idbroker

Super Senior
  • Aantal berichten

    214
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door idbroker

  1. Een recruitmentbureau behoort mijns inziens tot een categorie ondernemingen die je met weinig kapitaal kunt starten. Waarom überhaupt een investeerder zoeken? Steek je tijd in het bedenken van een strategie om het bureau volledig op eigen kracht van de grond te krijgen.
  2. Ik vind dat voor de 'gemiddelde' uitvinder een heilloze weg. In deze context behoort, naar mijn mening, >95% van de uitvinders tot de groep gemiddelde uitvinders. Voor de mensheid is het plezierig dat er uitvinders zijn die producten/diensten bedenken, waar de markt niet op zit te wachten, maar die uiteindelijk een doorslaand succes worden. Echter, dat is slechts voor een enkeling weggelegd.
  3. De vraag die veel uitvinders niet beantwoorden voordat zij veel tijd en geld in hun vinding investeren, is of er een markt zal zijn voor een op hun vinding gebaseerd product (of dienst). Dikwijls komen zij na een zoveelste lening met hun woning als onderpand er pas achter dat die markt niet bestaat of veel te klein is. Het is geen uitzonderiong dat zo'n uitvinder dan de doodlopende weg toch blind blijft volgen "omdat er reeds zoveel tijd en geld in is geïnvesteerd".
  4. Mic2014, ik raad je aan dit genereuze aanbod van Annedien met beide handen aan te grijpen.
  5. Vanuit deze gemoedstoestand een nieuwe onderneming starten, lijkt een perfect recept voor een volgende mislukking. Een nieuwe dienst of nieuw product kan alleen succesvol worden als er vraag naar is in de markt. Gebruik dit als uitgangspunt voor je zoektocht.
  6. Ik neem aan dat je doelt op classificaties die op het voorblad van het Amerikaanse octrooi worden vermeld. Zo'n classificatie zou je kunnen zien als een archiveringscode. Het feit dat een Europese classificatie wordt genoemd, betekent niet dat er in Europese landen ook octrooi is verleend op het product. Zoek eerst even goed uit of zij in Nederland (en eventuele andere Europese landen waar jij het product wilt vervaardigen en/of verhandelen) een octrrooi hebben.
  7. Wat zou het je kosten om die "zaken" (ik neem aan dat het voornamelijk advies en administratieve handelingen betreft) waarmee hij je gaat helpen bij een adviesbureau in te kopen?
  8. Zie bijvoorbeeld http://archive.benchmarkreviews.com/?id=21750&Itemid=8&option=com_content&task=view
  9. De vraag of jouw specifieke innovatie octrooieerbaar is, lijkt mij van ondergeschikt belang. Veel belangrijker is de vraag of er een markt is voor jouw concept. Het verbeteren van de behuizing van een pc (een product waarvan het einde van de levenscyclus nabij is) is, naar mijn mening, verspilde energie.
  10. Voor alle duidelijkheid: Een "provisional patent" bestaat niet. De VS kennen wel een "provisional patent application". In Nederland is indiening van een octrooiaanvraag, vooropgesteld dat deze op deskundige wijze is opgesteld, een goede en op zich ook goedkope optie. Als je dit zelf doet, kun je in eerste instantie volstaan met betaling van alleen de indieningstakse à € 120,--. Je kunt na indiening direct in gesprek gaan met prospects. Bij belangstelling heb je nog maanden (om precies te zijn 13) de tijd om te besluiten het verplichte nieuwheidsonderzoek in gang te zetten (door betaling van € 100,-- voor een onderzoek van het nationale type), Voor eventuele internationale uitbreiding van de octrooiaanvraag heb je 12 maanden de tijd vanaf indieing. Een belangrijk voordeel van het Amerikaanse systeem is dat de tijd tussen de indieningsdatum van de provisional patent application en de indieningsdatum van de non-provisional niet in mindering komt op de totale looptijd van 20 jaar van het te verkrijgen octrooi. Er zijn voldoende Nederlandse vindingen/productconcepten die door (grote) marktpartijen in licentie op de markt worden gebracht.
  11. Naar mijn weten, is of in ieder geval was het in het Nederlandse octrooisysteem zo dat je op een procédé, ook nog octrooi kunt verkrijgen nadat het volgens dat procédé voortgebrachte product op de markt is verschenen, mits het procédé geheim is gehouden en het gebruikte procédé niet uit het product kan worden afgeleid. Voor alle duidelijkheid: het gaat hier dus om een octrooi op het procédé en niet op het voortbrengsel van dat procédé. In de VS kende men een tijdslimiet daarvoor. Daar kon je nadat een product dat volgens een geheim gehouden procédé op de markt was gebracht alleen nog maar een octrooi op dat procédé verkrijgen als je de octrooiaanvraag binnen één jaar na de marktintroductie van het product indiende. Of dat nog steeds zo is, weet ik niet.
  12. Een idee (meer hebben jullie vooralsnog niet) is op zich weinig tot niets waard. Dus een aandelenbelang van 5 tot 10% zou op zich een goede deal zijn voor jou. In een eerdere post noemde iemand al het risico van verwateren van je belang als die 5 of 10% betrekking heeft op de situatie voordat de investeerders aan boord komen. Wat ik je wil meegeven, is er terdege rekening mee te houden dat de kans groot is dat er ook nog tweede en volgende investeringsrondes kunnen volgen welke tot een verder gaande verwatering van jouw belang zullen leiden.
  13. Stephan, wat onderscheidt jouw productidee van de contourmallen en profielkammen die reeds op de markt zijn voor het door jou genoemde doel?
  14. Je moet gewoon duidelijk zijn in wat jouw voorwaarden zijn voor de overname van zijn aandelen. Eén van jouw voorwaarden is dat hij helemaal stopt. Je kunt hem een duidelijk (qua tijdsbesteding en aard) afgebakend adviseurschap als worst voorhouden in geval hij bezwaar maakt tegen jouw voorwaarden. Een andere mogelijkheid is hem voor een bescheiden vaste vergoeding per jaar gedurende twee jaar aan te houden als adviseur op afroep en in die periode geen gebruik te maken van zijn diensten. Na twee jaar heeft hij dan wel een andere invulling van zijn leven gevonden.
  15. Niet doen. Zeker als je geen ervaring hebt met de rol van investeerder in start-ups is dit de beste manier om snel van je geld af te komen. Die 200k is dan zo verdampt. Daar TS al een ervaren ondernemer is en daar blijkbaar succesvol in is geweest vind ik dit advies niet echt goed. En hoe denk je anders aan investeerders ervaring te komen? Met een dergelijk bedrag zou ik zeker de rol van informele investeerder op me nemen, onder voorbehoud dat het middelen zijn die je echt kan missen en je zelf geen nieuwe ideeën voor een onderneming hebt natuurlijk. Buiten dat is het ook veel boeiender bij een onderneming betrokken te zijn dan te beleggen/sparen. Het feit dat TS zelf als ondernemer in staat is geweest een bedrijf op te bouwen waarvan hij nu een deel heeft verkocht, geeft echt geen enkele garantie dat de start-ups waarin hij eventueel als informal investeert ook succesvol zullen zijn. Er is bij start-ups, want daar doelde Jewelsfromabove in principe op, sowieso een zeer groot afbreukrisico.
  16. Niet doen. Zeker als je geen ervaring hebt met de rol van investeerder in start-ups is dit de beste manier om snel van je geld af te komen. Die 200k is dan zo verdampt.
  17. De gedachte achter de cofounder website vind ik prima. Zoals John Bouwmans reeds aangaf, moet je wel kiezen voor echte cofounders en er geen verkapte opdrachtensite voor freelancers van maken. Uiteraard kunnen freelancers via sweat equity cofounders worden als de partijen daartoe zouden willen besluiten, maar de website moet zich mijns inziens beperken tot de rol van platform voor het vinden van businesspartners.
  18. Mensen die alleen vanwege het geld een bedrijf beginnen, zijn meestal gedoemd te mislukken.
  19. Geldt de octrooibescherming ook voor Nederland? Zo ja, dan kan deoctrooihouder de namaker dwingen direct daarmee te stoppen. Musd, je hebt geen antwoord gegeven op de vraag of er in Nederland octrooirechten rusten op dit product. Zo ja, dan kan de octrooihouder de namaker uit de markt halen. Afhankelijk van hoe lang hij al bezig is met namaken, kan de octrooihouder het aan de octrooihouder overdragen van de merknaam in een schikkingsvoorstel meenemen.
  20. Geldt de octrooibescherming ook voor Nederland? Zo ja, dan kan deoctrooihouder de namaker dwingen direct daarmee te stoppen.
  21. Ik heb hier ervaring mee, maar heb te weinig informatie om een concreet advies te kunnen geven. . Heeft de bedenker van de software al eisen/wensen kenbaar gemaakt? Daar het vooralsnog niet duidelijk is of en zo ja je met deze software omzet kunt genereren, lijkt het mij niet aan de orde om er een bedrag ineens voor te betalen. Alleen als de eventueel overeen te komen lumpsum zo laag is en de potentiële omzet (indien de software aanslaat in de markt) echt substantieel kan worden, zou je zo'n gok kunnen wagen. Anders is het betalen van een omzetgerelateerde vergoeding (royalty) duidelijk de te verkiezen route. Welk percentage je daarvoor hanteert, is afhankelijk van factoren zoals o.a. de nog door jou te investeren tijd en geld om er een verkoopbaar product van te maken, het marktsegment en de daarbij behorende haalbare omzetvolumes en marges, de opstelling van de bedenker, enz.
  22. Het gaat er in dit geval niet om waar het (na)gemaakt wordt. Door het merk in de Benelux te registreren, heb je een wapen in handen om te voorkomen dat het nagemaakte product in de Benelux onder die geregistreerde merknaam op de markt wordt gebracht.
  23. Ik zou eerst maar eens goed gaan zoeken in octrooidatabanken bijv. via Espacenet en via Google Patents
  24. Inderdaad een leuk initiatief. Juist door de mogelijkheid heel kleine bedragen te investeren, kunnen startende bedrijven op deze manier relatief veel stakeholders krijgen, die er dus belang bij hebben het product of de dienst van het bedrijf te promoten.
  25. Hebben jullie in de octrooidatabanken gezocht om te controleren of jouw productconcept niet reeds geoctrooieerd is? Waar baseert de leraar die uitspraak over die 'heel goede kans om het goed te kunnen verkopen' op ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.