• 0

Een I-shop opzetten als 16-jarige

Ik zit al een jaar lang te denken aan het opzetten van een eigen bedrijf. Ik dacht hierbij aan een internetzaak waar men computers en accesoires kan bestellen. Het lastige van het verhaal is dat ik 16 jaar ben, maar wel erg graag een dergelijk bedrijfje zou willen opzetten. Het eerste dat ik gedaan heb om mijn dit plan uit te werken is een website op te zetten met een volledig winkelsysteem, gemaakt met HTML/PHP/MySQL. Nu dit werkt en mijn enthousiastme nog niet is afgelopen probeer ik verder te komen met het serieuze bedrijfsplan en de leveranciers.

 

Mijn gedachte was als volgt:

  • Het begint met de internetwinkel waar men producten in hun mandje kunnen plaatsen en kunnen bestellen.
  • Ik heb dag en nacht ene overzicht van de binnengekomen bestellingen en zie wanneer degene die besteld heeft geld heeft overgemaakt op de rekening.
  • Wanneer het geld binnen is ontvang ik automatisch een e-mail en neem ik contact op met de leverancier(s), waarmee ik een deal gesloten heb.
  • Ik maak geld over naar de leverancier en deze stuurt mij zo snel mogelijk de bestelde producten.
  • Ik stuur het pakket zo snel mogelijk via TPG naar de klant.

 

Dit is dus alleen het idee, maar

  • is dit uitvoerbaar (als 16-jarige)?
  • Ik ben zeker bereid om er veel tijd in te steken, maar moeten mijn ouders dan de verantwoordelijkheid op zich nemen?
  • Kan het dan wel onder mijn naam?
  • Tegen welke problemen kan ik aanlopen?
  • Is de door mij beschreven methode mogelijk?
  • Kun je zomaar producten bestellen bij de fabrikant?

 

Het zijn nogal een aantal vragen; ik heb er al behoorlijk veel over opgezocht, maar op deze vragen heb ik nog geen goed antwoord kunnen vinden.

 

Bvd,

Bart Roorda

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

goed gegokt ;D

 

wanneer ga je trouwens beginnen met de onderneming?

ik ben erg benieuwd hoe het bij jou loopt, en of je mij ook wat kan helpen met starters tips..

 

ben trouwens zelf wel 18 jaar, en zit nog gewoon op school.

ben ondertussen wel mijn ondernemers mkb diploma aan het halen.

heb namelijk mijn ouders beloof dat ik niet ga beginnen zonder bedrijfsadministratie diploma.

 

ik denk dat we allebei bij de start van een onderneming wel een helpende hand kunnen gebruiken in de vorm van iemand die je advies geeft op een forum.

 

Ik begin langzaam aan te vorderen met de volledige opzet. Wanneer alles gelukt is zal ik je zeker proberen te helpen :).

Link naar reactie
  • 0

hoi hoi

 

heb je al een plan in elkaar gestoken, ik ben benieuwd hoe het er nu voor staat.

 

Ik ben op dit moment hard bezig met de website en de databasestructuur. Ook heb ik het volledige Starterspakket van de KVK doorgelezen, maar deze is niet zo heel erg zinvol. Het vinden van leveranciers gaat nogal moeizaam, maar een paar groothandels zijn bereid te leveren. Ik ben op dit moment bezig met nog een aantal andere zaken en heb daardoor de komende week niet zo veel tijd. Toch zal ik deze week nog een aantal brieven aan leveranciers en groothandels de deur uit laten gaan.

Link naar reactie
  • 0

Zoals eerder al geopperd door Rickvb is het verstandig, en in het begin gemakkelijker om je verkoop via het shop-in-shop principe weg te zetten bij Ebay, Ricardo e.d.

Nu lijkt het mij persoonlijk een goed idee om je juist op zo weinig mogelijk producten te richten, en die tegen een hele lage marge te verkopen, zeker op Ebay e.d. word er voornamelijk op prijs gekocht, hierdoor word je volume hoger, je positie t.o.v. je leverancier(s) beter, en kun je zelfs van die (bijv 5) producten die je verkoopt een kleine voorraad aanleggen, dat werkt een stuk beter als via het just in time principe heel veel verschillende producten te verkopen.

Het mooiste is om dingen te verkopend die redelijk gewild zijn, zoals een digitale camera, DVD speler etc, als je die producten ook nog eens bij 1 en dezelfde reseller haalt kun je nog eens wat korting gaan bedingen ook.

Omdat je eigenlijk maar een paar producten verkoopt kun je ze dus voor een spotprijs aanbieden, of je nu wel of niet een bedrijf mag beginnen op je 16e, je hebt nog steeds leerplicht tot je 18e, dus het zal toch echt een (bij)baan zijn, als je dan per maand 60 producten verkoopt met een nettowinst van € 10,- heb je toch een heel leuk bijbaantje :-D

Mocht je er problemen mee hebben dat je webwinkel er dan minder professioneel uitziet, dan zet je er nog wat andere producten bij, maar dan tegen een veel hogere marge, deze producten zul je dus bijna niet verkopen, en als je dat wel een keer verkoopt dan dekt de extra marge wel dat je inkoopskosten voor dat product hoger ligt.

 

Hoop dat je er wat aan hebt,

Alex

 

Link naar reactie
  • 0
Mocht je er problemen mee hebben dat je webwinkel er dan minder professioneel uitziet, dan zet je er nog wat andere producten bij, maar dan tegen een veel hogere marge, deze producten zul je dus bijna niet verkopen, en als je dat wel een keer verkoopt dan dekt de extra marge wel dat je inkoopskosten voor dat product hoger ligt.

 

Goed idee :-). Juist vandaag heb ik contact opgenomen met een leverancier die me ook zou willen / kunnen leveren per product, zonder dat de kosten echt hoger worden. Als ik een antwoord gekregen heb zal ik dat uiteraard direct plaatsen. Dat PDF-bestand was trouwens erg nuttig om te lezen!

Link naar reactie
  • 0

houd er wel rekening mee dat nettowinst je omzet is met de aftrek van alle bijkomende kosten.

 

voorbeeld:

resultaten rekening per 1 februari eerste maand

 

verzendkosten tgp post 45,50

verkoopkosten dozen en inpakkosten 140,75

algemene kosten(kosten ebaywinkel) 25,00

inkoopprijs totaal 550,00 -

 

verkoopprijs totaal 1350,00

----------------------------------------------------------------

brutowinst 800,00

 

nettowinst 588,75

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb op dit moment een groothandel die mij vrijwel elk product in de categorie computerhardware kan leveren, ook per product. Het is uiteraard goedkoper om meer producten in 1 keer te bestellen, maar ik heb geen garantie dat ik die producten verkoop.

 

Morgen schrijf ik me in bij de kamer van koophandel. Ik houd jullie op de hoogte!

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Eehj,

 

Het is ook goed mogelijk om veel verschillende producten te verkopen/adviseren. Richt je dan op ouderen. Dan heb ik het over een systeem dat ze je vertellen voor welke prijs ze een product in een winkel hebben gezien. En jij geeft tegen betaling uiteraard advies waar deze mensen de producten goedkoper kunnen kopen. Dan zou je onder je eigen naam na betaling door de klant, bestellingen rechtstreeks naar de klant kunnen laten sturen. Ik kan je helaas niets vertellen hoeveel winst je er mee kan maken. Maar vraag 25% van de (besparing +verzendkosten). Ik heb er geen ervaring mee, maar het kost je bijna niets. Behalve dan een website, brieven, postzegels en het betalingssysteem.

 

 

Groeten Ralph,

Link naar reactie
  • 0

ik kan wel een beetje in het idee van ralph komen, alleen er komen veel meer kosten bij kijken.

 

je zult wel een naam moeten opbouwen door reclame, wat ook niet bepaald goedkoop is, mischien een bureau voor inschakelen.

of mensen op forums helpen die producten zoeken.

 

zorg dat je feiten verzameld: voor hoeveel nieuwe klanten je kan zorgen, en dit ook waar maken, dat is het aller belangrijkste

 

dan afspraken maken met resellers die jou een

aantal % van de winst deelt als jij een nieuwe klant voor hun heb geregeld.

 

alleen ja telkens als je een goed idee heb, komt er iemand anders met een nog beter idee. hoe gaan jullie hiermee om

 

Link naar reactie
  • 0

hoe is je bezoek aan de kvk verlopen?

 

Ik ben 3 januari j.l. naar de KvK gegaan en ben nu officieel ondernemer :). De laatste twee dagen heb ik het erg druk gehad met de voorbereiding (website, groothandel, e.d.) en nu moet ik het formulier dat ik van de belastingdienst gekregen heb nog invullen.

 

Het gaat om het formulier Opgaaf gegevens startende onderneming. Het spreekt allemaal wel voor zich, maar 1 ding weet ik toch niet zeker.

 

OGSO_1.jpg

 

Stel: ik weet de winst, die is 2000 euro (ik zeg dus duidelijk: stel): dan vul ik de in bij het eerste vlak. Brutoloon uit dienstbetrekking en/of uitkering heb ik niet (toch?), resultaten uit overige werkzaamheden heb ik ook niet, net als de inkomsten uit eigen woning en de overige inkomsten uit werk en eigen woning.

 

Betekent dat dat het gewoon wordt:

- Winst in het startjaar (schatting): 2000

- Brutoloon uit dienstbetrekking en/of uitkering: 0

- Resultaten uit overige werkzaamheden: 0

- Inkomsten uit werk en eigen woning: 0

------------------------------------------------------------------------- +

- Box 1: 2000

- Box 2: 0

- Box 3: 0

------------------------------------------------------------------------- +

- Verzamelinkomen startjaar: 2000

- Correctiebedrag: 0

------------------------------------------------------------------------- -

Gecorrigeerd inkomen voor de ziekenfondswet: 2000

 

Het ziet er wel heel erg vaag uit, maar misschien klopt er toch wel iets van? Als iemand me weet te vertellen wat er fout is, hoor ik het graag! :-).

 

Bart

Link naar reactie
  • 0

Gefeliciteerd met je bedrijf, Ondernemer!

Op basis van jouw eigen plan komt daar je geprognotiseerde winst uit. Die (de 2000) vul je in, zoal s je al gedaan hebt. Volgens mij klopt je invulling van het formulier.

 

Succes met de zaken! en blijft vragen op dit mooie forum.

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij is het veel slimmer om hier 'nihil' in te vullen i.p.v. die € 2000. Dan weet je min of meer zeker dat je geen voorlopige aanslag krijgt.

 

Heb je wel winst gemaakt? Ook geen probleem.

 

Zo heb ik het tenminste de eerste 2 jaar gedaan terwijl er het tweede jaar toch een aardige winst uitkwam... ;D Dat was trouwens op advies van mijn boekhouder.

Auto leasen? Eerst bij LeaseVergelijker kijken! | InfoTrade: erkend Adwords Qualified Company

 

Hope is not a strategy!

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij is het veel slimmer om hier 'nihil' in te vullen i.p.v. die € 2000. Dan weet je min of meer zeker dat je geen voorlopige aanslag krijgt.

 

Heb je wel winst gemaakt? Ook geen probleem.

 

Zo heb ik het tenminste de eerste 2 jaar gedaan terwijl er het tweede jaar toch een aardige winst uitkwam... ;D Dat was trouwens op advies van mijn boekhouder.

 

Bedankt :)

Link naar reactie
  • 0

ben er zelf ook heengegaan vandaag. kwam daar begon me verhaal uit te leggen en zij keek al die formulieren na. verders had ze nog een beetje advies gegeven over dat ik werkuren bij moet houden om boven 15 uur per week te komen en zo aftrek te krijgen.

en als k zelf ooit naar groothandel rijd die kilomters bij te houden

 

was allemaal goed, nou goed ik begon weer verder te vertellen bleek het ineens half 5 te zijn.

 

"ohja sorry meneer we gaan sluiten, kunt u morgen terug komen"

 

naja dat doen we dan maar >:(

Link naar reactie
  • 0

ben er zelf ook heengegaan vandaag. kwam daar begon me verhaal uit te leggen en zij keek al die formulieren na. verders had ze nog een beetje advies gegeven over dat ik werkuren bij moet houden om boven 15 uur per week te komen en zo aftrek te krijgen.

en als k zelf ooit naar groothandel rijd die kilomters bij te houden

 

was allemaal goed, nou goed ik begon weer verder te vertellen bleek het ineens half 5 te zijn.

 

"ohja sorry meneer we gaan sluiten, kunt u morgen terug komen"

 

naja dat doen we dan maar >:(

 

Wow.. vreemd ???. Dat zou je echt niet verwachten?! Naar welke KvK ben je gegaan? R'dam?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 185 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.