Jump to content

Tryout24

Senior
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  student
 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Niemand die mij hier mee kan helpen ?
 2. Beste Leden, Wellicht kan iemand mij helpen, want ik kom er niet helemaal uit. Ik heb een consultancy dienst geleverd aan een duits bedrijf, met geldig BTW nr. ( gecheckt) Nu moet ik de factuur opmaken en raak ik het zicht kwijt in alle info die ik vind. Ik heb advies geleverd aan een bedrijf dat sporters behartigd. Nu vind ik allereerst een uitzondering voor BTW verleggen als het sector sport is. Ik neem aan dat dit voor mij niet geldt? Wat ik me vooral af vraag is hoe ik dit nu op de factuur moet vermelden. Ik lees dat je 0% BTW tarief kan hanteren of dat je de BTW moet verleggen. Het betreft een dienst, en volgens mij moet het dan BTW verleggen zijn. Daarvan hoor ik echter weer dat je eerst toestemming moet vragen aan de belastingsdienst om BTW te verleggen.. en dat je dan op de factuur 0% moet noteren met de vermedling btw verlegd.. Enfin ik ben eigenlijk even op zoek naar iemand die mij kort en bondig kan aangeven hoe ik deze factuur juist dien op te stellen om niet voor verassingen te komen te staan.
 3. Beste Danny, Bedankt voor je reactie. M.b.t. tot mijn financiering zijn de voorwaarden hier, ook bij de bank, wat anders. Dit komt door het feit dat het een fransicheformule betreft waarbij de franchisegever een belangrijke rol speelt in de onderhandelingen bij de bank. Wat ik echter mee bedoel is hetvolgende: Stel je hebt 10.000,- op je rekening staan. Nu ga ik het financiele plan maken. Ik weet dat ik ca. 35.000 euro nodig heb. Neem je dan die 10.000 euro mee in het plan? Het is ten slotte zowiso al vermogen dat, mocht je een eenmanszaak beginnen, eigenlijk al in de 'zaak' komt toch? Je hebt geen onderscheid tussen prive en zakelijk. Als een bank weet dat je dus een dergelijk bedrag hebt in prive neem je dit dan mee in je plan of is dit logisch voor een bank dat dit eigen inbreng is?
 4. Beste HG, Ik heb een vraag mbt een financiering vanuit een bank voor een eenmanszaak. Hiervoor ben ik een ondernemingsplan aan het opstellen. Voor het investeringsoverzicht zit ik even te wikken en wegen over het inbrengen van privevermogen. Helaas heb ik niet de middelen om heel veel privegeld in te brengen. Wat ik me nu alleen af vraag, op het moment dat je vanuit een eenmanszaak de financiering aan gaat dan ben je persoonlijk aansprakelijk met je prive vermogen. In hoeverre zit een bank dan nog te wachten op 'eigen inbreng' doormiddel van geld? Je bent ten slotte al met alles wat je aan vermogen hebt ingestapt. Denkt een bank zo of is er voor een bank nog een toegevoegde waarde om bijvoorbeeld 5000 euro inbreng te eisen voor de financiering. Het betreft overigens een aanvraag van ca. 35.000 euro. mvg, Marc
 5. Ik begrijp de schade echter nogmaals wat als je als werknemer nou dit uitspreekt. Het is dus je wenst het bedrijf te verlaten met enige meewerking van het bedrijf. Het bedrijf gaat hier niet in mee, dan zou een uitkomst ( theoretisch) ook kunnen zijn dat WN dan dus niet vertrekt en verder gaat met zijn functie. Het is niet per definitie gezegd dat WN slecht (er) presteert en als WG dat wel vindt of verwacht zullen ze daar toch enig hard bewijs voor moeten hebben? Dan blijft een non actief stelling toch zeer rigoureus?
 6. Met betrekking tot de laatste reacties is een veruidelijking van mijn kant wellicht handig. Wederom merk ik dat de juiste woordkeuze in dit soort zaken erg belangrijk is. Werkgever heeft mij niet expliciet andere werkzaamheden aangeboden. Het gesprek was al volgt: wg oke je wilt niks schriftelijk opzeggen; wn:Nee dat wil ik niet want ik weet niet of ik wel zeker mijn baan op wil zeggen als het concurrentiebeding dermate verstrekkend blijft . Wg: oke dan gaan we het anders doen, die je laptop maar dicht en haal je simkaart maar uit je telefoon. Kom maar mee dan ga je maar wat anders doen: WN: uhm en waarom is dat? ik ga niet zomaar ander werk doen: WG: Oke ook prima dan stel ik je op non actief.. Dat was het volledige gesprek. Tevens begrijp ik dat je vanuit een commerciele functie een gevaar kan zijn. Anderzijds in hoeverre moet het voor een WN niet gewoon mogelijk zijn om aan te geven dat zijn ambitie ergens anders ligt, dat hij dit ook graag wil maar dat het concurrentiebeding erg zwaar weegt voor hem op dat moment? En dan hij hierover graag is wil praten. Dat is feitelijk wat er besproken is. Ik neem aan dat een WN hier ook wel enig recht heeft?
 7. Wat een informatie. helemaal top! Met uitspraken als hoor wederhoor ben ik het helemaal eens. Neem in mijn geval van mij aan dat WG nagenoeg niks heeft gezegd tot vandaag! Namelijk dat mijn weigering om schriftelijk ontslag in te dienen me op een non actief stelling komt te staan. Overigens heb ik deze nog niet schriftelijk binnen wat mij ook af vraagt of WG wellicht is teruggeroepen door de hr afdeling maar goed we wachten het af.. M.b.t het beding is voor mij belangrijk dat het voor WG duidelijk is dat ik hier begrip voor heb maar dat het nu (te) vertstrekkende gevolgen heeft. Dat is de enige reden dat ik een gesprek wil aangaan. WG weigert helaas elk vorm van gesprek. Of dit inderdaad een ondernemertopic laat ik aan de heren van Highel Level over. Wel denk ik dat de reeds verzamelde informatie zeer nuttig kan zijn voor andere in deze situatie.
 8. Beste HG, Gisteren heb ik het topic over het versoepelen van het concurrentiebeding geopend. Nu zijn we in de volgende fase! vandaag kreeg ik een e-mail waarin stond dat ik schriftelijk moest opzeggen. Ik ben vervolgens naar de manager gelopen en heb aangegeven dat ik helemaal niks schriftelijk opzeg. Dit omdat ik de intentie heb uitgesproken (enkel mondeling) om het bedrijf te verlaten. Echter onder de voorwaarde ( ook mondeling) dat we gaan kijken naar het concurrentiebeding. Toen ik zei dat ik niks schriftelijk ging opzeggen als zij hier niet over willen praten en dat ik wacht op mijn jurist voordat ik daadwerkelijk verdere stappen ga doen flipte hij. Eerst zei die: dan ga je maar wat anders doen ( ben accountmanager, wilde waarschijnlijk dat ik admi ging doen ofzo). Dat heb ik geweigerd. Oke dan stellen we je op non actief. Lever je tel , laptop maar in. Tel heb ik geweigerd want dit hoort gewoon bij mijn arbeidsvoorwaarden. Laptop heb ik wel ingeleverd omdat ik hij zei dat ik dit alleen zakelijk mag gebruiken. Ik heb 2 min gehad om eventueel er iets af te halen. Mijn vraag is nu wat wijsheid is. Het lijkt mij zeer discutabel op welke gronde ik op non actief ben gesteld. Feit blijft dat mijn intentie is om het bedrijf te verlaten als ze bereid zijn naar het beding te kijken. deze hoeft niet vernietigd te worden maar op zijn minst aangepast.
 9. Allen bedankt voor de reacties. Ik zal het advies van mijn rechtsbijstand afwachten. Waarschijnlijk zal ik dan een dergelijk voorstel zoals hans zegt opsturen.
 10. OKe dankjewel! Rest mij nog 1 vraag: wat is je advies? DIt schriftelijk kenbaar te maken voor opzegging of in mijn opzeggingsbrief?
 11. Beste Hans, Wat ik net voor je laatste bericht stuurde staat er letterlijk. Dus in principe wijzen ze er me dan toch op?
 12. even opgezocht. er staat letterlijk: hierbij bevestigen ..blabla..omgezet zal worden naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden, het concurrentiebeding en het relatiebeding zoals opgenomen in het contract voor bepaalde tijd blijven onverkort van kracht.
 13. Nee. Ik heb nooit een contract getekend. Ja 1x, voor bepaalde tijd. Vervolgens na een jaar een brief dat ze met me door willen en dat het om wordt gezet naar onbepaalde tijd. Waarbij de voorwaarden gehandhaaft blijven van het bepaalde contract ( iets in die trend). Ik heb nooit meer wat getekend. Enig googlen geeft me geen eenduidig antwoord maar het lijkt erop dat als er geen functieverandering is deze vorm van verlengen incl. het beding conform de wetgeving is..?
 14. o en nee dat klopt. tegen de ex werknemer die het blijkbaar niet nakomt zijn geen stappen ondernomen. Het is echter nu wel een reden om dus geen regelingen meer te treffen volgens werkgever..
 15. Oke dankjewel. Treiteren is inderdaad een verkeerde woordkeuze. Werkgever is redelijk emotioneel en heeft naar mijn inziens moeite om het zakelijk te benaderen. Het idee dat je schetst moet ik dat dan in in mijn opzegbrief vermelden of zal ik het concurrentiebeding eerst ter sprake brengen ( schriftelijk) alvorens ik opzeg? Ik heb rechtsbijstand en zal deze ook inschakelen. Dit duurt echter enkele dagen en ik zou eigenlijk graag al een reactie geven naar werkgever. Het beding staat in mijn tijdelijke arbeidscontract. Deze is na een jaar omgezet in een onbepaalde tijd contract doormiddel van een brief dat er op dezelfde voorwaarden onbepaald wordt verder gegaan. Mijn manager destijds ( nu weg) gaf bij het tekenen letterlijk aan "ach dat weegt niet zo zwaar. dat zetten we om in relatiebeding wanneer iemand weg wil'. Maar goed uiteindelijk teken ik dus ik neem aan dat ook hier wel wat rechten aanhangen voor de werkgever.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept