Ga naar inhoud

beginnend

Junior
 • Aantal berichten

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  anders
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  ^25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 1. beginnend

  omzetbelasting margegoederen

  Bedankt voor de brochure Lex! Daar heb ik wat aan.
 2. beginnend

  omzetbelasting margegoederen

  Hoi, Ik heb een bedrijf waarbij ik marge goederen verkoop. Nu zit ik met het volgende. Stel ik heb in 1 kwartaal 5 goederen gekocht die ik weer zal verkopen als marge. Inkoop goeder 1 = €200,- Verkoop goeder 1 = €250,- Inkoop goeder 2 = €250,- Verkoop goeder 2 = €400,- Inkoop goeder 3 = €500,- Verkoop goeder 3 = €200,- Inkoop goeder 4 = €100,- Verkoop goeder 4= nog niet verkocht Inkoop goeder 5 = €2000,- Verkoop goeder 5 = nog niet verkocht Ik zit nu met onderstaande 3 opties waarvan ik niet weet welke van toepassing is: - Betekend het volgens bovenstaande dat ik dus (verkoop van goeder 1, 2 en 3 minus inkoop van goeder 1, 2 en 3) 250+400+200-200-250-500= -100 euro winst heb gemaakt in dit kwartaal en de af te dragen omzetbelasting (in dit geval 0 omdat het negatief winst is) over deze bedrag moet berekenen? - Of is het zo dat ik de inkoop van alle 5 de goederen bij elkaar mag optellen omdat ik ze allemaal in dit kwartaal heb gekocht, dus (verkoop van goeder 1, 2, 3, 4 en 5 minus inkoop van goeder 1, 2, 3, 4 en 5) 250+400+200+0+0-200-250-500-100-2000= -2200 euro ? - Of is het o dat ik wel de omzetbelasting moet betalen over de goederen waarboven ik winst het gemaakt en geen omzetbelasting hoef te betalen over goederen waar ik verlies op gemaakt. dus dat ik de bedragen helemaal niet bij elkaar moet optellen, maar als individueel moet zien? En wat gebeurt er als ik spullen heb die ik als marge verkoop en spullen heb die ik als btw verkoop. Moet ik deze als 2 aparte berekenen en uiteindelijk de uitkomsten optellen voor de omzetbelasting?
 3. Hallo allemaal, Wij zijn bezig met het opstarten van een bedrijf waar we tweedehands autos zullen verkopen. Het gaat hierbij dus om margegoederen. Nu ben ik verschillende informatie aan het zoeken over de administratie van ons bedrijf en hoe we het één en ander moeten bijhouden. De administratie en btw aangiften willen we zelf doen. Ik heb al verschillende informatie over de btw van margegoederen kunnen lezen. Ik zit nog wel met de volgende vraag in mijn hoofd: Als we een auto van een particulier kopen is er geen btw, dus dan kunnen we deze ook niet aftrekken in de aangifte. Hierbij kunnen we de margeregeling toepassen. Maar stel we kopen een auto in van een ondernemer, hoe zit het dan met de btw en de btw aangifte? Bijvoorbeeld: een ondernemer verkoopt voor 1000 euro zijn auto. Op de inkoopfactuur staat de btw vermeldt. Kunnen wij deze dan aftrekken in onze btw aangifte en kunnen wij daarna deze auto verkopen met de marge regeling? Kunnen jullie tips geven over op welke sites we meer informatie kunnen vinden over de administratie van een autobedrijf die tweedehands auto's inkoopt en verkoopt? Als ik zelf op internet opzoek kom ik op sites die software pakketten verkopen die we niet willen hebben. Ook zijn alle tips over het bijhouden van de administratie welkom!
 4. beginnend

  Omzetbelasting aangifte goederen zonder btw

  Aha ik zocht op internet informatie over btw verlegd, maar bij ons is er dus geen sprake van btw verlegging maar vrijstelling van btw. Dit maakt het voor mij dus duidelijker. Ik was blijkbaar verkeerd geïnformeerd over btw verlegging en hierdoor op het verkeerde pad. Nu is het me duidelijk dat ik het niet hoef aan te geven in de btw aangifte. Bedankt!
 5. Hoi allemaal, Wij hebben een onderneming waarbij we een pand huren. De huur is onbelast voor ons, dus we betalen geen btw over de huur (btw verlegd). In ons onderneming hebben we goederen die wij wel met 21 procent belasting inkopen en verkopen. De btw aangifte willen we zelf doen. Nu vroeg ik me af hoe en of we de huur dus moeten aangeven bij de btw aangifte. Aangezien we er geen belasting over betalen kunnen we het ook niet terug vragen, dus moeten we het dan toch ergens aangeven?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké