• 0

Wat valt precies onder horecalokaliteit/nuttig vloeroppervlakte?

Goededag veel-wetenden,

 

Allereerst, fantastische site dit, mijn partner en ik zijn bezig ons ondernemingsplan rond te krijgen en 'jullie'hebben ons al vaak aan de nodige antwoorden geholpen, waarvoor dank!

 

Er is alleen 1 ding waar we niet uitkomen, de precieze definitie van horecalokaliteit/nuttig vloeroppervlakte. Geldt hierbij hetzelfde als bij winkels, dus de verkoopruimte oftewel de ruimte waar gasten kunnen komen? Dus oftewel, keuken, bar, magazijn(ok, die lijkt me sowieso logisch) etc is geen onderdeel van je nuttig vloeroppervlakte?

 

We vinden een hoop regels en verordeningen over wat er nou precies mag in zo`n horecalokaliteit en ' De lokaliteit waar de alcoholhoudende drank aan de gasten wordt verstrekt en waar deze wordt gedronken, wordt aangeduid als de horecalokaliteit [.....]Anders dan in de andere lokaliteiten van een horeca-inrichting mag alleen in de horecalokaliteit alcohol worden gedronken. De inrichtingseisen richten zich dan ook met name op oppervlakte, hoogte en ventilatie van deze lokaliteit. De situering en oppervlakte van de horecalokaliteit(en) wordt daartoe apart in de drank- en horecavergunning vermeld. Dat houdt in dat als bijvoorbeeld de hal van een locatie niet als horecalokaliteit is opgegeven bij de aanvraag om een vergunning, deze ook niet nadien als zodanig gebruikt mag worden. ' (kenniscentrumhoreca.nl) maar of het gedeelte achter de bar en keuken er nou onder vallen of niet is, ons i.i.g., niet duidelijk. Hopelijk kan iemand van jullie onze vraag beantwoorden!

Alvast bedankt voor de tijd en moeite!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

8 antwoorden op deze vraag

  • 0

Beste Nejmeh,

 

Gelet op:

 

"De lokaliteit waar de alcoholhoudende drank aan de gasten wordt verstrekt en waar deze wordt gedronken, wordt aangeduid als de horecalokaliteit."

 

concludeer ik dat:

 

- het gedeelte achter de bar wel wordt gezien als horecalokaliteit, immers het maakt deel uit van de ruimte waar geschonken wordt.

- de keuken niet behoort tot de horecalokaliteit, aangezien daar geen alcoholhoudende drank wordt verstrekt of genuttigd.

 

De situering en oppervlakte van de horecalokaliteit(en) wordt daartoe apart in de drank- en horecavergunning vermeld
Gaan jullie een bedrijf overnemen? Zo ja, dan vind je het antwoord in de huidige drank- en horecavergunning.

 

 

Groet, Nynke

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
  • 0
24 minuten geleden, Sebastiaan1989 zei:

Beste lezers, 

 

als het een open keuken is met een ‘bar’ waar mensen kunnen bestellen wordt de keuken dan (deels) meegerekend in de horecalokaliteit?

https://www.khn.nl/kennis/inrichtingseisen-bedrijf

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
1 uur terug, Sebastiaan1989 zei:

Ik zie hierin eerlijk gezegd geen antwoord op mijn vraag.

Volgens mij staat het er toch wel in... o.a. wandhoogten

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

'Aan elkaar grenzende ruimten vallen onder één lokaliteit als zij:

met elkaar verbonden zijn door een permanente wandopening

met een hoogte van ten minste 2,20m van de vloer af gemeten

met een breedte van tenminste tweederde van de scheidingswand met een minimum van 2,40m

alleen gescheiden zijn door een afscheiding van lager dan 1,25m van de vloer af gemeten'

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 138 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.