Jump to content

Siemi

Super Senior
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Kleve
 1. Gaaf, een topic naar mijn hart. En tip voor de volgende. Importeer hem via de TUV in Duitsland. Dat is sneller (kost 2 a 3 dagen), heeft een voorspelbaardere uitkomst en is niet of nauwlijks duurder als je het zelf doet. Mocht je nog ergens hulp nodig zijn, laat maar weten. Ik houd me al sinds 2008 bezig met autoimport en vind het altijd leuk anderen te helpen.
 2. Je kunt hem laten taxeren. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het zo laag mogelijk taxeren om een lage bijtelling te krijgen. Mijn youngtimer heb ik defect voor een appel en een ei gekocht (en er een vermogen in gestoken hem goed rijdend te krijgen :'().
 3. Het heeft even geduurd eer ik, ondanks een mail, dit topic gevonden heb. Excuses. Drukdrukdruk (met leuke dingen :-)). Als je iets met eten wilt beginnen in Duitsland zijn er 2 mogelijkheden die erg van belang zijn. 1. Je huurt/koopt een lokatie met een drankvergunning (horecavergunning) 2. Je bouwt een gewoon object om naar een horeca object. In het 2e geval heb je heel veel regelgeving waar je rekening mee moet houden. Dat kan resulteren in een bodemloze put als je niet weer wat je doet. Zou ik persoonlijk afraden. Een voorbeeld van waar je in dit geval rekening mee moet houden: - Gescheiden toiletruimte voor mannen en vrouwen waar nog een halletje voor moeten zitten - Aparte toilet voor het persooneel - Voldoende eigen parkeerruimte voor een bepaald aantal klanten per m2 In geval 2 hoef je met dat hierboven geen rekening te houden. Ons object was door de vorige eigenaar omgebouwd tot restaurant en hij heeft me verteld dat hem dat heel veel slapeloze nachten heeft gekost. Als het een bestaand horecaobject is, dan kun je volstaan met een cursus hygiene bij de IHK (KVK zeg maar). Cursus kost een paar tientjes en begint er mee dat iedereen geslaagd is. Vervolgens nog een videotje kijken bij het Gesundheitsamt (zodat je weer dat je niet mag werken als je ziek bent) en klaar. Qua vergunningen dan. Je moet dan nog even je bedrijf aanmelden en iemand van het Bauamt komt controleren of het object nog steeds aan de eisen voldoet. Daar komen altijd een paar kleinigheden uit (in ons geval een bordje en een brandblusser), waarna je toestemming krijgt om drank te verkopen. Oh ja, das een eigenaardigheidje, je mag pas alcohol verkopen na keuring van je restaurant, maar het uitsluitend bereiden en verkopen van eten is geen probleem..... Waar je verder mee rekening moet houden zijn andere regels mbt BTW, belastingaangifte, BTW hoog en laag, ziektekostenverzekering en zulk soort dingen. Je mag best een keer langs komen, dan kan ik je meer vertellen en mits je niet in Kleve iets met Chinees wilt doen, wil mijn huurder je ook vast wel het een en ander laten zien.
 4. (behoudens grens-arbeiders tot max 8 km van de grens bij sommige verzekeraars) Het is van mijn huis 8,8 km tot Nederland, volgens Google. Als je woont in Duitsland, waarom dan niet een Duitse verzekeraar? Niet aan gedacht eigenlijk :-) je hobby buiten beschouwing latend (die is niet bepalend voor je beroepsklasse) Die hobby is wel een dochter bv van de IT BV (de moeder bv) en zal dan vast relevant zijn.
 5. Ik moet zeggen, het is complexere materie dan ik gedacht had. Een paar valkuilen had ik zelf al gespot (klaverblad met na 3 jaar baseren op arbeidsongeschiktheid in het algemeen, en nog de 30% korting die je in het eerste jaar krijgt, maar daarna niet meer). Ook is mijn beroep (risico inschatting dus) lastig, aangezien ik een IT consultant ben, maar als hobby in auto's handel. Dat ik in Duitsland woon, leidt bij klaverblad al meteen tot een beperking tot maar 6 maand verzekering. Klaverblad kwam ik overigens terecht nadat ik mijn tussenpersoon had gevraagd om wat info.
 6. Gezocht op het forum en mijn eigen topic gevonden ;D Jammer genoeg niet met de antwoorden die ik zoek. Dus nog wat aanvullende zaken. Ik zie de laatste tijd steeds meer mensen om me heen langduriger ziek te zijn. Daarom ben ik ook maar eens aan het kijken naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ik heb wat gekeken bij wat aanbieders, maar ik kom er niet echt uit hoe het zit. ??? Iemand hier die wat uitleg kan geven?
 7. Een auto registreren op de zaak in Nederland lukt niet bij een eenmanszaak waarvan de eigenaar in het buitenland woont. Zulk soort zaken loop je continu tegen aan. Een kennis van me met een koeriersbedrijf in Nederland staat vanwege zulk soort ongemakken prive ingeschreven in Nederland, maar woont in Duitsland.
 8. Je kunt een bedrijfsadres in Nederland hebben,zodat je je kunt inschrijven bij de KVK. Je moet belasting betalen, daar waar de werkzaamheden verricht worden. Je zult dus, op papier, moeten laten lijken dat je vanuit Nederland gewerkt hebt. Denk wel aan allerlei muren waar je tegenaan loopt, omdat je zelf niet in Nederland bent ingeschreven. Ik heb om die reden voor een BV gekozen, wat een rechtspersoon in Nederland is. Ik woon nl ook niet in Nederland.
 9. Nounounou, Norbert, je ziet het wel heel zwart wit. Niet iedere handelaar loopt met snijbranders en lasapparaten bezinetanken te repareren. Tussen wat jij omschrijft en wat een handelaar vanzelf wel doet zit nog een heel groot scala aan mogelijkheden. Ik poets zelf mijn auto's, omdat ik dat leuk vind. De laatste keer dat ik controleerde is het reinigen van bekleding (met een tapijtreiniger) niet brandgevaarlijk. Ook is autowas niet brandbaar. Aangezien ik in Duitsland woon, hou ik met autowassen heel veel rekening met het millieu. Ik heb tot nu toe 2 keer een auto buiten gewassen. Beide op manieren die het millieu niet schaden. Ja dat kan. Verder gaat iedere auto bij mij door de wasstraat en komen er dus geen aggressieve middelen aan te pas. Dat komt ook doordat ik de tijd (en zin ;D) niet heb alles met de hand te doen. Als de TS dat wel doet, houdt daar rekening mee en zorg dat je een plek hebt waar je bijvoorbeeld met een hogedrukspuit aan de gang kunt. Dat doe je niet op straat. De reden dat autohandel vaak niet is toegestaan, is volgens mij vanwege het imago van de autohandelbranche. Er zitten heeeeel veel rotte appels tussen. De reden dat ik de hal waar ik nu zit heb kunnen huren, is dat ik als huurder een nette indruk maakte ( 8) ) en die ook waar maak. Mijn verhuurder had als kandidaten mij of iemand die een garage wilde beginnen (dus met bruggen, oliedingen en wat al niet meer). Dan was de keuze snel gemaakt. Mocht een verhuurder geen autohandel willen, dan is dat zijn goed recht, maar je kunt altijd met wat uitleg toch een poging wagen. Een brandblusser is wel een goed idee. Die gaat er bij mij na de vakantie komen!
 10. Ik vind dat het er op zich niet uit ziet. Het buitenterrein is van een rietdekker, dus ligt er altijd een verzameling op de grond. Het is niet verhard. Maar, er is me nog nooit een klant weggelopen omdat het niet mooi genoeg was. Mijn hal is nog niet het ergste hoor. Ik ben ook wel eens bij een handelaar geweest die achter een boerderij zat en de auto's deels buiten en deels in de oude stal parkeerde. Mijn advies, staar je niet blind op een mooie A lokatie (voor een autohandel, voor een restaurant bijvoorbeeld ligt het net andersom).
 11. Afgelopen jaar zat ik met hetzelfde probleem. Ik ben ook op zoek gegaan naar een geschikte bedrijfsruimte om een auto bedrijf te beginnen. Aangezien het voor mij hobby is, was het belangerijk een niet te dure hal te vinden. Ik heb mijn zoektocht bijgehouden op een blog voor autohandel. Google zelf maar welke dat is. Afgelopen maand flink gas gegeven en 9 auto's verkocht. Wat ik daar van opgestoken heb is dat mijn locatie verre van ideaal is. Er is slecht mobiel internet (heb geen vaste aansluiting), het is de achterste hal waardoor slecht zichtbaar en het buitenterrein is niet verhard. Mijn klanten komen via marktplaats en alleen op afspraak. Er heeft tot nu toe niemand vanwege de locatie rechtsomkeerd gemaakt, dus maak ik me over de dingen die ik zelf als minder geschikt zie niet al te druk. je schrijft dat je er niet wilt gaan sleutelen, alleen verkoop. Neem maar van mij aan dat je gaat poetsen en sleutelen. Afgelopen maand was ik relatief veel geld kwijt voor eenvoudige klusjes die ik zelf ook had kunnen doen. Houdt er dus rekening mee dat je een verhuurder vindt voor wie dit geen probleem is. Ik heb mijn lokatie gevonden via marktplaats, maar ik heb ook wat middagen besteed aan industrieterreinen in de buurt rond te rijden en te kijken waar iets te huur is. Er zijn genoeg bedrijven die een deel van hun hal verhuren en dat niet aan een makelaar over laten. Na een middagje een industrieterrein uitgekamt te hebben, ging ik wel op zoek op internet naar het bedrijfspand. Heb hele mooie panden gezien, die erg mooi waren, maar voor mij te duur. Hoop dat je hier iets aan hebt.
 12. Nou, neem maar van me aan dat die eed binnen de bankierswereld wel serieus wordt genomen.
 13. Alle bankiers hebben toch de bankiereed getekend? Dus als ze de bedrijfsgeheimen prijsgeven, kun je ze er via het tuchtrecht op aanspreken. Dan is een aparte NDA toch niet meer nodig?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept