Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Ilja van Roon

Impact fysieke gesteldheid op ondemerschap?

Recommended Posts

Las net artikel op de BBC website (http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4373746.stm) over een enquete onder 2,000 HR managers in Engeland, die laat zien dat overgewicht in het nadeel van werkzoekenden werkt.

 

Ik zat mij af te vragen: kan overgewicht een obstakel zijn voor het ondernemerschap? Breder getrokken vroeg ik me af of prospects - bewust of onbewust - je fysieke gesteldheid in overweging nemen wanneer ze moeten besluiten of ze je business geven of niet.

 

Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Is dit iets wat jullie bezighoudt en waar je wat aan wilt doen, of juist niet?


Download: Capture. Deliver. Excel. to learn about the principles, strategies and processes of business writing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ilja,

 

Interessante vraag. Voor mezelf ben ik er bewust mee aan de slag gegaan, als eigenaar van een outdoorbedrijf verwachten de klanten volgens mij een sportieve gezonde man aan te treffen op het moment dat ze komen spelen.

 

Of het echt invloed heeft op het koopproces kan ik niet zeggen, de mensen boeken van te voren zonder dat ze mij gezien hebben. Toch ben ik wel gaan letten op wat ik eet, en doe ik tegenwoordig weer aan sport om er voor te zorgen dat ik mijn overgewicht wegkrijg.

 

Door dit alles voel ik mij fitter en energieker en straal ik dit ook uit naar buiten toe, wat mijn bedrijf alleen maar ten goede komt.

 

Groet,

 

 

Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het eerste anderhalf jaar van mijn ondernemerschap heb ik absoluut niets aan mijn lichaam gedaan. Ik werk vanuit huis, dus ik heb wel meer dan normaal gegeten. Ik rook niet en drink slechts af en toe een glas wijn, dus echte roofbouw heb ik ook weer niet gepleegd. Maar ik merkte dat ik minder fit was en dus ook minder hard kon werken. Ik werk niet heel veel, maar wel geconcentreerd en in sprongen kan ik veel werk verrichten. En ik merkte dat ik daar niet altijd even fit meer voor was.

 

Dus een maand of twee geleden vond ik het welletjes en ben ik wat meer discipline in mijn leven aan gaan brengen. Dus: geen vieze suikers meer (van die E500 snoepejs), twee stuks fruit op een dag en twee keer sporten per week. Die twee keer is nu zelfs twee of drie keer geworden en ik ben er fysiek op vooruit gegaan, voel dat ik meer energie heb en letterlijk lekkerder in mijn vel zit. Een met de nadering van de winter, een goede stap...


Download: Capture. Deliver. Excel. to learn about the principles, strategies and processes of business writing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk niet dat je gewicht er veel toe doet m.b.t. het binnenhalen van klanten. En bovendien gaat het toch allemaal steeds meer via internet.

 

En mocht het binnenhalen van een klant via een gesprek gaan, dan gaat er volgens mij toch vooral om dat je goed in je vel zit..........

 

Als je goed in je vel zit, dan straal je dat ook uit!! :D

En dat is iets wat veel meer opvalt dan je eventuele overgewicht!

 

Groeten,

 

Niels28


Dununba percussieworkshops

www.dununba.nl

Barafoli - Afrikaanse percussieband

www.barafoli.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik denk niet dat je gewicht er veel toe doet m.b.t. het binnenhalen van klanten. En bovendien gaat het toch allemaal steeds meer via internet.

 

Voor de meeste zaken zal het niet zoveel uitmaken denk ik, afgezien van zaken die op de fysique betrekking hebben. Dieetpillen, trainingsapparaten of fitnessabonnementen zul je een stuk minder makkelijk verkopen met overgewicht.

 

Dat men er met sollicitanten veel sterker op let lijkt me logisch, de gezondheid van werknemers is en blijft een flinke liability... wordt de werknemer ziek, is de werkgever (ook) meteen een zak geld armer. Uiteraard bestaat dat risico ook voor fanatieke sporters die zichzelf geregeld blesseren, maar dat is kleiner, of wordt iig zo ervaren.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat je conditie (fysieke gesteldheid) erg belangrijk is. Je staat aan veel stress bloot, daar kun je beter tegen als je goed in conditie bent. Mij gaat het in ieder geval altijd makkelijker af als ik ook de tijd neem om te gaan hardelopen een paar keer per week

 

dagdag

X10

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 176 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept