Jump to content

Datzo

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.zibb.nl

Company info

 • Location
  Zutphen
 • Branch
  Financiering & bankwezen
 1. Dank, dit was de reactie waar ik naar zocht, kort en duidelijk. Met de door jou genoemde factor kom ik redelijk uit op de bandbreedte qua vraagprijs waarbinnen ik momenteel aan het rondkijken ben. Het motiveert me in elk geval verder te gaan met uitzoeken hoe en wat. Mocht ik t.z.t. bij de bank een totaal ander scenario te horen krijgen dan kom ik er hier zeker op terug, maar voorlopig ben ik hiermee wel geholpen :)
 2. Ik heb een vraag over hypotheken. Eerst in het kort mijn situatie. Ik heb inmiddels 2 jaar een eenmanszaak met een stabiele omzet waar ik goed van kan leven. De laatste tijd speel ik met het idee een nieuw huis te gaan kopen, maar ik heb begrepen dat hypotheekverstrekkers nog niet zo snel hypotheken willen verstrekken aan startende ondernemers, je zou minimaal 3 jaar voor jezelf moeten werken. Nu wil ik zodra ik de jaarrekening van 2009 krijg van de accountant hiermee langs een hypotheekadviseur om eens na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Maar tot die tijd lijkt het me leuk alvast te weten wat zo ongeveer aan maximale hypotheek mogelijk is in mijn situatie, zodat ik weet waar ik naar kan zoeken op funda. Is er iemand met een beetje verstand van hypotheken voor ondernemers die een tipje van de sluier kan oplichten. Wat relevante gegevens: - belastbaar inkomen, gemiddeld €50.000 per jaar - heb een arbeidsongeschiktheidsverzekering - alleenstaand - heb op dit moment een appartement, 5 jaar in bezit, spaarhypotheek met 50% aflossingsvrij, verkoopwaarde zal rond €120.000 liggen, ik verwacht niet of nauwelijks winst ten opzichte van de prijs waarvoor ik hem destijds gekocht heb
 3. Het is mij inmiddels duidelijk, ik ga niet in zee met FNV :)
 4. Dat addertje onder het gras is voor mij in principe geen probleem, tot op heden heb ik geen projecten in samenwerking met een andere zelfstandige gedraaid (wat niet is kan nog komen). Ik hoop nog wat andere ervaringen te lezen, zijn er uberhaupt higherlevel leden lid van FNV zelfstandigen? Volgende week belt die mevrouw me weer op om nog eens te peilen of ik belangstelling heb. Tot nu toe neig ik naar 'geen belangstelling' ;)
 5. Aangezien ik geen recent onderwerp hierover kon vinden even een nieuw topic. Ik wordt de laatste tijd plat gebeld door instellingen die mij als zelfstandige van alles willen aanbieden. Vanmorgen al een telefoontje van RVS afgewezen aangezien ik alles verzekeringstechnisch wel op de rit heb. Vanmiddag echter werd ik gebeld door FNV zelfstandigen / fnvzzp.nl met een aanbod voor een half jaar lidmaatschap. Ik begon het gesprek al met te zeggen dat ik waarschijnlijk geen belangstelling had, maar heb het verhaaltje toch maar even aangehoord. Klonk op zich interessant wat betreft juridische hulp en collectieve kortingen op verzekeringen. Maar ik heb toch nog even de boot afgehouden omdat ik eerst wil nagaan of een lidmaatschap aan een dergelijke instelling wel een toegevoegde waarde is. Ben daarom erg benieuwd naar jullie opinie over FNV zelfstandigen en eventuele positieve en negatieve ervaringen.
 6. Hoeveel (grote) klanten had je werkgever dan? Stuk voor stuk duizend adressen doorlopen hoeft niet, maar schijf ff op wie de grootste klanten waren bij je werkgever, je weet er vast wel een paar te herrinneren. Doe dan ff ctrl+f in de adressenlijst en haal de grote vaste klanten van je werkgever eruit. Kleine klantjes die jou persoonlijk niet kennen zullen niet zo snel de link leggen tussen jou en je voormalig werkgever en dus ook niet bij je voormalig werkgever aan de bel trekken over jouw mailing.
 7. Ben ik de enige die het opmerkelijk vindt dat TS zijn/haar baan opzegt zonder vooraf een doordacht plan te hebben? Opzich heb je creatieve ideeën, daar ligt het niet aan. Wat je moet ondernemen is moeilijk te zeggen. Ga na welk van je ideeën de meeste kans van slagen heeft en wat je zelf het meest ziet zitten, dat is het belangrijkste, jij moet achter product(en) staan en ze weten te verkopen. Hoe ver ben je inmiddels? Is je opzegtermijn al afgelopen bij je werkgever. Al ingeschreven bij de KvK, etc... je hebt een moedig besluit genomen, opzich hou ik daar wel van, maar nu doorpakken en spijkers met koppen slaan. Ben benieuwd, veel succes ;)
 8. Schot in de roos! Volgens mij de enige kans op succes, hoewel ik persoonlijk niet erg geloof in het product senseo (fervent en verwend nespresso drinker).
 9. Even een boekhoudkundig vraagje: Ik heb een factuur van een hotel (2 overnachtingen incl. ontbijt). Op de factuur de volgende regels: - Logies - BTW 6% Logies - Ontbijt - BTW 6% Ontbijt - Toeristenbelasting In mijn boekhoudpakket tot nu toe de volgende regels ingevoerd: - Verblijfkosten - Voorbelasting 6% logies - Ontbijt (incl. BTW, want btw voor eten schijnt niet aftrekbaar te zijn) Zit ik alleen nog met het kopje toeristenbelasting. Onder welk grootboek valt dit? Kan ik gewoon de toeristenbelasting optellen bij de verblijfkosten?
 10. Ik heb zelf een tijdje geleden een soortgelijk topic geopend: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=15;action=display;threadid=21277 Ik heb inmiddels voor mezelf geconcludeerd dat ik het geheel zonder financiering wil doen. In mijn geval heb ik al een redelijk potje gespaard tegen de tijd dat ik ga inruilen en kan dus gaan voor een 'zo goed als nieuw'-occasion. Maar als je in jouw geval een exemplaar pakt van ca. 5000 euro, wel zelf kritisch de auto beoordelen, dan kun je daar vast wel een jaar mee overbruggen en daarna met niet teveel afschrijving inruilen voor een nieuwer/beter/luxere auto.
 11. Hopla, vandaag 240 aandelen Fortis gekocht, á €1,19 per stuk. Binnenkort maar eens wat poen binnenharken denk ik zo ;D. Ben blij dat ik nog geen Binckbank-rekening had toen Fortis op 3,40 stond en ik dacht dat de bodem wel bereikt was.
 12. Ok, dat werpt toch weer een nieuw licht op de zaak. Om mijn huidige auto nog wel op de juiste manier uit de boekhouding krijgen zal ik dat in elk geval wel moeten doen op basis van een factuur aan garagehouder, die vervolgens de transactie doet naar mijn zakelijke rekening. En de nieuwe auto, die ik prive ga rijden betaal ik dan weer apart hem. Het is dus eigenlijk geen 'inruilen', maar verkopen en tegelijkertijd inkopen van in feite 2 van elkaar onafhankelijke producten. Ik zal sowieso nog even bij de garage waar ik mijn auto onderhoud vragen hoe ze tegenover een dergelijke constructie staan. Ik neem aan dat ik niet de eerste zal zijn die op een dergelijke manier zijn auto inruilt.
 13. Goh, waar kan ik dan de firmware update voor mijn Gilette Fusion Power downloaden? ;D
 14. Leek me eigenlijk minder handig. Geeft volgens mij meer administratieve rompslomp voor de garagehouder, want dan moet ie dus een auto inkopen met een factuur, BTW afdragen etc.. Een auto van een particulier inkopen is voor hem makkelijker. + voor mij is het makkelijker om mijn huidige auto vooraf op prive te zetten, zodat ik ook van te voren rustig even de verzekering en wegenbelasting kan overplaatsen naar prive, zakelijke tankpas opzeggen etc..
 15. Trouwens, in feite maakt het toch geen bal uit als ik klant ben bij Binck en Binck gaat helemaal kaduuk? Aangezien ik toch als belegger aandelen koop bij andere instellingen heb ik het geld veilig geparkeerd. Pas als ik veel geld op de rekening laat staan in plaats van het te beleggen heb ik vette pech mocht Binck onderuit gaan, maar ook dan staat DNB toch nog garant (?) voor een bepaald bedrag (wat meer zal zijn dan het bedrag wat ik ga inleggen bij Binck).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept