Datzo

Junior
  • Aantal berichten

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Datzo

  1. Dank, dit was de reactie waar ik naar zocht, kort en duidelijk. Met de door jou genoemde factor kom ik redelijk uit op de bandbreedte qua vraagprijs waarbinnen ik momenteel aan het rondkijken ben. Het motiveert me in elk geval verder te gaan met uitzoeken hoe en wat. Mocht ik t.z.t. bij de bank een totaal ander scenario te horen krijgen dan kom ik er hier zeker op terug, maar voorlopig ben ik hiermee wel geholpen :)
  2. Ik heb een vraag over hypotheken. Eerst in het kort mijn situatie. Ik heb inmiddels 2 jaar een eenmanszaak met een stabiele omzet waar ik goed van kan leven. De laatste tijd speel ik met het idee een nieuw huis te gaan kopen, maar ik heb begrepen dat hypotheekverstrekkers nog niet zo snel hypotheken willen verstrekken aan startende ondernemers, je zou minimaal 3 jaar voor jezelf moeten werken. Nu wil ik zodra ik de jaarrekening van 2009 krijg van de accountant hiermee langs een hypotheekadviseur om eens na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Maar tot die tijd lijkt het me leuk alvast te weten wat zo ongeveer aan maximale hypotheek mogelijk is in mijn situatie, zodat ik weet waar ik naar kan zoeken op funda. Is er iemand met een beetje verstand van hypotheken voor ondernemers die een tipje van de sluier kan oplichten. Wat relevante gegevens: - belastbaar inkomen, gemiddeld €50.000 per jaar - heb een arbeidsongeschiktheidsverzekering - alleenstaand - heb op dit moment een appartement, 5 jaar in bezit, spaarhypotheek met 50% aflossingsvrij, verkoopwaarde zal rond €120.000 liggen, ik verwacht niet of nauwelijks winst ten opzichte van de prijs waarvoor ik hem destijds gekocht heb
  3. Het is mij inmiddels duidelijk, ik ga niet in zee met FNV :)
  4. Dat addertje onder het gras is voor mij in principe geen probleem, tot op heden heb ik geen projecten in samenwerking met een andere zelfstandige gedraaid (wat niet is kan nog komen). Ik hoop nog wat andere ervaringen te lezen, zijn er uberhaupt higherlevel leden lid van FNV zelfstandigen? Volgende week belt die mevrouw me weer op om nog eens te peilen of ik belangstelling heb. Tot nu toe neig ik naar 'geen belangstelling' ;)
  5. Aangezien ik geen recent onderwerp hierover kon vinden even een nieuw topic. Ik wordt de laatste tijd plat gebeld door instellingen die mij als zelfstandige van alles willen aanbieden. Vanmorgen al een telefoontje van RVS afgewezen aangezien ik alles verzekeringstechnisch wel op de rit heb. Vanmiddag echter werd ik gebeld door FNV zelfstandigen / fnvzzp.nl met een aanbod voor een half jaar lidmaatschap. Ik begon het gesprek al met te zeggen dat ik waarschijnlijk geen belangstelling had, maar heb het verhaaltje toch maar even aangehoord. Klonk op zich interessant wat betreft juridische hulp en collectieve kortingen op verzekeringen. Maar ik heb toch nog even de boot afgehouden omdat ik eerst wil nagaan of een lidmaatschap aan een dergelijke instelling wel een toegevoegde waarde is. Ben daarom erg benieuwd naar jullie opinie over FNV zelfstandigen en eventuele positieve en negatieve ervaringen.
  6. Hoeveel (grote) klanten had je werkgever dan? Stuk voor stuk duizend adressen doorlopen hoeft niet, maar schijf ff op wie de grootste klanten waren bij je werkgever, je weet er vast wel een paar te herrinneren. Doe dan ff ctrl+f in de adressenlijst en haal de grote vaste klanten van je werkgever eruit. Kleine klantjes die jou persoonlijk niet kennen zullen niet zo snel de link leggen tussen jou en je voormalig werkgever en dus ook niet bij je voormalig werkgever aan de bel trekken over jouw mailing.
  7. Ben ik de enige die het opmerkelijk vindt dat TS zijn/haar baan opzegt zonder vooraf een doordacht plan te hebben? Opzich heb je creatieve ideeën, daar ligt het niet aan. Wat je moet ondernemen is moeilijk te zeggen. Ga na welk van je ideeën de meeste kans van slagen heeft en wat je zelf het meest ziet zitten, dat is het belangrijkste, jij moet achter product(en) staan en ze weten te verkopen. Hoe ver ben je inmiddels? Is je opzegtermijn al afgelopen bij je werkgever. Al ingeschreven bij de KvK, etc... je hebt een moedig besluit genomen, opzich hou ik daar wel van, maar nu doorpakken en spijkers met koppen slaan. Ben benieuwd, veel succes ;)
  8. Schot in de roos! Volgens mij de enige kans op succes, hoewel ik persoonlijk niet erg geloof in het product senseo (fervent en verwend nespresso drinker).
  9. Even een boekhoudkundig vraagje: Ik heb een factuur van een hotel (2 overnachtingen incl. ontbijt). Op de factuur de volgende regels: - Logies - BTW 6% Logies - Ontbijt - BTW 6% Ontbijt - Toeristenbelasting In mijn boekhoudpakket tot nu toe de volgende regels ingevoerd: - Verblijfkosten - Voorbelasting 6% logies - Ontbijt (incl. BTW, want btw voor eten schijnt niet aftrekbaar te zijn) Zit ik alleen nog met het kopje toeristenbelasting. Onder welk grootboek valt dit? Kan ik gewoon de toeristenbelasting optellen bij de verblijfkosten?
  10. Ik heb zelf een tijdje geleden een soortgelijk topic geopend: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=15;action=display;threadid=21277 Ik heb inmiddels voor mezelf geconcludeerd dat ik het geheel zonder financiering wil doen. In mijn geval heb ik al een redelijk potje gespaard tegen de tijd dat ik ga inruilen en kan dus gaan voor een 'zo goed als nieuw'-occasion. Maar als je in jouw geval een exemplaar pakt van ca. 5000 euro, wel zelf kritisch de auto beoordelen, dan kun je daar vast wel een jaar mee overbruggen en daarna met niet teveel afschrijving inruilen voor een nieuwer/beter/luxere auto.
  11. Hopla, vandaag 240 aandelen Fortis gekocht, á €1,19 per stuk. Binnenkort maar eens wat poen binnenharken denk ik zo ;D. Ben blij dat ik nog geen Binckbank-rekening had toen Fortis op 3,40 stond en ik dacht dat de bodem wel bereikt was.
  12. Ok, dat werpt toch weer een nieuw licht op de zaak. Om mijn huidige auto nog wel op de juiste manier uit de boekhouding krijgen zal ik dat in elk geval wel moeten doen op basis van een factuur aan garagehouder, die vervolgens de transactie doet naar mijn zakelijke rekening. En de nieuwe auto, die ik prive ga rijden betaal ik dan weer apart hem. Het is dus eigenlijk geen 'inruilen', maar verkopen en tegelijkertijd inkopen van in feite 2 van elkaar onafhankelijke producten. Ik zal sowieso nog even bij de garage waar ik mijn auto onderhoud vragen hoe ze tegenover een dergelijke constructie staan. Ik neem aan dat ik niet de eerste zal zijn die op een dergelijke manier zijn auto inruilt.
  13. Goh, waar kan ik dan de firmware update voor mijn Gilette Fusion Power downloaden? ;D
  14. Leek me eigenlijk minder handig. Geeft volgens mij meer administratieve rompslomp voor de garagehouder, want dan moet ie dus een auto inkopen met een factuur, BTW afdragen etc.. Een auto van een particulier inkopen is voor hem makkelijker. + voor mij is het makkelijker om mijn huidige auto vooraf op prive te zetten, zodat ik ook van te voren rustig even de verzekering en wegenbelasting kan overplaatsen naar prive, zakelijke tankpas opzeggen etc..
  15. Trouwens, in feite maakt het toch geen bal uit als ik klant ben bij Binck en Binck gaat helemaal kaduuk? Aangezien ik toch als belegger aandelen koop bij andere instellingen heb ik het geld veilig geparkeerd. Pas als ik veel geld op de rekening laat staan in plaats van het te beleggen heb ik vette pech mocht Binck onderuit gaan, maar ook dan staat DNB toch nog garant (?) voor een bepaald bedrag (wat meer zal zijn dan het bedrag wat ik ga inleggen bij Binck).
  16. Haha, ok... dan ben ik zelve het reddingsplan, hoe nobel is dat ;D Je moet buiten de lijntjes durven te denken bij het beleggen ;D
  17. Wanneer valt de volgende bank om? Fortis is al een stuk minder interessant. Maar als volgende week, mijn Binckbank-rekening geregeld is wil ik er op tijd bij zijn ;)
  18. Hopla, heb nog wat zitten rekenen en rondgezocht op autotrack.nl en ben tot het volgende inzicht gekomen. Ik ga geen nieuwe auto kopen, zodat ik geen financiering nodig heb. Wat ik wel ga kopen zal zijn, een luxe auto van ca. 4 jaar oud met ca. 100.000 km. Waar ik nog 2 jaar zorgeloos mee vooruit kan. Dit financieringstopic mag dus op slot. Er is wel een nieuwe vraag verrezen. Namelijk hoe dit aan aan te pakken boekhoudtechnisch voordat ik mijn huidige auto ga inruilen. Huidige auto staat immers op zaak, en de volgende wil ik prive gaan rijden. Hier verder: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=49;action=display;threadid=21335
  19. Goed, naar aanleiding van dit topic: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=15;action=display;threadid=21277 ben ik nog wat aan het rekenen geslagen en tot de conclusie gekomen dat mijn volgende auto geen nieuwe gaat worden, maar een luxe exemplaar gaat worden van ca. 4 jaar oud, met +/- 100.000 km op de teller. Denk in de klasse BMW 3-serie/Audi A4/Alfa 159. Een dergelijke auto is dan zo'n beetje in waarde gehalveerd ten opzichte van de nieuwprijs en als ik daar dan nog in 2 jaar een ton bij rij schrijf ik relatief het minste af. Nu wil ik mijn volgende auto prive gaan rijden, omdat de fiscale bijtelling gerekend wordt over de nieuwwaarde en zodoende vrij hoog is. En daardoor kom ik gelijk op mijn volgende vraag. Hoe pak ik dit aan met inruilen van mijn huidige auto (die boekhoudtechnisch op de zaak staat). Het lijkt me handig om voordat ik naar een garage ga om in te ruilen alvast geregeld te hebben dat mijn huidige auto boekhoudtechnisch op prive staat. Anders wordt het nogal lastig met inruilen (huidige auto factureren aan de garage e.d.). Ik heb een eenmanszaak, het kenteken staat dus al gewoon op mijn naam i.p.v. op bedrijfsnaam. Maar ik neem aan dat ik dan wel d.m.v. een factuur de auto aan mezelf moet verkopen en de BTW verrekenen. Ik wil mijn auto medio december inruilen, hoe pak ik dat het handigst aan: - als ik de auto aan mezelf verkoop, hoe bepaal ik de prijs op mijn factuur? - moet ik de factuur vanaf mijn prive rekening betalen aan mijn zakelijke rekening, of is dat niet strikt noodzakelijk Bij voorbaat dank voor jullie wijze raad!
  20. Valt opzich mee. Ik denk dat de AEX nog wel wat lager kan gaan de komende maanden, hoewel het me zou verbazen als ie onder de 250 komt. Nu inleggen kan in elk geval nooit kwaad, binnen nu en 5 jaar zullen de beurzen zeker wel weer een stuk stijgen t.o.v. nu (meer rendement dan met sparen te behalen valt). Maar ik ben niet gek, en leg dus alleen in wat ik kan missen (en nu iets meer). Er ga er iig zeker geen lening voor afsluiten en overwaarde verzilveren idem dito. Maar het beleggen wordt nu wel weer leuk eigenlijk 8)
  21. Mmh, als ik die rekenmodule invul komt zakelijke nieuwe auto als meest voordelig uit de bus. Verbaast me, gevoelsmatig zou ik ook zeggen dat een jonggebruikte auto per saldo het voordeligst is. Lastige keuze, als starter zijnde is een occasion kopen zonder financiering de beste keuze. Maar het hoge kilometrage per jaar, en dus vereiste betrouwbaarheid en luxe laten me weer meer neigen naar een nieuwe auto. Ik denk dat ik het volgende ga doen (medio december). Langs een paar dealers om te kijken waar ik op uitkom met inruilen van mijn huidige auto tegen een nieuwe auto geheel naar mijn wens. En vervolgens als vergelijk kijken wat ik terugkrijg voor mijn huidige auto als ik ga voor een jonggebruikte occasion die van alle door mij vereiste gemakken is voorzien. Een auto met meer dan 100.000 km valt wat mij betreft eigenlijk af, geen zin om elk jaar een auto te kopen. Maar de bovengenoemde overweging buiten beschouwing latende nog even de vraag: Stel ik kies ervoor om een nieuwe auto aan te schaffen, waarvoor ik dan verwacht € 15.000 bij te moeten lenen, wat is dan volgens jullie de beste keuze: bank of financial lease?
  22. Ik zou bijna m'n huis verpatsen, alles in aandelen stoppen en over een jaar een luxe landhuis kopen ;D. Praktische overwegingen weerhouden mij van zulks een ambitieus besluit ;)
  23. Die optie overweeg ik inderdaad ook. Ik rij ca. 60.000 km/jaar. Dus dan zal het een occasion moeten worden met max. 125000 op de teller waar ik dan nog een tijdje mee door rij. Belangrijk is wel dat het een betrouwbare bolide is. Ik neem aan dat als ik een occasion koop voor 15000 het slimmer is om deze dan prive te rijden of niet? Ik baal er nu iig van dat ik bijtelling betaal over de nieuwwaarde van mijn auto. Beetje het gevoel dat ik 1 auto 2 x betaal..
  24. Ha, mooi zeg net precies hetzelfde gedaan maar dan voor € 4,20 Trouwens niet echt om een steentje bij te dragen ;D Staat nu alweer op € 4.14,- Ik heb goede hoop! Morgen € 5,- Shit, dat was ook mijn plan. Zit helaas bij Fundix (alleen beleggingsfondsen, geen aandelen). Ben nu in afwachting van mijn rekening bij Alex. Veel lager kan het iig niet zakken lijkt me.
  25. Ik heb sinds een halfjaar een eenmanszaak. Aangezien mijn auto over een halfjaar wel aan vervanging toe is ben ik van plan om half december eens wat rond te neuzen bij dealers (i.v.m. aantrekkelijke kortingen bij dealers die hun bonus van de importeur moeten binnenslepen). Voordat ik me laat inpakken door een slimme autoverkoper vraag ik daarom jullie advies. Wat is naar jullie mening het meest gunstig en slim. De auto deels financieren met een krediet bij de bank, of d.m.v. financial lease bij de dealer. Wat zijn de eventuele fiscale voordelen, moet ik rekening houden met de kredietcrisis, etc... Ter info, het zal gaan om een auto van ca. € 35.000 en ik verwacht voor mijn huidige auto minimaal € 5000 terug te krijgen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.