happy75

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door happy75

  1. Hoi, Ik heb je site bekeken en het doet beetje pijn aan mijn ogen. Veel te druk, veel te donker en veel zaken niet op een logische plaats. Kijk eens bij andere websites die online zaken verkopen, hoe zij hun menustructuur en pagina-indeling hebben. Veel onlineconsumenten zijn inmiddels gewend dat sommige zaken op vaste plekken staan. Bij jou moet ik helaas zoeken, scrollen om een sitemap of de betaalmethoden te vinden. Boven de vouw kijken consumenten het vaakst, zien ze iets wat niet aantrekkelijk is, dan klikt 80% van de mensen direct weg. Zorg dus voor een duidelijke menustructuur en dat alle belangrijke zaken (betaalmethoden, klantenservice etc) bovenaan staan. Een andere opmerking is om voor rust te zorgen dmv het gebruik van hetzelfde lettertype en lettertypegrootte. Aan de rechterkant heb je een kolom waar tnt, twitter, facebook etc te vinden is. Ziet er rommelig uit. Facebook en twitter logo's zou ik verplaatsen naar de bovenkant van de site. Iedereen die twittert en facebookt, weet inmiddels waar die logo's voor staan. Ook de betaalmethoden zou ik verkleinen en helemaal bovenin de balk doen, tezamen met de logo's van alle NL-banken. Dat straalt vertrouwen uit. Je gebruikt een standaardwebsite volgens mij, ik weet niet wat je daar allemaal kan wijzigen, dus weet ik ook niet of je iets met mijn adviezen kunt.
  2. Iedereen bedankt voor de reacties. Ik kwam zojuist (nav post gekoppelde voicerecorder) dit apparaat tegen: http://www.spywebshop.nl/spy-voice-recorders/call-mynah-gsm-recorder.html Schijnt goed te werken via bluetooth, klein en handig in gebruik als ik het zo zie. Heeft iemand ervaring met dit apparaat?
  3. Hallo iedereen, Ik doe veel handel via de telefoon en het gebeurt soms dat sommige prospects/klanten de mondelinge deal niet meer kunnen herinneren. Dat is natuurlijk een flauwe smoes omdat ze het product niet meer willen, maar ik heb daar vrede mee en doe daar niet moeilijk over. Maar omdat het steeds om grotere bedragen gaat, > 5k, en om snel te kunnen handelen, wil ik graag alle gesprekken opnemen die via mijn gsm worden gedaan. Bij voorkeur standaard zodat ik geen toetsen hoef in te drukken voordat er iets opgenomen wordt. Het gaat nu nog via 06-** en ik zit eraan te denken om een 088-nummer te nemen. Kan echter nergens vinden dat standaard telefoongesprekken op kunnen worden genomen, niet standaard via 06-** of standaard via 088 / 0900 / 0800. Hebben jullie ervaringen met voice logging / call logging? Dit is geen vraag omtrent de juridische houdbaarheid van zo'n opname en het bewijzen van een gesprek/deal, maar meer de praktische uitvoerbaarheid van voicelogging/call logging. Ik hoor graag van jullie.
  4. Hallo Ik heb zelf geen restaurant, maar ben wel zelf iemand die vaak uit eten gaat. Prijs is vaak het probleem niet, het gaat mij vaak alleen om kwaliteit. Die laatste euro of zo heb ik graag over voor een goede service en verse gerechten die goed bij elkaar passen en goed zijn bereid. Je geeft zelf aan dat jouw vrouw een goede kok is, maar dat betekent natuurlijk niet dat jullie klanten dat ook vinden. Vraag het de klanten dus en wees niet bang voor de antwoorden. Als ze tevreden zijn, kun je ze ook vragen het op internet te zetten. Een beetje stimulans kan natuurlijk geen kwaad. Klanten die ontevreden zijn, moet je uithoren waarom ze ontevreden zijn. Nooit in discussie gaan, maar bedanken voor de feedback. Het is hun mening en dat moet je respecteren als ondernemer. Ontevreden klanten zijn juist klanten die jou de meeste informatie kunnen geven waar het aan schort bij jullie restaurant. Je kan ze ook een bon (klinkt simpel) meegeven waarbij ze de volgende keer korting krijgen als ze weer komen. Als je het lukt dat ze de volgende keer wel tevreden zijn, dan zullen ze dat ook in hun omgeving zeggen. En kijk tv: gordon ramsey (als ie een restaurant probeert te redden) of Herman den Blijker. De beste ideeën zijn afgekeken: beter goed gejat dan slecht bedacht. Altijd verse ingrediënten gebruiken, zorg ervoor dat alles schoon is (bestek/tafelkleed/meubels/vloer), ga bij bedrijven langs met kleine hapjes (om mensen te triggeren om bij jullie te komen), evt kun je ook lunchgerechten maken, kijk kritisch naar de menukaart. Ik las hier dat het 4 of 7 kantjes waren. Kort het in, dat maakt het ook gemakkelijker bij de inkoop ed en zorgt ervoor dat je beter kan inkopen. Zo kun je natuurlijk ook in de omgeving aan research doen, bij de concurrentie of juist geheel bij een ander restaurant dat goede zaken doet. Ook via internet kun je research doen, wat klanten willen, wat nieuwe trends zijn. Social media is in opkomst, dus ga twitteren, foursquaren, facebooken ed. En zorg voor een professioneel ogende website. Laat tijd geen excuus zijn dat je er niet aan toekomst. Marketing = omzet. Bedrijfsblindheid is een valkuil voor iedere ondernemer. Durf kritisch te zijn op alles in het restaurant. Schrijf op papier wat je wilt zijn voor restaurant en wat de uitstraling moet zijn. Bekijk daarna ieder onderdeel en stel jezelf de vraag of het past bij het restaurant of juist niet. Schrijf het op en ga dan pas prioriteren. Niet alles hoeft direct vervangen te worden en misschien kunnen sommige dingen wel blijven, maar wees kritisch. Ik wens jullie veel succes.
  5. Hallo, Het is wel mogelijk een renteswap te laten wisselen van bank. Banken moeten er wel aan willen meewerken trouwens. Afkopen van de swap en daarna een nieuwe swap afsluiten is echt het allerslechtste wat je kunt doen. Een swap heeft vaak een negatieve marktwaarde die je moet betalen als je van de swap af wilt. Een bank is er wel blij mee hoor, maar ik denk niet dat je die wil spekken. De negatieve marktwaarde is nihil op het moment dat de swap afloopt. Dus... Aangezien een swap een losstaand product is, kun je er ook voor kiezen om hem gewoon te laten lopen bij de oude bank. Het maakt niet zo veel uit of de rentestromen via twee rekeningen bij twee banken gaan, of bij één bank. Mijn advies is dus door laten lopen en geen extra kosten maken. Succes ermee.
  6. Hallo, Dit is inderdaad een veel voorkomend probleem. Heb je net een lekker bekkende naam bedacht, bestaat die al. Ik zou je willen adviseren om niet zomaar door te gaan in de veronderstelling dat het wel mee zal vallen. Je weet nooit wat de andere partij van plan is met die naam en wat voor belangen er spelen. Het is natuurlijk doodzonde dat jullie met 12gardener doorgaan en investeren in de naam terwijl je misschien een jaar later gedwongen wordt de naam te wijzigen. Dat zou dus betekenen dat alle investeringen in de marketing zonde van het geld is. Ik zou daarom dit grondig uitdiepen met een jurist die je van goed advies kan voorzien. Succes
  7. Hallo Ik zou je willen adviseren niet blind te staren op een winstcijfer. Deze kunnen vaak legaal gemanipuleerd worden. Op deze site kun je een artikel vinden over bedrijfswaarderingen. Als ik jou was, zou ik die even gaan lezen en de adviezen ter harte nemen. Bedrijfswaardering is erg specialistisch werk. Bij horeca is locatie erg belangrijk en kan dus een grote invloed hebben op de vraagprijs. Ik zou je adviseren om een specialist in de hand te nemen die je goed kan adviseren. Dit kan later veel teleurstelling voorkomen. Succes
  8. hallo Het geld van je familie kan als eigen vermogen gelden als dit achtergesteld wordt. Willen ze hiervoor ook een rentevergoeding en willen ze dat je dit aflost? Een snelle rekensom wijst uit dat je niet rond kan komen: Huur 40.000 Diverse kosten 6.000 (schatting) Rente 24000 (rekenrente 6% obv lening 400.000) Aflossing 20.000 (400.000 / 20 jaar) Op basis van bovenstaand rekensommetje kom je ca 10.000 tekort. Hierbij heb ik nog geen rekening gehouden met de rente en aflossing die je familie evt wil hebben. Heb je ook rekening gehouden met overdrachtsbelasting? Banken willen graag dat je de lening in ca 20 jaren aflost, daar moet je rekening mee houden. De rente die jij opgeeft (4% voor 5 jaren) is niet echt meer van deze tijd, de risico's zijn toegenomen en hierdoor willen banken een hogere vergoeding. Banken zullen rekenen met een bepaalde rekenrente die in de buurt van 6% ligt waarmee ze ook rekening houden met de toekomstige rentestijging. Als je zelf geen aanvullende inkomsten hebt waaruit je het tekort kan betalen, zal een bank niet de lening verstrekken. Of je moet de huur kunnen verhogen. Een andere oplossing is dat je iemand in jouw familie vind die garant wil staan voor eventuele tekorten. Maar het is maar een vraag of een bank aan zo'n constructie zal meewerken. Ik hoop dat je hier iets aan hebt, mocht je verdere vragen hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag.
  9. Deze opmerking valt op. Ik merk bij onze bank dat wij veel kritischer kijken naar de risico's en minder naar de hoeveelheid leningen die wij "verkopen". De recessie heeft dermate veel invloed op veel bedrijven dat wij ervoor zorgen dat wij de bestaande risico's zoveel mogelijk beperken en zo weinig risico's binnen willen halen. Daarnaast wordt er veel meer naar rendement gekeken, dus die tijd dat banken over elkaar heen vielen met offertes, is wel een beetje geweest. Het maken van meerdere prognoses is een goed idee. Maak een reële begroting en een begroting waarbij je de omzetdoelstelling voor bijvoorbeeld 75% haalt. Als je dan laat zien dat je kosten flexibel zijn en je nog steeds aan je bancaire verplichtingen kan voldoen, geeft dit de bank een veel beter gevoel. Niet alleen een beter gevoel bij het bedrijf, maar voornamelijk bij de ondernemer die verder denkt dan alleen een successtory. Succes
  10. Hallo, Als ik jou was, zou ik een lokale makelaar vragen. In het gebied waar ik woon (friesland en buitengebied), valt dit vaak onder de woonbestemming waar ook kleine bedrijvigheid beoefend mag worden. Maar het hangt per gemeente af wat wel mag en wat niet. Een lokale makelaar kent de markt en kan jou volgens mij van een passend advies voorzien. Succes.
  11. BKR en de leeftijd van de organisatie vormt inderdaad vaak een struikelblok bij het aanvragen van een incassocontract. Het bedelen (zo noem ik dat even) om een incassocontract bij de afdeling die dit behandeld heeft bij Rabo geen zin. Je moet je eigen accountmanager bewerken en proberen aan te tonen dat je bedrijf dit nodig heeft en aantonen dat de redenen voor een BKR notering in het verleden liggen en dat er nu geen problemen zijn. Als je bedrijf wat groter is, zou je factoring kunnen proberen. Dit is wel meer weggelegd voor de grotere bedrijven en hier zijn kosten aan verbonden, maar is wel vaak een oplossing om gelden snel te krijgen. Je zou ook een betalingskorting kunnen geven aan bedrijven die binnen 8 dagen betalen. En anders maar bovenop de debiteuren zitten, dus persoonlijk nabellen. Het kost even tijd, maar mogelijk kun je je klanten dan sneller laten betalen. Succes.
  12. Hallo Datzo, Een hypotheek krijgen is op zich niet zo moeilijk als je een eensmanszaak hebt. Voorwaarde is eigenlijk dat je een stabiel en voldoende inkomen uit de zaak kan krijgen en dat de vooruitzichten goed zijn. In principe moet je drie jaar gedraaid hebben, maar daar wordt wel vaak op afgeweken. Als jij twee jaren hebt gedraaid, dan gaan ze deze jaren middelen (waarbij het laatste jaar zwaarder meetelt). Het bedrag wat je dan krijgt, kun je grofweg vermenigvuldigen met 4 of 4,5 en dan weet je wat je ongeveer kan lenen. Iedere bank heeft zo zijn eigen werkwijzen, ik baseer me derhalve op mijn eigen ervaringen van mijn eigen bank. Ik weet niet hoe andere banken hier mee om gaan. Succes.
  13. Hallo Ed, Het aangeven van een reëel rentepercentage is moeilijk aangezien deze voornamelijk afhankelijk is van jouw financiële situatie en de risico's die met het plan gepaard gaan. Je moet eigenlijk voorkomen dat je een liquiditeitsprognose aanlevert waarbij de financiële lasten (rente+ aflossing) te krap zijn berekend en waarbij na correctie te weinig overblijft om van te leven. Als ik jou was, zou ik dan gaan voor een hoog rentetarief van 7 a 8%. Een bank zal bij de beoordeling van de aanvraag, het door hen aan te bieden rentepercentage afzetten tegen het tarief in de prognose. Mocht jij een lager tarief hebben in de prognose, dan zullen ze de liquiditeitsprognose nader gaan bekijken en correcties gaan uitvoeren. Wees daarom op alle punten reëel en reken je niet rijk in zo'n prognose. Een lening die je gebruikt voor aanschaf inventaris moet je terugbetaald hebben in 5 jaar (60 maanden), daarmee kun je wel rekening houden in jouw prognose. Als je een lening wilt voor aanschaf voorraad, dan zou mijn voorkeur uitgaan naar een krediet op de rekening. Daarmee ben je veel flexibeler. Ik hoop dat je hiermee weer een stapje verder kan komen. Succes ermee.
  14. Jammer van jouw situatie, maar het is duidelijk dat jij een besluit hebt genomen om te stoppen met het bedrijf. Daarmee onderscheid jij je van vele ondernemers die een dergelijk besluit niet kunnen nemen en zich verder begraven in schulden. De bank kan heel erg vervelend gaan doen om het moment dat jij zonder hen hierin te kennen, faillissement aanvraagt. De bank kan ook een partner zijn om het bedrijf en de schulden af te bouwen. Ook een bank heeft geen belang bij een faillissement en executieverkoop van alle bezittingen. Dit levert vaak veel en veel minder op, dus de bank ziet minder van haar schuld terugbetaald. Een bank wil graag tijd kopen om alle bezittingen te gelde te maken, hier heb jij ook alle belang bij. Dus schop jouw accountant de deur uit en ga met de bank praten. Succes.
  15. Hallo, Uitstel van aflossing vragen, termijn ongeveer een half jaartje. Je hebt goede argumenten om hierom te vragen. Wel moet er natuurlijk uitzicht zijn op een goede en winstgevende exploitatie, dus je zal ook andere acties moeten uitvoeren. Korting op de huurprijs bv. Succes.
  16. Als ik het goed begrepen heb, is jouw vraag hoeveel je kan lenen als je zelf 30k inbrengt. Dat is een vraag waar je nooit een goed antwoord op zal kunnen krijgen aangezien een bank dat niet het belangrijkste punt zal vinden. Wel belangrijk, maar niet het belangrijkste. De belangrijkste zaken zijn een goed concept, gevoel van de markt, ervaring als restauranthouder, zekerheden en rendement. Als zekerheidswaarde van voorraad cq inventaris gaat een bank uit van 50% en een bank wil eigenlijk nooit een dekkingstekort op horeca (dekkingstekort betekend dat een bank minder zekerheden krijgt dan financiering die verstrekt is). Wil je dus voor 100k inventaris kopen, zal een bank ca de helft willen financieren. De rest zul je zelf moeten betalen. Andere mogelijkheden om meer financiering los te krijgen, is dus om meer zekerheden te geven. Een suikeroom die bv jou een achtergestelde lening wil geven of een extra hypotheek op zijn woning. Je kan ook kijken naar mogelijkheden om het bedrijf waar jij de inventaris koopt, een deel te laten financieren middels bv uitgestelde betaling. Risicovol, maar sommige bedrijven willen hieraan meewerken. Volop mogelijkheden, wil je meer info dan kun je bv een accountant raadplegen. Ik hoop dat je iets wijzer bent geworden. Succes ermee.
  17. Hallo, Ik vind jouw constructie moeilijk. Maar om antwoord op jouw vraag te komen, zou ik toch eens naar een bank toe gaan om dit voor te leggen. Misschien zien ze mogelijkheden om alsnog het geheel (of het restant) te financieren. Succes.
  18. Hallo, Ik kwam je post tegen en het viel mij direct op dat de vraagprijs wel erg hoog is in verhouding met de omzet. Ik vermoed dat de reële waarde meer in de richting komt van 5x de jaarwinst met een eventuele bonus i.v.m. aanwezig marktpotentieel. Als ik jou was, zou ik tezamen met een goede accountant een reële waarde berekenen o.b.v. de jaarcijfers van het bedrijf. Op basis van de verkregen informatie, kun jij aan de slag om een goed ondernemingsplan maken en kun je bepalen of jouw plan toekomst bied. Als het op basis van jou (en jouw accountant) rendabel te maken is, kun je naar een bank. In de media is het vaak gezegd dat banken niet scheutig zijn met krediet. Dus het is belangrijk dat je goed voorbereid bij ze aanklopt. Ook alle gegevens over jouw privésituatie (qua financiën) kan het financieringsproces versnellen. Ik hoop dat je hiermee iets verder komt. Succes!
  19. Hallo Hans, Dezelfde vragen die jij nu stelt, heb ik korte tijd geleden ook gehad. Vorige week is mijn eerste (door mijzelf) geïmporteerde container gelost (uit India). Het antwoord op veel van jouw vragen kun je op veel internetsites terugvinden. Met mijn Indiase leverancier heb ik eerst geprobeerd transport in de deal uit te onderhandelen met als doel om goedkoper uit te zijn. Daarnaast heb ik zelf een poging gedaan om het transport te regelen, maar ik heb (gelukkig) tijdig ingezien dat het zelf doen van alle handelingen, wel erg veel risico's met zich meebrengt als groentje zijnde. Daarom heb ik een vertrouwnde Nederlandse expediteur ingeschakeld die in India contacten heeft en het gehele traject (FOB) van India naar mijn huis, goed en snel kon regelen. Hieraan zit een prijskaartje, maar het voordeel is dat je een bedrijf hebt dat hiermee veel ervaring heeft waardoor je relatief weinig risico loopt en je weet dat je de lading snel en veiling thuis kan krijgen. Daarnaast is het een goede leerschool om de kunst een beetje af te kijken en kan je je accountmanager van de expediteur (kosteloos) het hemd van het lijf vragen. Het importeren van mijn eerste container ging in ieder geval zo goed dat ik de volgende keren weer gebruik ga maken van dezelfde expediteur. Ik plaats de bestelling bij mijn leverancier in India en ik geef mijn accountmanager het telefoonnummer van hem en ze regelen zelf de rest. Ik weet niet hoe dit normaliter gaat, maar het heeft mij als beginnend ondernemer veel tijd en moeite bespaard die ik liever in de marketing en verkoop wil steken. Ik hoop in ieder geval dat je hier iets aan hebt en ik wens je veel succes met de import. Groet
  20. een van de grootste banken in nl zonder staatssteun.
  21. Ik weet niet waar je woont, maar in Noord Nederland hebben wij de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij. Zie http://www.nom.nl/. In jouw regio is misschien ook wel zo'n organisatie aanwezig. Je kan je idee daar eens neerleggen en een gesprek vragen. Je moet wel je plan goed onderbouwd hebben.
  22. Wat wij als bank dan vaak dan doen is een borgstelling vragen van bijvoorbeeld je ouders. Wij bekijken dan ook of ze wel goed zijn voor de borgstelling (bv of ze voldoende cash hebben of een hogere waarde van hun huis afgezet tegen de schuld daarop). Zonder geld of zekerheden is het moeilijk een financiering los te krijgen
  23. starterspakket is voor starters...met regelmaat wordt gecheckt of de klanten nog wel aan de eisen voldoen. Is dat niet zo, dan moet de rekening omgezet worden. Dat staat overigens in de voorwaarden die je bij het openen van de rekening hebt gekregen. Het idee erachter is dat banken hopen dat een deel van de starters klant zullen blijven omdat ze gewend raken aan het serviceniveau. Dit bovenstaande is trouwens bij onze bank het geval (met 't poppetje)
  24. Hallo, Ik heb enkele collega's die net als jij op zoek zijn naar het ultieme idee. Dat je als beginnende ondernemer een super idee moet hebben dat nog niet op de markt is. Dat is natuurlijk een fout uitgangspunt. Je kan best een idee van een ander bedrijf kopieren, je weet dat gelijk dat er een markt voor is. Wat je wel moet doen is ervoor zorgen dat jouw product/dienst wel te onderscheiden is van dat van je concurrent: bv prijs, gebruiksgemak en beschikbaarheid. Ik begrijp dat je hoge eisen stelt aan een idee, maar dat is niet perse noodzakelijk.
  25. Ik ken ook zo'n stichting in Zuidlaren, provincie Groningen. Zie hun website: http://www.stichtingroi.nl/index.htm. Men had daar een vacature waar ik wel interesse in had, vandaar dat ik mij even heb verdiept in hun organisatie en verdienmodel. Hetgeen jij opschrijft, komt aardig overeen met hun diensten. Hun activiteiten zijn gericht op het adviseren en ondersteunen van bedrijven in de regio. Men verstrekt geen leningen, doch helpt men wel bij het verkrijgen van een financiering. Een verdienmodel is er niet aangezien winst geen doelstelling is. Men verkrijgt omzet door de ondernemers te laten betalen voor hun diensten (eerste 8 uren gratis). De rest wordt betaald door sponsers zoals Rabobank, NOM en trip advocaten. De gemeente betaald ook mee geloof ik. Een stichting oprichten is volgens mij niet zo veel werk. Je moet eerst maar bedrijven zien te vinden die mee willen betalen aan jouw idee. Ik vermoed dat dat niet echt een probleem zou moeten worden als er in jouw gemeente nog niet zo'n initiatief is. In deze tijd zijn er genoeg bedrijven die advies wel kunnen gebruiken. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Mocht je meer info willen, zou je ze eens kunnen bellen. Succes ermee.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.