Jump to content
ron-vb
Verberg

Verrekenbaar verlies bij ontbinding vennootschap

vraag

Dag gewaardeerde lezers,

 

Ik heb een vraag over een verrekenbaar verlies. Eigenlijk ben ik buitenstaander in deze, mijn minderjarig zoontje is door het overlijden van zijn moeder 100% aandeelhouder geworden. Na een paar jaren zijn afgelopen week de BV's officieel opgeheven. De werkmaatschappij heeft tot de laatste dag winst gemaakt. Nu krijgt de holding volgende week een laatste aanslag over 2009 en deze wordt conform de ingediende cijfers afgewikkeld. Nu blijkt dat het gaat om een verrekenbaar verlies van 250K. Ik neem dan aan dat de aanslag nul wordt.

 

U moet weten dat ik slechts buitenstaander ben, de BV's zijn jarenlang gerund door een bewindvoerder. (waar ik niet mee overweg kan)

 

Mijn vraag nu is: Als de holding verlies heeft gedraaid, als alle BV's nu zijn opgeheven, in ieder geval worden ontbonden, kan dan dat verlies van de holding (met terugwerkende kracht) worden opgevoerd bij de werkmaatschappij? Zodat we daar misschien nog VpB van terug kunnen krijgen over de laatste jaren welke is betaald ?

 

Met vriendelijke groet!

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Als er sprake is van een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting, kunnen de resultaten van de holding met de resultaten van de werkmaatschappij worden verrekend. Daar lijkt het echter niet op, gelet op de informatie die je verstrekt. Wel kunnen de resultaten worden verrekend met eerdere jaren, normaal kun je verliezen 1 jaar terugwentelen, maar ivm de crisis kun je tijdelijk op verzoek 3 jaar terugwentelen (afhankelijk van over welk jaar we het hebben).


Het meest gegeven antwoord op fiscale vragen: "Dat is afhankelijk van de feiten en omstandigheden".

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Heb je hier een adviseur voor? Dit gaat om flinke bedragen en een uitzonderlijke situatie. Daarom lijkt het mij dat je een adviseur absoluut nodig hebt.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Het probleem is dat er een paar jaar door een bewindvoerder en later een vereffenaar de vennootschappen zijn bestuurt. Er is wel degelijk een fiscale eenheid. Om redenen is besloten alle vennootschappen op te heffen.

 

Probleem is dat ikzelf geen invloed heb op de voortgang en in de besluitvorming. Ik kom in die positie begin volgend jaar, als de vennootschappen al zijn opgeheven.

 

Als nu achteraf blijkt dat men fouten heeft gemaakt, dat men bijvoorbeeld recht had op belastingteruggave en deze "vergeten" is. Kan ik dan alsnog daar een beroep op doen? Dus terwijl de vennootschappen al zijn ontbonden?

 

Hetzelfde probleem doet zich voor om volgend jaar de boekhouding etc. eens flink door te spitten als ik deze in handen krijg na vele jaren. Alles duidt erop dat de voormalig bestuurder fraude en bedrog heeft gepleegd. Ik zoek daarvoor nog een specialist die me daar mee wil helpen :-)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 62 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept