Jump to content
beginnend

Administratie marge goederen

Recommended Posts

Hallo allemaal, 

 

Wij zijn bezig met het opstarten van een bedrijf waar we tweedehands  autos zullen verkopen. Het gaat hierbij dus om margegoederen. Nu ben ik verschillende informatie aan het zoeken over de administratie van ons bedrijf en hoe we het één en ander moeten bijhouden. De administratie en btw aangiften willen we zelf doen. Ik heb al verschillende informatie over de btw van margegoederen kunnen lezen. Ik zit nog wel met de volgende vraag in mijn hoofd: Als we een auto van een particulier kopen is er geen btw, dus dan kunnen we deze ook niet aftrekken in de aangifte. Hierbij kunnen we de margeregeling toepassen.  Maar stel we kopen een auto in van een ondernemer, hoe zit het dan met de btw en de btw aangifte? Bijvoorbeeld: een ondernemer verkoopt voor 1000 euro zijn auto. Op de inkoopfactuur staat de btw vermeldt. Kunnen wij deze dan aftrekken in onze btw aangifte en kunnen wij daarna deze auto verkopen met de marge regeling?

 

 

Kunnen jullie tips geven over op welke sites we meer informatie kunnen vinden over de administratie van een autobedrijf die tweedehands auto's inkoopt en verkoopt? Als ik zelf op internet opzoek kom ik op sites die software pakketten verkopen die we niet willen hebben. Ook zijn alle tips over het bijhouden van de administratie welkom!

Edited by beginnend

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 uur geleden, beginnend zei:

Ook zijn alle tips over het bijhouden van de administratie welkom!

 

Beste Beginnend,

 

 In jouw vier posts op dit forum stel je vragen die getuigen van weinig tot geen basale kennis van het voeren van administratie/boekhouding.

 

Voor je begint te ondernemen, raad ik jou aan je meer te verdiepen in het opzetten en het voeren van een goede boekhouding. Op dit forum (zie de regels)  wordt van je verwacht dat je eerst zelf moeite doet om antwoorden te vinden. Hier ga je geen cursus boekhouden en 'alle tips over het bijhouden van de administratie' krijgen. 

 

Begin bij het Handboek Ondernemen van de belastingdienst en laat je eerst door een accountant of boekhouder bijstaan. Ga niet zonder verstand van zaken hobby-en met BTW, want als je dat fout doet, gaat de fiscus daar niet mild mee om. Marge en BTW moeten voor een autohandelaar gesneden koek zijn, dus veel kennis die je zelf dient te verwerven en niet op een forum bij elkaar hoopt te sprokkelen.

Om je een beetje op weg te helpen: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/bijzondere_regelingen/margeregeling/margeregeling


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept