Jump to content

Sandra.

Legend
 • Content Count

  891
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Vrijheid en voldoening, daarom zie ik ondernemen als een hobby wat je doet uit vrije wil, en niet als een baan die puur noodzakelijk kwaad is.
 1. Zie eventueel https://privatelabelvoedingssupplementen.nl/ ik weet dat zij lagere minimale afname hebben.
 2. Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb geprobeerd correctie via de site door te geven, dus aangifte juni selecteren en dan meteen aangeven wat van juli in de min moet, maar dat blijkt niet te kunnen omdat je alleen mag corrigeren wat voor de betreffende maand was. Heb dus toch maar gebeld (erg fijn hoe snel iemand aan de lijn) en die zei dat 'n brief toch voldoende zou moeten zijn.
 3. Ik had begin juli al ICP aangifte over juni gedaan maar deed die per ongeluk onder juli. Ik kwam erachter omdat ik post van de belastingdienst kreeg met de melding dat mijn Q2 totale ICP lager is dan Q2 'levering binnen Europa' aangegeven bij belastingdienst, dat ik de verschil per post moet verklaren. Ik denk dat ik het kan oplossen door alsnog juni aangifte te doen (weliswaar te laat) met dan daarin meteen correctie met datum juli (alles dus in de -), en ik zal dus de brief opsturen naar de belastingdienst om het uit te leggen. Weten jullie toevallig of dit inderdaad de makkelijkste man
 4. Iedereen bedankt voor het meedenken.
 5. Het was inderdaad de afstandsverkoop, vandaar ICP en vandaar dat ik me afvroeg of het niet uitmaakt dat ik verzendbewijs mei heb terwijl factuur in augustus (als ik via creditfactuur en nieuwe factuur oplos).
 6. Ze had de btw nummer al. Het ging eigenlijk fout om het volgende: jaren geleden toen ze bij mijn retail bestelde en ik zag dat ze ook bedrijf heeft maakte ik account voor haar aan bij mijn groothandel, zonder btw nummer (want die had ik niet) dus ook niet btw vrij. In mei ging ze voor het eerst kopen en vulde toen btw nummer in, achteraf had ik toen 0% btw moeten instellen. maar ik had het niet gemerkt (heb immers ook kleine bedrijven als klanten met btw nummer die wel btw moeten betalen). Nu ze zelf aangaf dat ze normaal gesproken met 0% btw in koopt en de btw graag terug wil ben ik aan het u
 7. Bedankt voor jullie reacties. Dus door creditnota te maken met de nieuwe factuur datum in de maand dat ik nog ICP aangifte moet doen zou goed moeten zijn? Maakt niet uit dat de verzendbewijs (dat product Nederland verlaten heeft) om eerdere maand gaat?
 8. Een Belgische klant had in mei en juli een bestelling geplaatst bij mijn groothandel, er was automatisch btw gerekend. Nu blijkt ze geldige btw nummer te hebben en wilt ze graag de betaalde btw terug. Ik heb nog geen ICP aangifte over juli gedaan dus die van juli kan ik eenvoudig oplossen, maar hoe moet ik die van mei oplossen? Is het een idee een creditfactuur te maken voor de betaling van mei, en 'n nieuwe factuur met dan 0% btw? Alvast bedankt!
 9. Ik weet van een andere zzp'er dat hij +- 600 a 800 euro kwijt is. Maar het beste is meerdere offertes op te vragen.
 10. ICP aangifte doe je voor jouw leveringen wat jij geleverd hebt en waar je geld voor kreeg, niet voor wat je gekocht hebt. Tijdens BTW aangifte moet je het wel melden onder 4b leveranciers binnen EU, en dan de 21% btw optellen bij je te vorderen btw.
 11. "Vermeld op de factuur in elke gewenste taal: 'tabel II, onderdeel a, post 6, Wet OB '68' of 'artikel 138, lid 1, Richtlijn 2006/112'"" 😉 Ik heb zelf dit: 0% VAT because of Intra Community supply (ICP) (Table II, part a, item 6, OB Act '68' | tabel II, onderdeel a, post 6, Wet OB '68')
 12. 😁 we zijn tegelijk met hetzelfde bezig, ik wilde ook net naar https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/factureren/extra_factuureisen_bij_goederen verwijzen inderdaad, daar staat: "U factureert met 0% btw. Daarom moet op uw factuur een aanduiding staan waaruit blijkt dat het een intracommunautaire levering is. Vermeld op de factuur in elke gewenste taal: 'tabel II, onderdeel a, post 6, Wet OB '68' of 'artikel 138, lid 1, Richtlijn 2006/112'"
 13. Ik heb gebeld met de belastingdienst. Qua bewijsstukken voor nu is CMR document niet verplicht en verwees hij naar https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/administratie_bijhouden_van_goederen_en_diensten_naar_andere_eu-landen/aantonen_dat_u_goederen_levert_aan_afnemers_die_aangifte_doen/ "Zijn de goederen naar een ander EU-land vervoerd? U toont aan dat de goederen naar een ander EU-land zijn vervoerd met bijvoorbeeld de volgende documenten: de polis van een
 14. Tijdens Prinsjesdag hebben ze het hier blijkbaar ook over gehad, ik citeer vanaf https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/prinsjesdag-2019-wijzigingen-in-de-omzetbelasting/ : Een CMR document hebben ze volgens mij alleen bij grote zendingen zoals pallets, niet bij doosjes via postnl of ups...ik vraag me af waarom er 2 bewijsstukken moeten zijn...dus 2 onafhankelijke partijen?
 15. Qua toestemming van gemeente liep ik keer tegen soortgelijk probleem aan....wel al op industrieterrein, maar qua bedrijfsbestemming stonden er alleen paar specifieke bedrijfstypes vermeld. In eerste instantie zou ik geen toestemming krijgen ('want detailhandel dus mag het niet op industrieterrein'). Uiteindelijk kreeg ik wel medewerking toen ik contact legde met iemand anders van de gemeente EN vooral toen ik 'n document had gevonden van groep gemeenten waarin duidelijk vermeld stond waar webwinkels mogen (mogelijkheid tot afhalen: winkel, anders mag het op industrieterrein). Ik moest dus verz
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept