Jump to content

Pavell

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 1. Hallo, Ik ben mij aan het oriënteren op de markt voor telefoon/tablet accessoires. Ik ben helemaal niet thuis in deze branche en moet eerlijk zeggen dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Zijn er in deze branche toonaangevende groothandels? In de branche waar ik momenteel werk, farma, heb je een aantal bedrijven die nagenoeg aan elke drogisterij leveren. Bv. Unipharma en Holland Pharma. Zij kopen rechtstreeks bij ons in en distribueren onze producten naar de drogisterijen. Heb je dergelijke bedrijven in de telecom branche? Ik heb je rot gegoogled maar vind alleen maar kleine zaakjes. En hoe zit dat met concerns als mediamarkt en saturn, dixons etc? Hebben zij een gecentraliseerde inkoop of per filliaal? Wie kan me in de goede richting helpen?
 2. @michel1009 grappig, ik heb een tijdje terug met hetzelfde idee gelopen alleen ben ik nooit tot de clou gekomen. ik woon zelf naast het Euroborg Stadion in Groningen en kom dus dagelijks bij het stadion waardoor ik op een soortgelijk idee ben gekomen gebaseerd op een bedrijf waar een vriend van mij werkte, die investeren in containerschepen. kan je wat meer details over je plan sturen? mischien kan ik je nog wat aanvullen.. Groet
 3. bedankt voor de reacties. ik heb besloten om eerst af te wachten wat er uit het 'business-plan' komt qua revenues en ga aan de hand daarvan de waarde en manier bepalen. Soms ben je zo enthousiast dat je meteende hele toko wilt kopen en aan de slag wilt gaan.. mja geduld geduld als jimmy.
 4. Beste HL'ers, lang geleden dat ik hier ben geweest, de zaken gaan goed! Nu het volgende: Ik heb via via op het internet een idee gevonden die ik helemaal geweldig vind. Het gaat om een nieuw stukje software. Degene die dit bedacht heeft, heeft ook een alpha versie hiervan gemaakt. Niet gepubliceerd overigens. Ik heb contact met hem en hij is bereidt mij mijn gang te laten gaan omn dit verder te ontwikkelen tot een beta versie en de marketing omtrent te verzorgen. Uiteraard in ruil voor het een en ander. Logischerwijs wil ik hem belonen voor 'het idee' ook al is het nergens vastgelegd of beschermd en zou ik hem links kunnen laten liggen, maar ik geloof in een wereld vna win-win situaties (en ja ik geloof ook in sinterklaas en de paashaas). Eerlijk duurt het langst. Nu is de vraag 'hoe kan ik de waarde van dit idee bepalen?'. Ik weet niet of en als hoeveel omzet dit stukje software kan genereren voordat de beta versie er is. En op welke basis kan ik zo iemand betalen? - één vast bedrag? vooraf, maar hoe bepaal je dit bedrag? OF!!! zo gauw als het product omzet oplevert betaal ik x bedrag voor het idee...? - percentage vande omzet? hoeveel is redelijk? Wie heeft hier ervaring mee of een idee over? ik ben compleet in een grijs gebied nu....
 5. De etiketteringswet die hoortbijdit soort productenstelt wel degelijk eisen hieraan! Goed nalezen om boetes ed te voorkomen! Vaak is alleen Nederlands of Nederlands en een andere taal toegestaan. Uit ervaring kan ik spreken (als het gaat om cosmetische producten) dat mensen niets kopen als ze het niet kunnen lezen. Tenzij het gaat om bijv. Dove of Palmolive met Griekse opdruk in een 1eurowinkel of knakenland
 6. Helaas kan ik maar al te goed mee praten over dit onderwerp. Heb tot voor kort voor een pharma-bedrijf gewerkt die soortgelijk te werk gaan als jouw plan. Medicijnen en supplementen buiten de EU inkopen en laten produceren en dan in EU registreren en vermarkten. Ik zal de merken/ productnamen achterwege laten. Voor het op de markt brengen van supplementen, wat vergeleken met medicijnen een peuleschil is, heb je een behoorlijk portie informatie en kennis nodig. Alleen het laten goedkeuren vande claims op je product kan zo al 1 tot 1,5 jaar in beslag nemen en enkele euro's kosten. Dan komt nog de etiketteringswet, voedingswarenwet en ga zo maar door. Daarnaast is het distributiekanaal naar drogisterijen een vrij gesloten circuit en moet je je nagenoeg altijd een plekje op de plank in hun magazijn kopen. Om over deelname aan reclame nog maar niet te spreken. Dan medicijnen, de instanties waar je moet zijn zijn in eerdere posts al genoemd,dit zal ik je besparen. Hou wel rekening dat je clinical trials, met dubbelblind etc. moet uitvoeren binnen de EU. HACCP certificaten moet verkrijgen. Registratie duurt pakweg 2 jaar (als je alles perfect voor elkaar hebt) en kost afhankelijk van je product minimaal 10.000 euros. De kosten van clinical trials kan wel oplopen tot enkele miljoenen euros. Denk trouwens niet dat mocht je een plek in een apotheek kunnen veroveren, hetgeen zonder veel investeringsbudget haast aandoenlijk is, je ook maar 1 product zult verkopen zonder dat je de artsengroep inzake je product hebt weten te overtuigen. (dit zal de moeilijkste opdracht zijn!!). Check dus eerst in welke categorie je product valt NB alternatieve geneesmiddelen vallen ook onder geneesmiddelen/medicijnen en kennen dezelfde regels. Succes! ;D
 7. Bedankt voor alle reacties, stof tot nadenken
 8. bedankt, en wow dat was snel. @ idbroker, hoezo?
 9. dames / heren, ik heb zojuist het boek "het doel" van Eliyahu Goldratt uitgelezen, geweldig boek dit terzijde. In dit boek wordt er gesproken over het volgende; Persoon A voert een opdracht voor Persoon B uit. Persoon B betaald achteraf aan Persoon B het bedrag dat hij vindt dat de uitvoering van deze opdracht waard is. Lijkt mij een leuke manier om mezelf (marketeer) in de markt te profileren. Ik pitch een concept, wanneer voor dit concept gekozen wordt betaald de opdrachtgever mij het bedrag dat hij vindt dat dit concept waard is. Probleem: Is voor deze manier van betaling een officiële term? (onofficieel mag ook) En zo ja hoe luidt deze?
 10. *geen problemen opleveren voor de verkeersveiligheid Bestaan hier ook definities voor? Of is dit naar willekeur van de ambtenaar die de vergunningsvaanvraag op zn bureau krijgtt? Bijvoorbeeld een potsierlijke mcdonalds paal of ikea reclame zuil langs de snelweg (buiten de bebouwde kom) levert klaarblijkelijk geen problemen op voor de verkeersveiligheid?
 11. bedankt voor het leesvoer walter
 12. Hallo, Stel ik heb van een boer/andere grondbezitter langs bijvoorbeeld de A6 (snelweg) toestemming om daar een reclame mast te plaatsen (tegen betaling uiteraard) mag dit zomaar? Ik weet dat ik dan een bouwvergunning nodig heb, lijkt me geen probleem? Maar wat nog meer? Mag je zomaar overal in de openbare ruimte reclame plaatsen? En wat nou als er bijvoorbeeld al een schuur oid. staat en ik plaats daar reclame op? Ik moet hiervoor aannemelijk bij de gemeente zijn, maar weet iemand welke afdeling? Wie kan me hierin riching geven?
 13. dat is een snel antwoord. Nee het is niet aannemelijk dat er een claim zal komen op onze leveringen. In 19 jaar bedrijfsvoering nog niet voorgekomen althans. Maar in onze bedrijfstak wordt nauwelijks met garanties ed. gewerkt vandaar dat ik claim als voorbeeld nam. Mijn vraag heeft uiteraard ook betrekking op al het andere genoemde.
 14. en stel dat we samen de vof opheffen, dus dat deze niet meer bestaat, en wij vervolgens onze actviteiten voortzetten in een nieuw op te richten BV? zijn wij als oud vennoten van de vof óf de BV dan mogelijk aansprakelijk indien er nog een claim (oid) komt op een levering gedaan uit de vof? ???
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept