Jump to content

Recommended Posts

Ik ben Dennis, ik heb in augustus 2018 een broodjeszaak overgenomen van een neef inclusief het woonhuis en een opslagruimte welke gehuurd worden van een tante. Neef vraagt bij de rechter om een indeplaatsstelling van het huurcontract welke op onjuiste voorstelling wordt toegekend op 27 maart 2019 de verhuurster geeft ,terecht, geen toestemming. Er is een mondelinge afspraak dat de verhuurster haar toestemming moet geven want anders willen we ,om duidelijke redenen ,de koop ontbinden. Om de koopprijs van 60.000;- bij elkaar te houden is het bedrag op de rekening van de vader van de neef gestort. De afspraak staat ook in het koopcontract maar er staat ook een Uitsluiting Ontbinding artikel in. De neef eist dat ik de huur en  borg aan de verhuurster gaat betalen zodat hij van de zaak af is maar de verhuurster blijft bij haar standpunt, ze wil mij niet accepteren . Ik wil nu ontbinding van het koopcontract met terugbetaling van de koopprijs en een terugbetaling van zeer noodzakelijke investeringen.

 

Bijvoorbeeld ;

Enkele dagen na de overname bleek dat de toonbank al maanden kapot was en illegaal met gas werd bijgevuld en dit is niet aan ons gemeld.

 

Tussen de verhuurster en mij is geen ruzie. Er is wel boosheid naar de neef en zijn vader door diverse gedragingen en handelingen die niet correct zijn.

 

Dit is in het kort de situatie , wij zien graag uw antwoord tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,

Dennis

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Beste Dennis,

 

allereerst welkom op ondernemerscommunity Higherlevel. Als bemiddeling (mediation) in de familiale/familiaire sfeer een gepasseerd punt is, heb je van afstand bezien waarschijnlijk een advocaat of jurist als adviseur nodig.

 

Je verwacht een antwoord als afsluiting, maar wat is dan eigenlijk precies jouw vraag?

 

Wie heeft (hebben) de transactie begeleid en het koopcontract opgesteld? Draai je deze zaak nu nog en wat is er voor en na 27 maart 2019 (nu een dikke maand geleden gebeurd)? Heb je daar zelf een dossier van aangelegd voor inzage door een expert?

 

Groet,

 

Highio

Edited by Highio

HelikopterLandingsplaats...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor de reacties. Ik probeer het originele bericht aan te passen. Helaas kan ik vinden hoe....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 1-5-2019 om 15:24, dennnis39 zei:

Ik ben iemand ik heb in augustus 2018 een broodjeszaak overgenomen  inclusief het woonhuis en een opslagruimte welke gehuurd word. verkoper vraagt bij de rechter om een indeplaatsstelling van het huurcontract welke op onjuiste voorstelling wordt toegekend op 27 maart 2019 de verhuurster geeft ,terecht, geen toestemming. Er is een mondelinge afspraak dat de verhuurster haar toestemming moet geven want anders willen we ,om duidelijke redenen ,de koop ontbinden. Om de koopprijs van 60.000;- bij elkaar te houden is het bedrag op de rekening van derde  gestort. De afspraak staat ook in het koopcontract maar er staat ook een Uitsluiting Ontbinding artikel in. De verkoper eist dat ik de huur en  borg aan de verhuurster gaat betalen zodat hij van de zaak af is maar de verhuurster blijft bij haar standpunt, ze wil mij niet accepteren . Ik wil nu ontbinding van het koopcontract met terugbetaling van de koopprijs en een terugbetaling van zeer noodzakelijke investeringen.

 

Bijvoorbeeld ;

Enkele dagen na de overname bleek dat de toonbank al maanden kapot was en illegaal met gas werd bijgevuld en dit is niet aan ons gemeld.

 

Tussen de verhuurster en mij is geen ruzie. Er is wel boosheid tussen verkoper en verhuurster door diverse gedragingen en handelingen die niet correct zijn.

 

Dit is in het kort de situatie , wij zien graag uw antwoord tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,

x

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept