Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Mikes80

Product aansprakelijkheid CE - UL

Recommended Posts

Goedemorgen,

 

Ik ben nieuw op dit forum, hopelijk staat dit in het goede deel van het forum, maar ik heb enkele zoektermen ingevoerd maar kwam niet tot een antwoord waarna ik opzoek ben en hoop met dit nieuwe topic het wel te vinden.

 

Stel ik heb een product ontworpen die voldoet aan Europese richtlijnen en is daarmee CE gemarkeerd door mijn bedrijf. Nu weet ik dat als ik dit product wil vermarkten / verkopen in b.v. Amerika of Canada het product moet voldoen UL.  Hierover kan ik  veel vinden op Internet. Echter....

 

De vraag:  wat als er een mogelijke klant in Amerika zit die het product van mij wil kopen. Nu kan ik het verkopen met alleen CE erop en de klant erop wijzen dat hij nog wel moet uitzoeken aan welke internationale standaarden hij moet voldoen om het product veilig te kunnen gebruiken / toepassen? Komt het uberhaupt langs de doune? Hoe gaat dit en ben ik alsnog product aansprakelijk omdat ik het product verkocht heb aan iemand buiten de EU waardoor ik dus al weet dat het product daar niet voldoet......verkoop ik dan een onveilig product? 

 

Groet

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Madmike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op: https://www.sgs.nl/en/industrial-manufacturing/services-related-to-logistics/import-and-export-certification

 

Staat het volgende:

 

Before you can trade in a new market, most countries demand that your products conform to national and international standards. As a result, your products need to be designed and tested so that they can be sold in your target countries.

 

(Heb ik daarmee mijn antwoord? Ma.w. voordat ik mag verkopen eerst UL testen etc)

 

De nuance ligt er een beetje in dat ik het niet perse in Amerika wil vermarkten, maar als er dan iemand vraagt moet ik dan Nee verkopen?

Edited by Mikes80

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 uur geleden, Mikes80 zei:

Nu kan ik het verkopen met alleen CE erop en de klant erop wijzen dat hij nog wel moet uitzoeken aan welke internationale standaarden hij moet voldoen om het product veilig te kunnen gebruiken / toepassen? Komt het uberhaupt langs de douane? 

 

In dat geval moet je het product in de EU verkopen aan de klant en de klant het goed voor eigen rekening en risico als particuliere eindgebruiker laten exporteren. Een oud-klant van mij deed dat met apparatuur die in EU gebruikt werd bij behandeling tegen RSI klachten, maar  in de VS niet (medisch) goedgekeurd werd. Diverse VS-klanten wilden de apparatuur toch kopen, en kwamen daarvoor naar Nederland .  Die apparaten (die niet al te groot waren) kwamen door de douane. 

 

Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat niet iedere productaansprakelijkheidsverzekeraar deze USA risico's wil meeverzekeren (sommige wel, die zien dit als doorverkoop) 
 

2 uur geleden, Mikes80 zei:

De nuance ligt er een beetje in dat ik het niet perse in Amerika wil vermarkten, maar als er dan iemand vraagt moet ik dan Nee verkopen?

 

Nee is wel het veiligst en simpelst, maar niet commercieel :classic_cool:

 

2 uur geleden, Mikes80 zei:

(Heb ik daarmee mijn antwoord? Ma.w. voordat ik mag verkopen eerst UL testen etc)

 

Een Combined UL mark voor EU, Canada en VS lijkt me een goede investering als je genoeg markt in VS en Canada verwacht. Zoveel verschil zit er meestal ook niet tussen CE en UL. 

 

En dat een product qua veiligheid voldoet aan de normen van de markt waarin je verkoopt is ook een vereiste vanuit een eventuele productaansprakelijkheidsverzekering . Zorg dan wel voor een goede USA/Canadadekking (standaard uitgesloten, maar wel meeverzekerbaar)


B2Bsure, de vooruithelpers in risicomanagement en verzekeringen

 

Vragen, second opinion of offerte  m.b.t. AOV, aansprakelijkheid of andere bedrijfsverzekeringen?  →  contact 📞📧

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Norbert,

 

Dank voor uw  antwoorden en goede tip(s)!

 

Quote: "En dat een product qua veiligheid voldoet aan de normen van de markt waarin je verkoopt is ook een vereiste vanuit een eventuele productaansprakelijkheidsverzekering ."

 

Ook bovenstaande quote, misschien voor velen een open deur, maar fijn dat u hem toch nog even maakt. Zet je weer aan het denken.

 

Nogmaals bedankt, fijn dat dit forum er is! Waarschijnlijk heb ik nog wel meer vragen, maar voor nu is het wel even helder.

 

Groet,

 

Mike

 

 

Edited by Mikes80

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 13 leden online en 398 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept