loading
Ga naar inhoud
BuKoDa
Verberg

Groeien! Kosten pakketverzending??

vraag

Goedemorgen iedereen,

 

Als zijnde een klein startend bedrijf drukken de kosten natuurlijk zwaar op de organisatie. Met het oog op nationale groei en verzending door heel NL, is het belangrijk dat verschillende verzenders goed vergeleken worden. Zijn er hier mensen met goede ervaringen over bepaalde pakketverzenders en zijn en tips & tricks om de verzendkosten per pakket omlaag te halen? Is dit puur en alleen door slimme afmetingen van de doos & gewicht? Speelt gewicht een grote rol? Of zijn er zaken die ik totaal over het hoofd zie die juist het verschil gaan maken?

 

Mvg,

BuKoDa

Link naar bericht
Delen op andere sites

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Zelf jaren gebruik gemaakt van Myparcel, maar er zijn verschillende aanbieders die hetzelfde werken.

Voordeel is dat de labels en volgcodes automatisch naar de klant kunnen worden verzonden en je maandelijks een btw factuur krijgt. Bij een paar pakketten per dag is het volgens mij al goedkoper. 

 

En verdere tips.. Kijk goed welke maat doos je het meest nodig hebt. Ik had 3 verschillende maten dozen waarmee ik 95% van de orders kon verzenden en daardoor ook groter en goedkoper kon inkopen.

aangepast door Kevins93
Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
Op 10-6-2020 om 11:21, BuKoDa zei:

Is dit puur en alleen door slimme afmetingen van de doos & gewicht? Speelt gewicht een grote rol? Of zijn er zaken die ik totaal over het hoofd zie die juist het verschil gaan maken?

 

Soms wel: feitelijk is het omslagpunt tussen goedkoop en duur verzenden in nederland of iets wel of niet door een brievenbus past (dwz verpakt dikker dan 3.2 cm is). 

 

Er zijn bedrijven die hier redelijk handig gebruik van maken in allerlei sectoren. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat online contactlenzen en bijbehorende vloeistoffen verkoopt, maar het zo heeft geregeld dat die flessen vloeistof "plat" genoeg zijn om door een brievenbus te passen. Veel lichter wordt de zending daar niet van, maar wel veel goedkoper. 

 

Overigens is dat ergens ook wel logisch: als iets door de brievenbus past hoeven ze niet aan te melden, te constateren dat je niet thuis bent en het pakket vervolgens op de meest onhandige afhaallocatie ooit achter te laten. Dat is voor de consument ook een voordeel. 

 

Dit werkt uiteraard alleen als je iets zo kunt verpakken dat het kleiner is dan 3.2 cm in de kleinste dimensie. 

 

Idioot genoeg: het verzenden van een blokje piepschuim van 4x4x4 cm via postnl kost je 6,75. Het verzenden van een blokje lood van 3x3x3 centimeter kost je 3.64, hoewel het 300 gram zwaarder is, maar puur omdat het net-wel door de bus past. 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

als je nu per pakket los verzend bij postNL is een eerste goede stap inderdaad een pakketstapellaar als myparcel, shops-united, sendcloud of een van de andere.

Dan gaan je kosten al omlaag. en hoe groter je volume daar hoe lager je prijs wordt.

En als je boven hun max kortingstaffel uitgroeit kan je een eigen contract met PostNl sluiten (kan ook direct maar is niet persee voordeliger en beter) en toch gebruik maken maken van de diensten van die partijen (de technische systemen van die partijen voor aanmaken van zendingen, koppelen met andere systemen en het voorkomen van boetes voor niet voormelden zijn vele malen beter als de PostNL systemen zelf.)

 

Gewicht speelt niet snel een rol, bij de pakketstapellaars gaat gewicht tot 20 of 25 kilo voor 1 tarief.

 

Afmeting inderdaad wel, onder de 3,2 cm dikte kan je brievenbus pakket gebruiken wat aanzienlijk goedkoper is.

 

zelf nu tegenwoordig ook contract met PostNL maar gebruikmakende van Myparcel (eerdaags mogelijk over naar Sendcloud)

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er is 1 lid online en 26 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké