Ga naar inhoud

tip: interessante uitzending over winkels in Nederland

Aanbevolen berichten

VPRO had bij tv programma 'de slag om Nederland' de volgende thema:

Er is geen land in Europa waar je zoveel kunt winkelen als in Nederland. Wij hebben nu al genoeg winkels voor 50 miljoen Nederlanders. Er is veel te veel gebouwd en er dreigt net als op de kantorenmarkt enorme leegstand in de winkelstraten en -centra. Hoe kan dat?

Het is al uitgezonden, wellicht via uitzending gemist of uiteindelijk via http://programma.vpro.nl/deslagomnederland/afleveringen/aflevering6.html opnieuw te kijken. Vond het zelf wel interessant en hoop dat de gemeenten er ooit iets van leren, want waarom bij andere winkelcentrum winkelen als alle winkels hetzelfde zijn als bij je eigen winkelcentrum. Het is erg zonde hoe weinig unieke winkels er tegenwoordig nog zijn. Gelukkig kan je unieke winkels nog vinden via sites zoals http://www.nlstreets.nl/NL/ .

Link naar reactie

je ziet ook dat de Haarlemmerstraat bijvoorbeeld met behulp van een 'gebiedsmanager' de beste winkelstraat van NL kan worden... ik zit in een binnenstad voor 70K+ inwoners, maar geen hond op het stadhuis die zich hier hier enigszins structureel mee bezighoudt >:( allemaal veel te druk met punten scoren in de populariteitspoll ...

"zoek het maar uit"

Link naar reactie

Een omzetgerelateerde huur is de doodsteek voor de detailhandel. De vastgoed sector gaat dan alleen op zeker, en geef ze eens ongelijk, door alleen franchiseketens als huurders toe te laten terwijl de sfeer in de winkelstraten juist wordt bepaald door de "local heroes".

 

De kracht van de fysieke detailhandel ten opzichte van de etail is juist de sfeer cq beleving en als men dat ook al gaat ondermijnen dan is het eind zoek.

 

Eerlijker zou zijn de huur te relateren aan het aantal passanten, op deze wijze vallen de slechte winkels snel af zodat het peil hoog blijft en zal de vastgoedbeheerder uit eigen belang eerder activiteiten organiseren om meer publiek aan te trekken.

 

 

RetailAnalist en Adviseur Detailhandel | Zet winkels ( weer) op de rails.

Link naar reactie

vastgoedmensen zitten niet op onzekerheid te wachten. Dus geen huur op basis van omzet en ook geen huur op basis van passanten.

De gemeentes zijn gevangen in het geldnet van de ontwikkelaars. Die bepalen wat er komt en waar. De wethouders mogen de foute keuzen aan het publiek verkopen. Ooit was er een politieke partij die dit spel doorhad. www.stemniet.nu :)

Link naar reactie

Ik ben het eens dat de vastgoedsector het voor het zeggen heeft, in mijn eigen dorp zijn daar een mooie voorbeelden van te zien. Menig ambtenaar laat zich paaien en inpakken dmv gratis reisjes etc. met alle gevolgen van dien.

 

Een interessant artikel om te lezen is dit: http://www.frankwatching.com/archive/2012/02/21/de-toekomst-van-retail-focus-op-bezoeker-en-experience/

RetailAnalist en Adviseur Detailhandel | Zet winkels ( weer) op de rails.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 74 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...