incassodiensten & Debiteurenbeheer!;

Aan de door mij gegeven adviezen op HL kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Money2Day.nl; Kopen of een leuk idee voor deze website? PM mij dan direct!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hallo Datzo,

 

Een hypotheek krijgen is op zich niet zo moeilijk als je een eensmanszaak hebt. Voorwaarde is eigenlijk dat je een stabiel en voldoende inkomen uit de zaak kan krijgen en dat de vooruitzichten goed zijn. In principe moet je drie jaar gedraaid hebben, maar daar wordt wel vaak op afgeweken. Als jij twee jaren hebt gedraaid, dan gaan ze deze jaren middelen (waarbij het laatste jaar zwaarder meetelt). Het bedrag wat je dan krijgt, kun je grofweg vermenigvuldigen met 4 of 4,5 en dan weet je wat je ongeveer kan lenen.

 

Iedere bank heeft zo zijn eigen werkwijzen, ik baseer me derhalve op mijn eigen ervaringen van mijn eigen bank. Ik weet niet hoe andere banken hier mee om gaan.

 

Succes.

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

 

 

Succes.

 

 

 

Dank, dit was de reactie waar ik naar zocht, kort en duidelijk. Met de door jou genoemde factor kom ik redelijk uit op de bandbreedte qua vraagprijs waarbinnen ik momenteel aan het rondkijken ben. Het motiveert me in elk geval verder te gaan met uitzoeken hoe en wat. Mocht ik t.z.t. bij de bank een totaal ander scenario te horen krijgen dan kom ik er hier zeker op terug, maar voorlopig ben ik hiermee wel geholpen :)


Niet Ditzo, maar Datzo!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 45 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept