Jump to content

woutergm

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.onebizz.nl
  www.
 1. Allen, kom niet helemaal uit de afweging dit instrument al dan niet te hanteren: Situatie: een 'angel' investeringsronde met 2 investeerders van 50k en 200k. Beiden op een converteerbare lening, die bij de eerstvolgende ronde converteert tegen 20% korting en een 'cap' van 1 miljoen (waardering). Er zitten twee oprichter/ aandeelhouders van elk 50% in. Met hoeveel % van het bedrijf blijven de 'angels' over nadat er bij de volgende rond een VC ingestapt is voor 1 miljoen op een waardering van 5 miljoen? De cap en korting gelden hier natuurlijk voor de angels. Kan dan gezegd worden dat alles hoger dan dit percentage de moeite loont niet voor een converteerbare lening in het begin te gaan maar direct kopen van aandelen? Prijs per aandeel is €1. Hoor graag of iemand me hiermee kan helpen!
 2. adviseur/ accountant raadt minimale DGA loon aan vanwege gebruikelijk loon regeling, zelfs bij 'parttime' werk. Wat is redelijker en praktischer; vol DGA loon bij 1 dag per week, of 1/5 van dga loon en verschil via dividend uitkeren? Belasting is praktisch hetzelfde.
 3. Allen, Situatie is dat ik als DGA bij een goedlopende groothandel wel als aandeelhouder wil aanblijven, maar me wil richten op nieuwe activiteiten. Ik zal nog voor gemiddeld 1 dag per week voor de zaak werken. Wat is het meest redelijk en praktisch wat betreft het DGA loon: huidig delen door 5 of gebruikelijk loon regeling toepassen? Liefst zou ik het terugzetten naar in verhouding 1 dag per week. Echter er is een manager die aanzienlijk meer dan het gebruikelijk loon ontvangt. Daarbij is de kans groter dat ik mezelf dividend zal uitkeren bij een minimaal salaris. Graag jullie advies.
 4. Hoi allen, Wij zijn groothandel (Nederlandse B.V.) en willen een Duitse accountmanager aanstellen - puur voor de Duitse markt. Loop tegen een aantal zaken aan: - Wat zijn arbeidsrechtelijk zaken om op te letten? Vakantiegeld, vrije dagen, pensioen etc. - Valt de overeenkomst onder Nederlands recht? - Zijn we verplicht de AO in het Duits of Engels op te stellen? - Wat is praktisch qua lease auto en zakelijke creditcard? Hoop dat iemand hier meer over weet! Dank. Wouter
 5. Precies, de winstdeling is over een kalenderjaar; het zou gaan om medewerkers die voor het einde weg gaan. Komen zij dan nog in aanmerking ja of nee, en is de reden voor vertrek nog van belang? Dat nieuwe instromers naar rato meedoen vind ik wel een goede.
 6. Dat zijn al een aantal goede praktische zaken! Enigste waar ik nog mee zit; wat als een medewerker gedurende het jaar waarop de winstdeling van toepassing is vertrekt? Bijv. een nieuwe uitdaging of contract wordt niet verlengd.
 7. Hoi allen, Ben voornemens per 2014 winstdeling in te voeren. Het gaat om een groothandel met +/- 10 medewerkers. - Wat zijn punten waar ik fiscaal/ administratief op moet letten? - Heeft iemand tips over hoe dit binnen het bedrijf gecommuniceerd kan worden? - Wat is gebruikelijk qua verdeling in het licht van medewerkers met tijdelijke, vaste contracten en verschillend aantal uren per week? Alvast dank. [titel verduidelijkt - mod]
 8. Hallo, Wat is hier het meest gebruikelijk? Het gaat om 2.000 - 3.000 km p/maand met een vergoeding van 37 cent/km. Modaal, vast salaris. Declaraties maandelijks bij het salaris uitkeren waarbij werknemer steeds voorschiet? Tussen gemaakte kosten en vergoeding hiervan kan dus ruim een maand zitten. Zijn er alternatieven zoals een prepaid constructie? Dank, Wouter
 9. Dat is helder. Zou je deze formule ook aanraden? Inkoopwaarde van de omzet = Beginstand voorraad + inkopen gedaan in 2011 -/- Eindstand voorraad. Hoe wordt hier precies rekening gehouden met de groei van de voorraad? We kwamen hier i.c.m. het boekhoudsysteem niet helemaal uit.
 10. Hallo allemaal, Kom er met de boekhouder niet helemaal uit: - Stel omzet 2011 is 500 - Inkoopwaarde voorraad 1/1/2011: 50 - Inkoopwaarde voorraad 31/12/2011: 150 - Inkopen gedaan in 2011: 350 (excl.btw) Uitgangspunten: altijd dezelfde inkoopprijzen, geen wisselkoersverschillen, lifo/ fifo n.v.t. kortom; geen andere invloeden. Gaat om een groothandel. Alle bedragen excl. BTW. Helft inkopen tegen 0%, helft 19%. Wat is de inkoopwaarde van de omzet en dus de bruto winst? Welke berekening methode is in dit geval het meest voor de hand liggend? Mvg, Wouter
 11. Wat je vaak ziet bij start-ups is dat een investeerder een belang in het bedrijf koopt. De oprichters zijn dan een percentage kwijt, maar met het nieuwe geld kan doorgegroeid worden. De investeerder verkoopt het in waarde gestegen aandeel na x-aantal jaar (exit). Geld wordt 100 % ingezet voor groei. Maar hoe zit het met een bv van 4 jaar oud, waarvan een grotere bv een aandeel van 50% in wil nemen? Idee is een vergaande samenwerking voor de langere termijn (zie het als een fusie), niet per se een kapitaal injectie om te kunnen doorgroeien. De voordelen zitten hem in meer omzet, lagere kosten met als gevolg betere netto winsten. Wat doet de eigenaar die 50% van zijn bv afstaat in deze situaties vaak, een mooi geldbedrag incasseren na een bedrijf te hebben opgezet, of volledig terug investeren in groei? Wat verlangt de koper? Wat is belasting technisch het meest voordelig? Hoor graag jullie ideeën!
 12. Dat zou mooi zijn, we werken met Magento. Ik ga hiernaar op zoek dan.
 13. Al een tijd zitten we met een flinke uitdaging. Via de webshop verkopen we goederen aan Duitse en Belgische klanten. Zowel aan particulieren als bedrijven, de verhouding is ongeveer 50/50. Het is duidelijk dat onder het drempelbedrag voor bestellingen uit het buitenland het BTW 0 tarief voor leveringen naar BE/ DUI aan bedrijven van toepassing is. Bij bestellingen van particulieren uit het buitenland is dit niet het geval, echter heb ik wel tegenstrijdige verhalen gehoord. Technisch gezien is het enorm lastig die correct via de webwinkel te laten verlopen; BTW uitschakelen bij bestellingen van bedrijven, BTW inschakelen bij bestellingen van particulieren. Ik weet dat meer webshops met deze uitdaging zitten. Hoe gaat de belastingdienst hier precies mee om en wat verlangt men in een dergelijke situatie? Hoe zou dit praktisch gezien het beste in de webwinkel omgeving aan te pakken zijn? Graag jullie input en ervaringen.
 14. Dank voor de tips, hier kan ik wel wat mee. Een IT'r in de buurt vertelde me dat het alleen zou lukken als ik van de netwerk harde schijf een FTP server maak.
 15. Op kantoor redelijk eenvoudig een netwerk harde schijf kunnen installeren die op het modem is aangesloten en daardoor op kantoor vanaf iedere pc bekend op het modem benaderbaar is. De uitdaging is echter vanaf de laptop thuis deze netwerk harde schijf op kantoor de kunnen raadplegen. Ik ben er vrij zeker van dat het kan, maar heb de oplossing nog niet kunnen vinden. Hoe kan een netwerk harde schijf vanaf grotere afstand bezocht worden? Moet er ergens een ip adres worden toegevoegd? Op kantoor staat het modem en de netwerk harde schijf gewoon aan. Ik hoor het graag!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept