Allereerst, fantastische site dit, mijn partner en ik zijn bezig ons ondernemingsplan rond te krijgen en 'jullie'hebben ons al vaak aan de nodige antwoorden geholpen, waarvoor dank!
Er is alleen 1 ding waar we niet uitkomen, de precieze definitie van horecalokaliteit/nuttig vloeroppervlakte. Geldt hierbij hetzelfde als bij winkels, dus de verkoopruimte oftewel de ruimte waar gasten kunnen komen? Dus oftewel, keuken, bar, magazijn(ok, die lijkt me sowieso logisch) etc is geen onderdeel van je nuttig vloeroppervlakte?
We vinden een hoop regels en verordeningen over wat er nou precies mag in zo`n horecalokaliteit en ' De lokaliteit waar de alcoholhoudende drank aan de gasten wordt verstrekt en waar deze wordt gedronken, wordt aangeduid als de horecalokaliteit [.....]Anders dan in de andere lokaliteiten van een horeca-inrichting mag alleen in de horecalokaliteit alcohol worden gedronken. De inrichtingseisen richten zich dan ook met name op oppervlakte, hoogte en ventilatie van deze lokaliteit. De situering en oppervlakte van de horecalokaliteit(en) wordt daartoe apart in de drank- en horecavergunning vermeld. Dat houdt in dat als bijvoorbeeld de hal van een locatie niet als horecalokaliteit is opgegeven bij de aanvraag om een vergunning, deze ook niet nadien als zodanig gebruikt mag worden. ' (kenniscentrumhoreca.nl) maar of het gedeelte achter de bar en keuken er nou onder vallen of niet is, ons i.i.g., niet duidelijk. Hopelijk kan iemand van jullie onze vraag beantwoorden!
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Nejmeh
Nejmeh
Goededag veel-wetenden,
Allereerst, fantastische site dit, mijn partner en ik zijn bezig ons ondernemingsplan rond te krijgen en 'jullie'hebben ons al vaak aan de nodige antwoorden geholpen, waarvoor dank!
Er is alleen 1 ding waar we niet uitkomen, de precieze definitie van horecalokaliteit/nuttig vloeroppervlakte. Geldt hierbij hetzelfde als bij winkels, dus de verkoopruimte oftewel de ruimte waar gasten kunnen komen? Dus oftewel, keuken, bar, magazijn(ok, die lijkt me sowieso logisch) etc is geen onderdeel van je nuttig vloeroppervlakte?
We vinden een hoop regels en verordeningen over wat er nou precies mag in zo`n horecalokaliteit en ' De lokaliteit waar de alcoholhoudende drank aan de gasten wordt verstrekt en waar deze wordt gedronken, wordt aangeduid als de horecalokaliteit [.....]Anders dan in de andere lokaliteiten van een horeca-inrichting mag alleen in de horecalokaliteit alcohol worden gedronken. De inrichtingseisen richten zich dan ook met name op oppervlakte, hoogte en ventilatie van deze lokaliteit. De situering en oppervlakte van de horecalokaliteit(en) wordt daartoe apart in de drank- en horecavergunning vermeld. Dat houdt in dat als bijvoorbeeld de hal van een locatie niet als horecalokaliteit is opgegeven bij de aanvraag om een vergunning, deze ook niet nadien als zodanig gebruikt mag worden. ' (kenniscentrumhoreca.nl) maar of het gedeelte achter de bar en keuken er nou onder vallen of niet is, ons i.i.g., niet duidelijk. Hopelijk kan iemand van jullie onze vraag beantwoorden!
Alvast bedankt voor de tijd en moeite!
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/33029-wat-valt-precies-onder-horecalokaliteitnuttig-vloeroppervlakte/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
8 antwoorden op deze vraag