Jump to content
Nathan74
Verberg

Non disclosure agreement

vraag

Hoi,

 

Sinds kort heb ik een complete presentatie gemaakt, om mijn toekomstige nieuwe producten voor te stellen naar eventuele klanten. De producten die ik plan te vermarkten zijn te situeren in de cosmetica en vereisen een zekere discretie door de hoge concurentie.

De producten zijn in die mate al geprototyped en vervolgens in de presentatie beschreven en gevisualiseerd dat het voor deze potentiele klanten duidelijk wordt wat het zal worden, zonder dat ik de producten al hoefde te produceren.

Het probleem waar ik nu tegen aan loop, is vooral gesitueerd bij mijn presentatie naar verdelers toe:

 

Om verdelers te overtuigen mijn toekomstige producten in hun gamma op te nemen, wil ik hen dus de presentatie doorsturen.

Echter wil ik, om evidente redenen en zoals mij meermaals aangeraden, dit enkel doen als er een NDA getekend wordt om zodoende mijn merknaam, producten en idee te beschermen. (ook al heb ik dit alles al officieel geregistreerd) Nu als ik dit uitleg aan de contactpersoon van de potentiele klant terzake, blijkt die nerveus te worden, er niet gekend mee te zijn en niet echt geneigd te zijn om de NDA te ondertekenen. Meer nog, buiten het feit dat hij niet wil tekenen, geeft hij dan wel te kennen dat ie je producten graag wil zien, echter lijk ik aan te voelen dat dit eerder uit nieuwsgierigheid is dan wel uit oprechte interesse.

 

Kortom zit ik hier met het probleem dat enerzijds de verdeler in een soort machtspositie zit en mij dus min of meer onder druk zet om (voor mij) belangrijke dingen te laten vallen en anderzijds de contactpersoon, als mens nogal nieuwsgierig blijkt te zijn, waardoor je zijn oprechte interesse wantrouwt...

 

Hoe ga je hier nu mee om??

Hou je voet bij stuk wat betreft de NDA, of stuur je de presenatie door zonder. Als je merkt dat de interesse enkel uit wat persoonlijke nieuwsgierigheid is van je contactpersoon presenteer je dan alsnog of laat je het dan voor wat het is uit respect voor jezelf en voor je product. Hoe ver geef je toe wat betreft de voorstelling van je product??

 

Iemand die hier iets zinnig over kan schrijven??

 

thx

 

 

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

mijn merknaam, producten en idee te beschermen. (ook al heb ik dit alles al officieel geregistreerd)

Wat bedoel je met 'officieel geregistreerd'? Bedoel je een iDepot of heb je de merknaam als Benelux merk gedeponeerd en heb je voor het product octrooi aangevraagd?

Als je daar iets over kunt vertellen, dan kunnen wij een zinnig advies geven.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Gezien het feit dat het product zelf niet adequaat (d.m.v. een octrooi) beschermd kan worden, kan iedereen je product kopiëren zodra je ermee op de markt komt. Waarom zou je de potentiële verdelers dan via een NDA binden?

Uiteraard kan het geen kwaad te proberen hen ertoe te bewegen een NDA te ondertekenen, maar als ze dat niet willen, is dat geen reden om niet met hen verder te gaan Geef hen in deze fase niet alle details van de beoogde strategie en zorg dat je het merk sterk neerzet.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Je ontkomt er gewoon niet aan.

 

Dus ik zou ook gewoon de presentatie sturen met duidelijke vermelding dat kopieren niet toegestaan is en dat dit ontwerp beschermd is (ook al is dat misschien niet zo)

 

Vervolgens, zodra je naar de buitenwereld toegaat, zal de klok gaan lopen.

 

Wij maken bijvoorbeeld verkoopdisplays waar de klant soms ook met een coca cola of ander merk display aankomt en zegt, zoiets alleen met mijn logo. En 2 maanden later staat de container met displays in Nederland.

 

Dus, als het uniek is, one fits all, dan moet je voorraad hebben en in korte tijd zoveel mogelijk potentiele klanten afgaan.

 

Kopieren is altijd een risico, maar dat hoort ook bij het ondernemen. Je kan niet alles afdichten en als geen patent mogelijk is dan moet je roeien met de riemen die je hebt en zoveel mogelijk uit de voorsprong die je nu hebt proberen te halen.

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 9 leden online en 186 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept